Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Σάλος στις ΗΠΑ> Βρέθηκαν 10 απόρρητοι φάκελοι του Λευκού Οίκου και σε γραφεία think tank του Joe Biden....

 

Για παρόμοια περίπτωση, το FBI έκανε έφοδο το Νοέμβριο στην έπαυλη του Donald Trump στο Mar-a-Lago

Νέο πολιτικό «σεισμό» έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αποκάλυψη ότι το think tank (Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement) του Joe Biden βρέθηκε να διαθέτει απόρρητα έγγραφα του Λευκού Οίκου....

 Οι δέκα φάκελοι βρέθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου από τους δικηγόρους του Biden και επεστράφησαν. Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει τώρα ξεκινήσει έρευνα, η οποία σύμφωνα με τους New York Times θα μπορούσε να οδηγήσει στον διορισμό ειδικού εισαγγελέα, όπως συνέβη στην περίπτωση του Donald Trump και των εκατοντάδων εγγράφων που διατηρούσε στο Mar-a-Lago.

Ο Biden βρέθηκε τη Δευτέρα στην Πόλη του Μεξικού για συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας, Andres Manuel Lopez Obrador και αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα για το πώς κατέληξαν τα διαβαθμισμένα έγγραφα μέσα στα γραφεία. Συγκεκριμένα, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος έβγαινε από την αίθουσα συνεδριάσεων, ένας δημοσιογράφος φώναξε: «Κύριε Πρόεδρε, κάποια απάντηση στην ανακάλυψη διαβαθμισμένων εγγράφων;».

Ο Biden, πλαισιωμένος από τον υπουργό Εξωτερικών του, Antony Blinken, και τον Γενικό Εισαγγελέα Merrick Garland, δεν απάντησε στην ερώτηση, η οποία ετέθη καθώς ένας κυβερνητικός αξιωματούχος του Μεξικού ξεκίνησε να ευχαριστεί την αμερικανική αντιπροσωπεία για την επίσκεψη. Ο Garland έχει ήδη ζητήσει από τον εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Σικάγο να εξετάσει τα 10 αρχεία που ανακαλύφθηκαν από τους προσωπικούς δικηγόρους του Biden.

Ο Donald Trump ήταν μεταξύ των πολλών Ρεπουμπλικανών που ζητούν απαντήσεις και επεσήμανε ότι το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι του επειδή είχε αποθηκευμένα διαβαθμισμένα έγγραφα τα οποία είχε μεταφέρει επίσης από το Λευκό Οίκο. «Πότε θα κάνει έφοδο το FBI στα πολλά σπίτια του Joe Biden, ίσως ακόμη και στον Λευκό Οίκο; Αυτά τα έγγραφα σίγουρα δεν έχουν αποχαρακτηριστεί», έγραψε ο πρώην πρόεδρος στα social media.

Ο γιος του Trump, Donald Junior, αναρωτήθηκε επίσης δημοσίως το πότε θα γίνει έφοδος στο σπίτι του Biden. «Πότε θα εισβάλει η Ομάδα Διάσωσης Ομήρων του FBI σε ένα από τα πολλά εξοχικά σπίτια του Biden που τα αγόρασε έχοντας μια ταπεινή ζωή ως δημόσιος υπάλληλος;», ρώτησε.

Το απόρρητο υλικό φέρεται να περιλαμβάνει κάποια άκρως απόρρητα αρχεία με τον χαρακτηρισμό «ευαίσθητες πληροφορίες τμημάτων», γνωστά και ως SCI, κατηγοριοποίηση που χρησιμοποιείται για εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες που λαμβάνονται από συγκεκριμένες πηγές πληροφοριών.

Ο ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου ανέφερε σε δήλωση του τη Δευτέρα: «Ο Λευκός Οίκος συνεργάζεται με τα Εθνικά Αρχεία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την ανακάλυψη αυτού που φαίνεται να είναι αρχεία επί προεδρείας Obama-Biden, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού αριθμού εγγράφων με διαβαθμισμένες σημάνσεις». Τα έγγραφα είχαν εντοπιστεί τον Νοέμβριο, έξι ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, στις 2 Νοεμβρίου και ενώ οι δικηγόροι του Biden συγκέντρωναν αντικείμενα από το γραφείο του think Tank στην Ουάσινγκτον ανακάλυψαν του 10 απόρρητους φακέλους. Τα αρχεία λέγεται ότι ήταν μέσα σε ένα μεγαλύτερο φάκελο, σε μια κλειδωμένη ντουλάπα, σε ένα κουτί με άλλα μη απόρρητα έγγραφα. Μέρες αργότερα και μετά τις εκλογές, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώνει ότι ο Jack Smith, πρώην γενικός εισαγγελέας του ειδικού δικαστηρίου της Χάγης, θα ηγηθεί μιας έρευνας για την αποθήκευση απόρρητων εγγράφων από τον Trump στο σπίτι του στη Φλόριντα.

Στις 9 Ιανουαρίου το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το πώς τα απόρρητα έγγραφα κατέληξαν στο γραφείο του think tank του Biden. Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχαν απόρρητα έγγραφα και οι υποστηρικτές του επισημαίνουν ότι τα παρέδωσαν οι ίδιοι οι δικηγόροι του, σημειώνοντας ότι η ομάδα του Trump πάλεψε για να κρατήσει τα δικά του επικαλούμενη τον αποχαρακτηρισμό τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...