Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Ο Harari του WEF απειλεί την ανθρωπότητα: “Θα χρειαστεί να ξαναμάθουμε να βλέπουμε και να περπατάμε στο μέλλον....

 

Τα ανθρώπινα όντα θα πρέπει να “ξαναμάθουν πώς να βλέπουν και να περπατούν”, σύμφωνα με τον επικεφαλής σύμβουλο του Klaus Schwab, Noah Yuval Harari, ο οποίος προειδοποίησε την ανθρωπότητα να προετοιμαστεί για ένα....

μέλλον που θα ζει στην εικονική πραγματικότητα, αποκομμένο από τον “φυσικό και βιολογικό” κόσμο.

Ο Harari χλεύασε την ανθρωπότητα με τους ενοχλητικούς ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τον podcaster Tom Bilyeu που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Ο Χάραρι, συγγραφέας και σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), τόνισε την ικανότητα της ανθρωπότητας για αλλαγή και αφηρημένη σκέψη στην ενασχόλησή του με μια τεχνολογικά καθοδηγούμενη αλλαγή παραδείγματος στην ανθρώπινη κατάσταση με το πλαίσιο της εικονικής πραγματικότητας.

Σύμφωνα με τον Harari, η ανθρωπότητα θα χρειαστεί να “αφήσει” όλα όσα της είναι αγαπητά και κοντινά, συμπεριλαμβανομένης της όρασης και της ικανότητας να περπατάει.

παρατήρησε ο Χάραρι:

Ίσως το πιο σημαντικό προσόν για να επιβιώσετε και να ευδοκιμήσετε στον 21ο αιώνα είναι να έχετε νοητική ευελιξία – όχι μόνο για να συνεχίσετε να μαθαίνετε και να αλλάζετε ξανά και ξανά – [αλλά] επίσης για να συνεχίσετε να αφήνεστε.

Μέρος αυτού που δυσκολεύει τη μάθηση νέων πραγμάτων [είναι] ότι κρατιόμαστε. … Θα δώσω ένα παράδειγμα για το πόσο βαθιά πάει αυτό: δεν είναι μόνο αυτό που μάθατε στο κολέγιο ή αυτό που μάθατε στο νηπιαγωγείο- είναι ακόμη και αυτό που μάθατε ως μωρό, ως νήπιο, όπως το να μαθαίνετε να βλέπετε ή να μαθαίνετε να περπατάτε.

Αλλά τι σημαίνει ότι πρέπει να ξαναμάθω πώς να βλέπω και να περπατάω; Καθώς η εικονική πραγματικότητα βελτιώνεται – και με όλη τη συζήτηση για το metaverse και ούτω καθεξής, το οποίο θα συζητήσουμε αργότερα – όλο και περισσότερο, είναι πιθανό ότι [θα] υπάρχουν πολλές περισσότερες δραστηριότητες που θα μετατοπίζονται από τον φυσικό βιολογικό κόσμο που γνωρίζουμε σε μια νέα πραγματικότητα – μια εικονική πραγματικότητα – η οποία έχει διαφορετικούς φυσικούς και βιολογικούς νόμους.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ο Χάραρι ρώτησε: “Μπορούμε ως άνθρωποι να μεταφερθούμε στην άυλη σφαίρα του Μετασκόπου και να αφήσουμε πίσω μας τα βιολογικά μας σώματα; Ή είναι αδύνατο ή ακόμη και επικίνδυνο να προσπαθήσουμε να διαχωρίσουμε το είδος της νοητικής μας ύπαρξης από τη σωματική και φυσική μας ύπαρξη;”

Τα σχόλια σχετικά με την εκ νέου εκμάθηση της όρασης και της βάδισης είναι μόνο τα τελευταία σε μια μακρά σειρά από ανησυχητικά σχόλια που προέρχονται από τους διαδρόμους της εξουσίας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Κλάους Σβαμπ δήλωσε πρόσφατα ότι οι άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να έχουν δικό τους αυτοκίνητο και μπορούν αντ’ αυτού να “περπατούν ή να μοιράζονται”. Σύμφωνα με το WEF, πάρα πολλοί άνθρωποι κατέχουν το δικό τους όχημα και η κατάσταση αυτή πρέπει να διορθωθεί με την τιμολόγησή τους από την αγορά.

Χιλιάδες ιδιωτικά τζετ πετούν στο Νταβός κάθε χρόνο για την ετήσια σύνοδο κορυφής του WEF, αλλά σύμφωνα με τον Klaus Schwab οι απλοί άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν δικό τους αυτοκίνητο. ΔΕΙΤΕ:

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

newspunch.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...