Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Το καθεστώς Τριντό ζήτησε να υποβληθεί σε “ευθανασία” ανάπηρη βετεράνος επειδή κόστισε στο κράτος “πολλά χρήματα”

 

Μια ανάπηρη βετεράνος στον Καναδά αποκάλυψε ότι το καθεστώς Τριντό την πίεσε να υποβληθεί σε ευθανασία επειδή δεν είχε αρκετά χρήματα για να αντέξει οικονομικά ανελκυστήρα με αναπηρικό αμαξίδιο στο σπίτι της.

Ναι αλήθεια....

Η συνταξιούχος δεκανέας του στρατού Christine Gauthier, πρώην Παραολυμπιονίκης, κατέθεσε στο κοινοβούλιο την Πέμπτη ότι ένας υπάλληλος υποθέσεων Veterans Affairs Canada (VAC), που εργαζόταν για λογαριασμό της κυβέρνησης Trudeau, έκανε την προσφορά υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

Μετά από χρόνια απογοητευτικών καθυστερήσεων στην εγκατάσταση του ανελκυστήρα στο σπίτι, ο Gauthier λέει ότι ο υπάλληλος της υπόθεσης της είπε: «Κυρία, αν είστε πραγματικά τόσο απελπισμένη, μπορούμε να σας δώσουμε ιατρική βοήθεια για να πεθάνετε τώρα».

Η Dailymail.co.uk αναφέρει: Ο εργαζόμενος που έκανε την προσφορά δεν κατονομάστηκε, αλλά φοβούνται ότι πρόσφεραν σε άλλους τρεις βετεράνους που επικοινώνησαν με τη VAC με προβλήματα την ίδια «λύση»,  Global News  . 

Το σκάνδαλο προέκυψε μια εβδομάδα αφότου ο υπουργός Υποθέσεων Βετεράνων του Καναδά επιβεβαίωσε ότι προσφέρθηκε παρόμοια πρόσβαση σε τουλάχιστον άλλους τέσσερις βετεράνους στον Καναδικό νόμο για την ιατρική βοήθεια στον θάνατο (MAID) ως απάντηση στα προβλήματά τους, μια κατάσταση που ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτη».

Η Gauthier είπε ότι αναζητούσε βοήθεια από το VAC για να πάρει αναβατήρα για το σπίτι της από το 2017.

“Με έχει απομονώσει σε μεγάλο βαθμό, επειδή πρέπει να σέρνομαι με τον πισινό μου με το αναπηρικό αμαξίδιο μπροστά μου για να μπορέσω να έχω πρόσβαση στο σπίτι μου”, είπε η ίδια.

Είπε ότι σοκαρίστηκε από την προσφορά αυτοκτονίας από την κοινωνική λειτουργό, η οποία ήρθε σε μια συζήτηση το 2019.

‘Έλεγα: ‘Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα μου … δώσετε μια ένεση για να με βοηθήσετε να πεθάνω, αλλά δεν θα μου δώσετε τα εργαλεία που χρειάζομαι για να με βοηθήσετε να ζήσω'”, είπε. ‘Ήταν πραγματικά σοκαριστικό να ακούω ένα τέτοιο σχόλιο’.

Η Gauthier τραυματίστηκε σε ατύχημα κατά την εκπαίδευση του στρατού το 1989, με αποτέλεσμα να υποστεί μόνιμες βλάβες στα γόνατα και τη σπονδυλική της στήλη.

Συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και στους Αγώνες Invictus του πρίγκιπα Χάρι το 2016 ως κωπηλάτης, power-lifter και κωπηλάτης κλειστού χώρου.

Η μαρτυρία της Gauthier και οι αναφορές για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις προκάλεσαν την κατακραυγή της κοινής γνώμης και ο Τρουντό υποσχέθηκε να προβεί σε αλλαγές.

‘Έχω πει επανειλημμένα ότι αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο, και μόλις μάθαμε γι’ αυτό αναλάβαμε δράση’, δήλωσε ο Τρουντό στο Βανκούβερ την Παρασκευή.

‘Συνεχίζουμε τις έρευνες και αλλάζουμε τα πρωτόκολλα για να διασφαλίσουμε αυτό που θα έπρεπε να φαίνεται προφανές σε όλους μας: ότι δεν είναι η θέση των Υποθέσεων Βετεράνων του Καναδά, που είναι εκεί για να στηρίξουν αυτούς τους ανθρώπους που ανέλαβαν να υπηρετήσουν την πατρίδα τους, να τους προσφέρουν ιατρική βοήθεια στο θάνατο’, είπε.

Η ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία νομιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Καναδά για ασθενείς σε τελικό στάδιο το 2016, αλλά πέρυσι, ο νόμος επεκτάθηκε ώστε να προσφέρει ευθανασία σε ασθενείς των οποίων ο φυσικός θάνατος δεν πιστεύεται ότι επίκειται.

Τώρα, άνθρωποι με μακροχρόνιες αναπηρίες μπορούν επίσης να λάβουν ιατρική βοήθεια στο θάνατο. Πέρυσι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι στον Καναδά πέθαναν με ευθανασία.

Από το επόμενο έτος, ένας νέος νόμος θα επιτρέπει σε άτομα που πάσχουν από ψυχική ασθένεια, η οποία προηγουμένως δεν αποτελούσε επιλέξιμη κατάσταση, να λαμβάνουν ιατρική υποβοήθηση στην αυτοκτονία.

