Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

RIA Novosti : Η Ιταλία απαιτεί από την ΕΕ να επιστρέψει το κόστος λόγω των αντιρωσικών κυρώσεων....

 

Ματέο Σαλβίνι – RIA Novosti, 1920, 04.09.2022

© RIA Novosti / Alessandro Rota

Ο ηγέτης της Λιγκας Σαλβίνι απαίτησε από την ΕΕ να επιστρέψει το κόστος λόγω....

των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Διαβάστε ria.ru

ΡΩΜΗ, 4 ΣΕΠ – RIA Novosti. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποζημιώσει τους Ιταλούς για τα έξοδα που προκλήθηκαν από την επιβολή των αντιρωσικών κυρώσεων, δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης του κόμματος Λέγκα της Ιταλίας.

“Ζητάμε από την Ευρώπη, όπως στην περίπτωση της COVID, να δημιουργήσει μια ασπίδα για να καλύψει τους λογαριασμούς που πληρώνουν επιπλέον οι οικογένειες, διαφορετικά κινδυνεύουμε με ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο”, δήλωσε στο RTL.

Ο ηγέτης της Λιγκας, η οποία ως μέλος ενός κεντροδεξιού συνασπισμού έχει πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, τόνισε ότι είναι υπέρ της συνέχισης των κυρώσεων, αλλά δεν πιστεύει ότι είναι αποτελεσματικές.

“Έχουν περάσει λίγοι μήνες και ο λογαριασμός του φυσικού αερίου έχει τριπλασιαστεί”, δήλωσε ο πολιτικός, προσθέτοντας ότι η κρίση στην Ουκρανία συνεχίζεται, “και τα ταμεία της Ρωσίας αναπληρώνονται”.

Προηγουμένως, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι οι περιορισμοί ήταν αναποτελεσματικοί και βοηθησαν τη ρωσική οικονομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, “για πρώτη φορά στην ιστορία, κάποιος που βρίσκεται υπό κυρώσεις βγάζει χρήματα”. Μίλησε για την ανάγκη αλλαγής της προσέγγισης, μιλώντας την προηγούμενη ημέρα στο οικονομικό φόρουμ στη λίμνη Κόμο. Στο περιθώριο, τάχθηκε επίσης κατά της πλήρους απαγόρευσης εισόδου τουριστών από τη Ρωσία στην Ευρώπη, λέγοντας ότι “το ενδεχόμενο μπλοκάρισμα των θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους θα ήταν τρέλα”.

Italy demands EU reimburse costs due to anti-Russian sanctions

https://ria.ru/20220904/raskhody-1814323065.html

https://www.tokoutsavaki.net/post/italy-demands-eu-reimburse-costs-due-to-anti-russian-sanctions


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...