Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Η γερμανική «DIE WELT» δικαιώνει το ρεπορτάζ του ΕΛ: Παρέμβαση στα μωρά ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ! Αποκλειστικό ΒΙΝΤΕΟ

 

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΕΡΒΟΜΒΑ!!! Τι είπαν για τα τσιπάκια…

«Η αυτοβελτιστοποίηση που ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία κρύβεται πίσω από όρους όπως «συντονισμός σώματος» ή «ανθρώπινη αναβάθμιση»: πιο ανθεκτικά μωρά ή εμφυτευμένα τσιπ στο χέρι σας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε στο ταμείο». 

Σε μια συνέντευξη στην γερμανική «Welt» , ο καθηγητής ιολόγος, Dr Hendrik Streeck, δείχνει τι έρχεται, κάνοντας λόγο για χειραγώγηση DNA, με επεξεργασία των πραγμάτων έξω ή μέσα, ήδη πριν από την γέννηση, και απόκτηση ενός παιδιού, ενός μωρού με αναβάθμιση με την τεχνολογία CRISPR, για την οποία το ΕΛ είχε γράψει εκτενές άρθρο ως μοναδικό μέσο στην Ελλάδα.

Η τροποποίηση αναμένεται να γίνεται στο εργαστήριο μέσα στο τρυβλίο και έπειτα με εξωσωματική τα έμβρυα μεταφέρονται στην μήτρα και εμφυτεύονται.

«Δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία», εξηγεί ο Dr Streeck και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ποιος δεν έχει αναλογιστεί το να διαθέτει καλύτερες γνωστικές ικανότητες; Να μπορεί να σκέφτεται ταχύτερα ή να βελτιώσει την απόδοσή του.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα 3 διαφορετικοί τύποι ανθρώπινων αναβαθμίσεων:

Η χημική αναβάθμιση μέσω φαρμακευτικής αγωγής. Η αναβάθμιση μέσω της τεχνολογίας, έχοντας ένα εμφύτευμα ή κάτι τοποθετημένο στο σώμα. Τέλος, η χειραγώγηση του DNA, επεξεργαζόμενοι πράγματα εκτός ή εντός, ήδη πριν τη γέννηση, και αποκτώντας ένα παιδί με μια αναβάθμιση.

Αυτό χάρη στην επεξεργασία των γονιδίων που ονομάζεται τεχνολογία CRISPR. Αυτή επιτρέπει την χειραγώγηση του DNA σε έμβρυα. Τα πάντα είναι εφικτά. Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν παιδιά που να ‘χουν ανοσία σε ορισμένους ιούς. Ή θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και πιο ανθεκτικά στο ψύχος με την εισαγωγή γονιδίων σολομού στο DNA τους.

Δεν υπάρχουν καθόλου όρια στη φαντασία. Όλα επιτρέπονται. Ωστόσο, οι ανθρώπινες αναβαθμίσεις χρησιμοποιώντας τεχνολογία είναι μια διαφορετική ιστορία προς το παρόν.

Θα μπορούμε να πληρώνουμε με τον καρπό σας. Το ερώτημα είναι: πράγματι το θέλουμε αυτό; Θέλουμε όντως οι πληροφορίες μας να ανιχνεύονται παντού; Εξαφανίζονται σιγά-σιγά τα όρια όσον αφορά το τι μπορούμε να κάνουμε.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης χρωμάτων Neal Harbisson έβαλε να του εμφυτεύσουν μια κάμερα στο κρανίο του. Το εμφύτευμα τού επιτρέπει να αισθάνεται και να ακούει χρώματα ως ακουστικές δονήσεις μέσα στο κεφάλι του, κάτι για το οποίο κέρδισε τον τίτλο του 1ου νομικώς αναγνωρισμένου cyborg στον κόσμο.

Πέρα από τις άμεσες σωματικές και πνευματικές βελτιώσεις, υπάρχει επίσης η δυνατότητα βελτίωσης της σωματικής λειτουργίας μέσω αναπαραγωγής με προεμφυτευτική γενετική διάγνωση. Ένα πασίγνωστο παράδειγμά της παρουσιάστηκε από μια ερευνητική ομάδα του κινεζικού πανεπιστημίου της Shenzhen.

Το 2018, ισχυρίστηκαν πως γεννήθηκαν δίδυμα ανθεκτικά στον HIV που είχαν υποστεί επεξεργασία των γονιδίων τους βασισμένη στην CRISPR ως έμβρυα.

Η διεθνής κατακραυγή εκείνη την περίοδο ήταν τεράστια, επειδή τέτοια χειραγώγηση του ανθρώπινου DNA προκαλεί διαμάχες από ηθικής άποψης.

Η ηθική συζήτηση όσον αφορά τις ανθρώπινες βελτιώσεις είναι πάντοτε ένα καυτό ζήτημα, ειδικά όπου υπάρχει προβληματισμός σχετικά με την ασφάλεια και την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας».

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 photo pixabay/scr

el.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...