Η επέκταση των νόμων του Καναδά για την ευθανασία, που είναι ήδη από τους πιο επιτρεπτούς στον πλανήτη, έχει προκαλέσει ανησυχίες από ορισμένες πλευρές.

Ένας γιατρός δήλωσε στη DailyMail.com ότι ανησυχεί για την επέκταση, καθώς θα μετατρέψει την αυτοκτονία σε μια τυπική θεραπεία για τις καταστάσεις ψυχικής υγείας με ελάχιστη εποπτεία ή κατευθυντήριες γραμμές.

Ο Δρ Trudo Lemmens, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τορόντο σε θέματα δικαίου και πολιτικής υγείας, δήλωσε στη DailyMail.com ότι το σύστημα μπορεί να δημιουργήσει μια “υποχρέωση να εισαχθεί [η αυτοκτονία] ως μέρος” της θεραπείας ψυχικής υγείας.

‘Φανταστείτε ότι αυτό εφαρμόζεται στο πλαίσιο της ψυχικής υγείας. Έχετε ένα άτομο που πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη, ζητά βοήθεια από έναν θεραπευτή και του προσφέρεται η λύση του θανάτου”, συνέχισε.

Φοβάται ότι οι ευάλωτοι ασθενείς που δεν βρίσκονται στην κατάλληλη ψυχική κατάσταση θα μπορούσαν να πειστούν ότι η αυτοκτονία είναι μια λογική επιλογή. Ο Δρ Lemmens αποκάλεσε το όλο σύστημα “διαστρεβλωμένη έννοια της αυτονομίας”.

Υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι το σύστημα απογοητεύει ορισμένους Καναδούς, με αναφορές για ανθρώπους που έλαβαν έγκριση για υποβοηθούμενη αυτοκτονία λόγω διαβήτη ή αστέγων.

Τον περασμένο μήνα, ένας Καναδός που αντιμετώπιζε έξωση έγινε πρωτοσέλιδο διεθνώς, όταν υπέβαλε αίτηση για νόμιμη ευθανασία και θάνατο αντί να αντιμετωπίσει την έλλειψη στέγης.

Ο 54χρονος Αμίρ Φαρσούντ υπέβαλε αίτηση για το δραστικό μέτρο αφού το σπίτι διαμονής όπου ζει βγήκε στην αγορά. Ο εξουθενωτικός, μη θεραπεύσιμος πόνος στην πλάτη του, τον καθιστούσε επιλέξιμο για ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία σύμφωνα με την καναδική νομοθεσία.

Ο Φαρσούντ είχε λάβει τη μία από τις δύο υπογραφές γιατρών που απαιτούνται για να γίνει δεκτός από το κυβερνητικό πρόγραμμα ευθανασίας – αλλά μια σελίδα GoFundMe που δημιουργήθηκε στο όνομά του από έναν άγνωστο κατέληξε να συγκεντρώσει πάνω από 60.000 δολάρια – αρκετά για να του εξασφαλίσει νέα κατοικία και να αλλάξει γνώμη για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας καναδικός γίγαντας μόδας κατηγορήθηκε ότι εξύμνησε την αυτοκτονία, αφού ξεκίνησε μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης που φαινόταν να προωθεί την ευθανασία.

Η βιντεοδιαφήμιση “All is Beauty”, που ξεκίνησε από το La Maison Simons, επικεντρώνεται σε μια ετοιμοθάνατη γυναίκα, την Jennyfer, 37 ετών, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της με φαρμακευτική παρέμβαση τον Οκτώβριο.

Το τρίλεπτο βίντεο δείχνει την Jennyfer και τους αγαπημένους της να ανεμίζουν ραβδιά με φυσαλίδες δίπλα στον ωκεανό, να κάνουν πικνίκ στο δάσος με φίλους και να παρακολουθούν ένα κουκλοθέατρο.

Σε μια ηχητική επένδυση που ηχογραφήθηκε εβδομάδες πριν από τον θάνατό της, λέει: “Πέρασα τη ζωή μου γεμίζοντας την καρδιά μου με ομορφιά, με φύση, με σύνδεση. Επιλέγω να γεμίσω τις τελευταίες μου στιγμές με το ίδιο… Οι τελευταίες αναπνοές είναι ιερές. Όταν φαντάζομαι τις τελευταίες μου μέρες, βλέπω μουσική. Βλέπω τον ωκεανό. Βλέπω τσίζκεϊκ.

Ο Yuan Yi Zhu, ειδικός σε θέματα πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε στη DailyMail.com: “Παρουσιάζοντας την απόφαση μιας γυναίκας να αυτοκτονήσει ως μια εκλεπτυσμένη επιλογή τρόπου ζωής, ο Simons εξυμνεί την αυτοκτονία και λέει στους ευάλωτους Καναδούς ότι θα ήταν καλύτερα νεκροί παρά ζωντανοί”.

Το βίντεο προκάλεσε επίσης επικρίσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι το χαρακτήρισαν “μακάβριο” και το παρομοίασαν με “δυστοπία επιστημονικής φαντασίας”.

Από τότε που ανέβηκε πριν από περίπου ένα μήνα, το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1,1 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Ένα απόσπασμα 30 δευτερολέπτων του βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter έχει περίπου 1,6 εκατομμύρια προβολές.

newspunch.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...