Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

BAS_4 : ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Α-ΧΡΙΣΤΟΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ & ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

 

Μιλώ με πολλούς ορθοδόξους αδελφούς κι αδελφές (εννοώ άτομα, που δεν δηλώνουν μόνο ορθόδοξοι στην ταυτότητα ούτε απλά γράφουν στην ούγια της φανέλας τους “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”) κι όλοι έχουν μείνει κατάπληκτοι από τον ξεπεσμό των μητροπολιτών, που...

ξεκατινιάζονται στα κανάλια υβρίζοντας μερίδα των πιστών λες και ζητήσαμε τη γνώμη τους για να μας υποδείξουν τι θα κάνουμε.

Λοιπόν μητροπολίτες σας ρωτώ ευθέως : ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ; ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΕ; ΣΑΣ ΕΝΕΤΕΙΛΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ή ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ;

ΤΟ “ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ” το ξεχάσατε;

Μόνοι τους ομολογούν ότι είναι Ά-Χριστοι, χωρίς Χριστό.
Αλλά ας τους το αποδείξω “επιστημονικά” :
Σημειωτέον ότι η Εκκλησία ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (αυτό ισχύει ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ, ακούτε;;;) γιατί ο Χριστός είπε «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι» (Μαρκ.η’34). Μᾶς προτρέπει, σεβόμενος τὴν ἐλευθέρα ἐπιλογή μας, ὅτι, ὅποιος θέλει νὰ ἔλθει κοντά Του, ἄς πραγματοποιήσει τρία βασικὰ βήματα : Νὰ ἀπαρνηθεῖ τὸν ἑαυτό του, νὰ σηκώσει τὸ σταυρό του καὶ νὰ Τὸν ἀκολουθήσει.

Ο Χριστός ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ αλλά μας λέει : “αν θες να σώσεις την ψυχή σου (την ΨΥΧΗ λέει, όχι την επίγεια ψευτοζωή) θα ακολουθήσεις ότι σου προτείνω. Όποιος έχει αντίρρηση στο να κάνει ότι του λέει ο Χριστός για να σωθεί, να εκφράσει την ίδια αντίθεση και στον κάθε γιατρό, που του λέει “θα κάνεις ό,τι σου λέω για να ζήσεις” και κυρίως στον σατανισμένο πολιτικό, που του επιβάλει χειρότερα και βγάζει το σκασμό!.

Το πρώτο-πρώτο λοιπόν, που ζητά ο Χριστός από τον πιστόν είναι η προσευχή, σαν διαρκή επαφή του με τον Θεόν και δεν υπαγόρευσε τυχαία ο ίδιος στους μαθητές του την Κυριακή προσευχή (αυτήν που λέμε “Πάτερ ημών…”). Η προσευχή κατευθύνει τα αιτήματα του πιστού προς τον Πατέρα Θεόν διότι, όπως πάλι ο Χριστός είπε : «7 Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν· 8 πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιγήσεται. 9 ἢ τίς ἐστιν ἐξ ὑμῶν ἄνθρωπος, ὃν ἐὰν αἰτήσῃ ὁ υἱὸς αὐτοῦ ἄρτον, μὴ λίθον ἐπιδώσει αὐτῷ; 10 καὶ ἐὰν ἰχθὺν αἰτήσῃ, μὴ ὄφιν ἐπιδώσει αὐτῷ; – Και εάν του ζητήση ψάρι, μήπως θα του δώση φίδι; 11 εἰ οὗν ὑμεῖς, πονηροὶ ὄντες, οἴδατε δόματα ἀγαθὰ διδόναι τοῖς τέκνοις ὑμῶν, πόσῳ μᾶλλον ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς δώσει ἀγαθὰ τοῖς αἰτοῦσιν αὐτόν;» (Ματθ.ζ’7-11 – Σεις ζητείτε από τον Θεόν τα πνευματικά και υλικά αγαθά, που σας χρειάζονται και θα σας δοθούν, γυρεύετε και θα βρήτε αυτό το καλόν που θέλετε. Κτυπάτε την θύραν της θείας αγάπης και θα ανοίξη διάπλατα προς χάριν σας. Διότι καθένας, που ζητεί με πίστιν από τον Θεόν, λαμβάνει το καλόν που ζητεί. Και εκείνος που γυρεύει, ευρίσκει και σε καθέναν που κτυπά την θύραν του Θεού, θα του ανοιχθή αυτή. Ποιός άνθρωπος από σας, που θα του ζητήση το παιδί του ψωμί, θα δώση εις αυτό πέτραν; Εάν λοιπόν σεις οι άνθρωποι, που είσθε ατελείς και διεφθαρμένοι από την αμαρτίαν, ξέρετε να δίνετε ωφέλιμα πράγματα εις τα παιδιά σας, πόσον μάλλον ο ουράνιος και πανάγαθος Πατήρ σας θα δώση αγαθά, καλά και ωφέλιμα δώρα, εις εκείνους που του τα ζητούν;)

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ : “Ο Θεός, ως Πατέρας μας, ποτέ δεν θα μας αρνηθεί κάτι που θα Του ζητήσουμε και θα μας ωφελήσει. Εξάλλου, εμείς που είμαστε αμαρτωλοί, θα αρνούμασταν οτιδήποτε στο παιδί μας;”
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ; ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ!

