Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Γάλα κατσαρίδας μεγαλώνει,μεγαλώνει,μεγαλώνει γερά ἑρπετά !

 

Η προώθηση της φυσιολογικής κατανάλωσης εντόμων συνεχίζεται εδώ και χρόνια, με τους επιστήμονες να προβάλλουν το γάλα....

κατσαρίδας  ότι είναι «πιο θρεπτικό» από το αντίστοιχο αγελαδινό.

Το 2016, μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Βιολογίας Βλαστοκυττάρων και Αναγεννητικής Ιατρικής (InStem) στην Ινδία ανέλυσε την αλληλουχία ενός κρυστάλλου πρωτεΐνης που βρέθηκε στο μέσο του εντέρου της κατσαρίδας, είδος σκαθαριού του Ειρηνικού Diploptera punctata ). Ο κρύσταλλος που βρέθηκε στο γάλα που εκκρίνει το έντομο για να ταΐσει τα μικρά του ήταν πάνω από τρεις φορές πιο θρεπτικό από το αγελαδινό γάλα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του InStemαυτός ο κρύσταλλος που βρέθηκε στο D. punctata θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη διατροφή του πληθυσμού στο μέλλον. Ένας κρύσταλλος πρωτεΐνης περιέχει περισσότερο από το τριπλάσιο ποσό ενέργειας που βρίσκεται σε ισοδύναμη ποσότητα βουβαλίσιου γάλακτος.

Βλέποντας ότι η απόκτηση του κρυστάλλου από τα έντομα δεν είναι μια εφικτή προσπάθεια, οι επιστήμονες αποφάσισαν να προσδιορίσουν την αλληλουχία των γονιδίων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των κρυστάλλων πρωτεΐνης γάλακτος – κάτι που κατάφεραν με επιτυχία. Τώρα, ελπίζουν να αποκτήσουν την μαγιά που θα τους επιτρέψει να παράγουν τον κρύσταλλο πρωτεΐνης γάλακτος σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.

Η Shanchari Banerjee, μια ερευνητής και μέλος της ομάδας που συνέθεσε τους κρυστάλλους πρωτεΐνης γάλακτος, περιέγραψε το υποτιθέμενο γάλα κατσαρίδας. Είπε στους Times of India το 2016«[Είναι] σαν ένα πλήρες φαγητό… [με] πρωτεΐνες, λίπη και σάκχαρα. Αν κοιτάξετε τις πρωτεϊνικές αλληλουχίες, έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα».

Ο επικεφαλής επιστήμονας Subramanian Ramaswamy, εν τω μεταξύ, ανέδειξε το γάλα κατσαρίδας ως «τρόφιμο που απελευθερώνεται από το χρόνο» με πλούσιες θερμίδες σε θρεπτικά συστατικά. Καθώς η πρωτεΐνη στο γάλα της κατσαρίδας αφομοιώνεται, οι κρύσταλλοι γάλακτος από το D. punctata απελευθερώνουν περισσότερη πρωτεΐνη με ισοδύναμο ρυθμό για να συνεχιστεί η πέψη.

Σχετικῶς μέ τό γάλα κατσαρίδας ἄρθρο τοῦ 2018,ἐδῶ

«Αν χρειάζεστε φαγητό που είναι θερμιδικά υψηλό, έχει απελευθερωθεί [και είναι] πλήρες, αυτό είναι που θέλετε », είπε. Ο Ramaswamy τόνισε επίσης ότι το γάλα κατσαρίδας είναι «πολύ σταθερό» και «μπορεί να είναι ένα φανταστικό συμπλήρωμα πρωτεΐνης».

Το WEF σχεδιάζει να καταργήσει την κτηνοτροφία

Η εισαγωγή του γάλακτος κατσαρίδας ως πιο θρεπτικής πηγής πρωτεΐνης από τα βοοειδή προοιωνίζεται καλά με το σχέδιο του παγκοσμιοποιητικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για την εξάλειψη της εκτροφής βοοειδών στο όνομα της «ανακούφισης της κλιματικής αλλαγής».

