Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Γιατρός Μ.Τίλντσλεϊ: «Είναι πιθανό να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο κατά του κορωνοϊού όπως με τη γρίπη»

 

Επιστήμονες από το Λονδίνο, «βλέπουν» πως θα έχουμε «αιώνιους» εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, κάθε χειμώνα, τουλάχιστον για τις...

ευπαθείς ομάδες.

Ο γιατρός Μάικ Τίλντσλεϊ μέλος σε μια από τις υποεπιτροπές της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (SAGE) της Βρετανίας, προειδοποίησε πως ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για τις επόμενες δεκαετίες όπως η γρίπη.

«Είναι πιθανό ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να κάνουμε εμβόλια για την COVID-19, με τον ίδιο τρόπο που πολλοί άνθρωποι κάνουν αυτήν τη στιγμή τα εμβόλια για τη γρίπη» ανέφερε στο Sky News.

Ο υπουργός Παιδείας της Βρετανίας, Ναντίμ Ζαχάουι κατέστησε επίσης σαφές ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να χορηγεί αναμνηστικές δόσεις ετησίως.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο είναι η πανδημία να αποκτήσει ενδημικά χαρακτηριστικά μέσα από ένα ετήσιο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Άλλοι ειδικοί ωστόσο, εκτιμούν πως ίσως να μην χρειαστεί ένας ατελείωτος κύκλος εμβολιασμών με αναμνηστικές δόσεις, επειδή η COVID-19 μια μέρα θα «ξεθωριάσει» και ο ιός θα «χτυπά» λιγότερο.

«Η ανοσία θα αρχίσει να μειώνεται από τη δεύτερη δόση, επομένως είναι πολύ σημαντικό αυτή η ροή να συνεχιστεί και ελπίζουμε ότι θα προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους καθώς προχωράμε στους πιο χειμερινούς μήνες» πρόσθεσε.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...