Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Natural News : 5 Μαθήματα αποθήκευσης τροφίμων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο....

 

(Natural NewsΗ προετοιμασία δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά οι σύγχρονοι preppers έχουν ευκολότερο έργο σε σύγκριση με εκείνους που βίωσαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος)....

Στις αρχές της δεκαετίας του 1940, οι άνθρωποι έπρεπε να επιβιώσουν με πολεμικές μερίδες, γεγονός που θα καθιστούσε δύσκολη τη σίτιση μιας μεγάλης οικογένειας, ειδικά αν είχατε περιορισμένο προϋπολογισμό. Αλλά παρά τις δύσκολες αυτές εποχές, οι άνθρωποι άντεξαν και οι σύγχρονοι preppers μπορούν να πάρουν πέντε σημαντικά μαθήματα αποθήκευσης τροφίμων από τους ανθρώπους που έζησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. (h/t to TheSurvivalMom.com)

Το 1939, η Αμερική δεν είχε ακόμη βιώσει τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και οι πολίτες δεν πίστευαν ότι έπρεπε να σκεφτούν την αποθήκευση τροφίμων επιβίωσης ή την ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης όπως οι σύγχρονοι preppers.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχε δελτίο τροφίμων μέχρι τον Ιανουάριο του 1940, ενώ η Αμερική άρχισε να δίνει δελτίο τροφίμων μόνο μέχρι το 1942. Η πρόταση για αποθήκευση τροφίμων μπορεί να φαινόταν παράξενη στους ανθρώπους που ζούσαν το 1939, αλλά από τη στιγμή που η Αμερική είχε εμπλακεί πλήρως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η πρακτική αυτή θα ωφελούσε πολλούς ανθρώπους.

Ακολουθούν πέντε σημαντικά μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σχετικά με την αποθήκευση τροφίμων που πρέπει να θυμάστε και να εφαρμόζετε πριν από το SHTF:

Ποτέ δεν μπορείτε να έχετε πάρα πολλά

Σε όποια πολιτεία και αν ζείτε, να θυμάστε ότι ποτέ δεν μπορείτε να έχετε πάρα πολλά από τα σωστά τρόφιμα.

Ως prepper, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα απόθεμα τροφίμων και να ξεκινήσετε έναν οικιακό κήπο. Αυτό διασφαλίζει ότι θα έχετε πρόσβαση τόσο σε προϊόντα που διατηρούνται στο ράφι όσο και σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Αποθηκεύστε τρόφιμα που θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα πιάτα. Πρέπει επίσης να μάθετε να μαγειρεύετε από το μηδέν. (Σχετικά με το θέμα αυτό: Βασικές προμήθειες τροφίμων: 11 τρόφιμα που πρέπει να προμηθευτείτε αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό).

Ακολουθεί ένας κατάλογος τροφίμων που θα πρέπει να προμηθευτείτε πριν εξαντληθούν τα καταστήματα όταν έρθει η SHTF:

Φασόλια και φακές
Κονσερβοποιημένα φρούτα (όπως βερίκοκα, κεράσια, ροδάκινα και αχλάδια).
Κονσερβοποιημένο κρέας (όπως μοσχαρίσιο κρέας, σολομός και τόνος).
Κονσερβοποιημένες σούπες
Κονσερβοποιημένα λαχανικά (όπως φασόλια, παντζάρια, καλαμπόκι, μπιζέλια και ντομάτες).
Δημητριακά
Καρυκεύματα
Μαγειρικά έλαια
Κουσκούς
Κρακεράκια
Γαλακτοκομικά και γάλα (όπως το συμπυκνωμένο γάλα ή το γάλα καρύδας).
Αλεύρι
Μαρμελάδες
Ζελέδες
Ξηροί καρποί και σπόροι
Βρώμη
Ζυμαρικά
Φυστικοβούτυρο και άλλα βούτυρα ξηρών καρπών
Αυγά σε σκόνη
Γάλα σε σκόνη
Ρύζι
Μπαχαρικά
Ζάχαρη
Τσάι και καφές
Σάλτσα και πάστα ντομάτας
Ολόκληρα δημητριακά

Αν θέλετε να δοκιμάσετε να καλλιεργήσετε τα δικά σας τρόφιμα, δείτε μερικά φυτά που είναι ιδανικά για έναν κήπο επιβίωσης:

Φασόλια
Παντζάρια
Μούρα
Λάχανο
Καρότα
Καλαμπόκι
Αγγούρια
Σκόρδο
Λάχανο
Φακές
Πεπόνια
Κρεμμύδια
Μπιζέλια
Πιπεριές
Πατάτες
Σπανάκι
Κολοκύθια
Γλυκοπατάτες
Ντομάτες
Διάφορα βότανα

Δημιουργήστε τις αποθήκες τροφίμων σας τώρα, όχι μετά την έναρξη του δελτίου τροφίμων

Μην εφησυχάζετε. Αν και η απειλή πολέμου μπορεί να μοιάζει με κάτι αδύνατο σε αυτούς τους σύγχρονους καιρούς, οι preppers γνωρίζουν ότι είναι σημαντικό να είστε έτοιμοι για οτιδήποτε, όπως φυσικές καταστροφές ή μακροχρόνιες διακοπές ρεύματος.