Ένα άρθρο του Ιουλίου 2021 στον ιστότοπο του WEF που έγραψε ο Antoine Hubert, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πρωτεΐνης εντόμων Ynsect, θεωρούσε την κατανάλωση εντόμων ως καλύτερη επιλογή.

«Τα έντομα είναι μια αξιόπιστη και αποτελεσματική εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης που απαιτεί λιγότερους πόρους από τη συμβατική αναπαραγωγή», έγραψε.

«Μελέτες υποδεικνύουν ότι για την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης που παράγεται, τα έντομα –ειδικά οι αλευροσκώληκες– απαιτούν πολύ λιγότερη γη από άλλες πηγές ζωικών πρωτεϊνών. Μια [ξεχωριστή] μελέτη για τους γρύλους δείχνει ότι είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικοί στη μετατροπή των ζωοτροφών σε κρέας από το κοτόπουλο, τουλάχιστον τέσσερις φορές πιο αποτελεσματικοί από τους χοίρους και 12 φορές πιο αποτελεσματικοί από τα βοοειδή».

Ένα βίντεο από το Business Insider που παρουσίαζε μια φάρμα γρύλων στον Καναδά υπερασπίστηκε επίσης τα έντομα ως πηγή πρωτεΐνης . «Οι γρύλοι περιέχουν στην πραγματικότητα περισσότερη πρωτεΐνη από το βόειο κρέας – χωρίς καμία περιβαλλοντική ζημιά», είπε ο αφηγητής του βίντεο. Στελέχη της Entomo Farms στο Οντάριο που φορούσαν μάσκες το επιβεβαίωσαν, λέγοντας ότι η χρήση γρύλων ως τροφή αντιμετωπίζει τα περιβαλλοντικά ζητήματα που υποτίθεται ότι προέρχονται από την κατανάλωση κρέατος.

Η εγκατάσταση συγκομίζει περίπου 50 εκατομμύρια γρύλους την εβδομάδα για χρήση ως ανθρώπινη τροφή. Μετά τη συγκομιδή, τα τριζόνια είτε αλέθονται σε σκόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αλεύρι, είτε αφήνονται ως έχουν για να τα «τσιμπολογήσουν ολόκληρα σαν πατατάκια». (Σχετικό: Πλάνα από φάρμα κρίκετ στον Καναδά υπογραμμίζει την παγκοσμιοποίηση της προσπάθειας για την αντικατάσταση του βοείου κρέατος με ζωύφια. )

 

Είναι αλήθεια ότι η Entomo Farms – μέσω του banner της Actually Foods – έχει αρχίσει να πουλά σνακ εμπλουτισμένα με αλεύρι γρύλων . Το Cheddar Jalapeno Puffs με βάση το καλαμπόκι, το οποίο αναφέρει το “βιολογικό αλεύρι γρύλων” ως συστατικό, πωλείται τώρα στα καναδικά σούπερ μάρκετ.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο που μιλά για την προώθηση για την φυσιολογική κατανάλωση εντόμων, όπως το  γάλα κατσαρίδας και το αλεύρι από γρύλους.

 

 

Ἀπό : newstargetcom



Μᾶς λένε,λοιπόν  :

Τί γνωρίζατε περί γάλακτος μέχρι σήμερα ; 

Ξεχᾶστε το. 

Τώρα ἦρθε τό « γάλα κατσαρίδας» μεγαλώνει,μεγαλώνει, μεγαλώνει γερά ἑρπετά ! 

Νά τό πιεῖτε καί νά πεῖτε καί τό ἄσμα,βρωμερά ἑρπετά. Καμπαλάκια…

Ἐμεῖς συνεχίζουμε νά μεγαλώνουμε τά παιδιά μας ὅπως ἡ Ἀνθρώπινη παράδοσις ἐπιβάλει ! 

τρέξε,τρέξε μικρούλη,γῖνε ΑΝΔΡΑΣ μικρούλη,ΑΝΔΡΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΓΕΡΟΣ ! 

Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/2022/08/blog-post_69.html


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...