Αν ανησυχείτε για τα οικονομικά σας, αρχίστε να δημιουργείτε το απόθεμά σας αγοράζοντας μια επιπλέον κονσέρβα φασόλια ή τόνο όταν παίρνετε τα ψώνια. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό και σύντομα, θα έχετε αρκετά επιπλέον τρόφιμα για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Με τον καιρό, θα έχετε αρκετά για αρκετές εβδομάδες ή και μήνες. Να θυμάστε, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε έτσι όλα τα χρήματά σας σε επιπλέον προμήθειες, αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα και η αγορά επιπλέον τροφίμων όταν μπορείτε είναι πιο διαχειρίσιμη.

Κρατήστε το απόθεμά σας μυστικό

Τα τρόφιμα ήταν με δελτίο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά αν είχατε προετοιμαστεί πριν από το SHTF, οι προμήθειες τροφίμων θα είναι ένα πράγμα λιγότερο για το οποίο θα πρέπει να ανησυχείτε.

Τώρα, αν οι γείτονές σας έρθουν να σας ζητήσουν βοήθεια σε ένα σενάριο επιβίωσης, δώστε ό,τι σας περισσεύει, αλλά μη μιλήσετε για το απόθεμά σας για να αποτρέψετε τους άλλους από το να επιχειρήσουν να λεηλατήσουν το σπίτι σας όταν έρθει η SHTF.

Αν έχετε επιπλέον χρήματα, επενδύστε σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης

Η αποθήκευση τροφίμων σε περίοδο πολέμου δεν αφορούσε μόνο τα τρόφιμα. Παλιά, οι άνθρωποι ξόδευαν τα χρήματά τους και σε σημαντικές προμήθειες που δεν μπορούσαν να καλλιεργήσουν, να φτιάξουν ή να ανταλλάξουν.

Αν έχετε μεγάλη οικογένεια, μπορεί να επωφεληθείτε από το να αποθηκεύσετε άλλες προμήθειες, όπως αλκοόλ ή εργαλεία, ώστε να μπορείτε να ανταλλάξετε με άλλα αντικείμενα που θα χρειαστείτε όταν έρθει η SHTF, όπως ρούχα για τα παιδιά σας. Θα χρειαστεί επίσης να αποθηκεύσετε άλλα βασικά είδη όπως συνταγογραφούμενα φάρμακα, τροφές για κατοικίδια ζώα ή είδη καθαρισμού.

Μάθετε περισσότερα για την αποθήκευση τροφίμων και την εναλλαγή των προμηθειών σας

Όπως και με την προετοιμασία, θα μάθετε πολλά από τα λάθη σας με την αποθήκευση τροφίμων. Πριν από την SHTF, δοκιμάστε διαφορετικές μεθόδους αποθήκευσης και δείτε ποιες λειτουργούν καλύτερα για τις δικές σας ανάγκες.

Αν αποθηκεύετε αλεύρι, χρησιμοποιήστε ανθεκτικά μεταλλικά δοχεία για να κρατήσετε τα έντομα, όπως τα σκαθάρια, μακριά από την αποθήκη σας. Αποθηκεύστε είδη όπως το αλεύρι σε σφραγισμένα δοχεία με απορροφητές οξυγόνου.

Αποθηκεύστε τα φασόλια, το ρύζι και τα ζυμαρικά σε αεροστεγή δοχεία. Αποθηκεύστε αποξηραμένα τρόφιμα σε σακούλες Mylar και, στη συνέχεια, διατηρήστε τις σακούλες σε σφραγισμένα δοχεία.

Εναλλαγήστε τις προμήθειες τροφίμων σας για να διασφαλίσετε ότι τίποτα δεν θα πάει χαμένο, ακόμη και αν δεν χτυπήσει η καταστροφή.

Περισσότερες σχετικές ιστορίες:

7 Historical superfoods that people can stockpile for years without refrigeration

Prepper food supply: 6 Long-lasting foods you need in your pantry

Food supply tips: 10 Best survival foods to buy from the grocery store

Survival skills: Learn how to cook from scratch so you can feed your family when SHTF

Honey: The ultimate survival food that doesn’t expire

Watch the video below to know more about food product expiry dates.

Όπως απέδειξαν οι άνθρωποι που έζησαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η σωστή αποθήκευση τροφίμων είναι απαραίτητη για να έχετε ένα απόθεμα επιβίωσης.

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

TheSurvivalMom.com

PrimalSurvivor.net

EpicGardening.com

RuralLivingToday.com

Brighteon.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...