Αυτοί λοιπόν οι χαριτωμένοι αποστολικοί διάδοχοι, ΠΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΙΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ;
Εκτός κι αν μας πουν ότι τους “έκλεισε την πόρτα” ο Πανάγαθος.
ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΙ ΕΛΗΓΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΣΩΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΙΔΕΣ;
Ούτε καν να προσευχηθούν πια δεν μπορούν, ενώ έρχονται και μας κουνάνε το δάχτυλο;
Πόση πια κατάντια…
Αν συμπροσευχηθούν και μας πουν : “Ρωτήσαμε τον Χριστό και είπε να κάνουμε το eμβόλιο χωρίς φόβο”, προσωπικά θα τρέξω άμεσα να κάνω και τις 108 δόσεις (που μας έχουν προγραμματίσει) μαζεμένες, ώστε να μην με τρέχουν πάλι ανά εξάμηνο. ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ.
Αν με ρωτήσουν οι “ποιμένες” γιατί δεν ακούω αυτούς θα τους πω :
«πειθαρχείν δεί Θεώ ή ανθρώποις» (Πραξ.ε’29)

Αλλά υπάρχει και άλλο χειρότερο : Καμώνονται τους πατέρες της Πίστης.
ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ, ΤΙ ΤΟ ΠΑΤΕΡΙΚΟ ΒΓΑΖΕΤΕ; Έχετε δει τις φάτσες σας στον καθρέφτη ή κι εκεί φοβάστε, φορώντας το φίμωτρο; Πατέρες σεις, να μας εμπνεύσετε να ακουμπήσουμε τα προβλήματά μας; Καλύτερο είναι ένα χολυγουντιανό γκρέμλιν.
Στον λιθοβολισμό της πόρνης, ο Χριστός είπε το «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω» αφού πρώτα έσκυψε και έγραψε κάτι στο χώμα (χωρίς να μας πει τι), όπως μας πληροφορεί το Ευαγγέλιο. Φρόντισε ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς να μας ενημερώσει ότι έγραψε τις αμαρτίες κάθε υποψήφιου λιθοβολιστή, που όταν τις έβλεπε άφηνε τον λίθο κι αποχωρούσε ντροπιασμένος. Ο Χριστός έγραφε τις αμαρτίες στο χώμα, ώστε να σβηστούν και να μην τις δουν οι υπόλοιποι…
ΜΑ ΠΟΣΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ;
Είναι η ίδια διακριτικότητα, που δείχνει ο πραγματικός ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, που στην εξομολόγηση, κλαίγοντας σου ζητά να διορθώσεις τα αμαρτήματά σου, λες και τα έκανε εκείνος!!!
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑΡΤΗΣΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΤΗΝ Α-ΧΡΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ.

Πιθανόν να με εγκαλέσει κάποιος (ακόμα κι από αυτούς), με ποιό δικαίωμα αναφέρω αυτά αφού δεν είμαι θεολόγος ούτε ιερέας ή μοναχός. Απαντώ :
1 – Υποδείξτε αν κάπου κάνω λάθος στις θεολογικές αναφορές.
2 – Αν δεν κάνω, πείτε πρώτα γιατί σεις οι επίσκοποι δεν τα διδάξατε, ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ, ΝΑ ΔΙΑΔΟΣΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ.
Αν είναι έγκλημα να μπαλώνω τις ελλείψεις σας, σταυρώστε με. Σας απαντώ :
«Μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καί διώξωσι καί εἴπωσι πᾶν πονηρόν ῥῆμα καθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ. χαίρετε καί ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθός ὑμῶν πολύς ἐν τοῖς οὐρανοῖς» (Ματθ.ε΄,11-12)
κι όχι “ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΟΥ”, όπως η “ακραίου θεολογικού βάθους” απάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Πατέρας να σου τύχει…

Ας δούμε κι έναν “πατέρα”, που επικαλείται το μισό Πηδάλιο για να κατηγορήσει πραγματικό εκκλησιαστικό πατέρα κι επιστήμονα, τον π.Στυλιανό Καρπαθίου. Οι κρίσεις του καθενός, αφού παρακολουθήσει και τους δυο και συμπεράνει ποιός εμπνέει πατερικά και ποιός γαβγίζει. Χώρια που το υπόλοιπο μισό Πηδάλιο, που δεν αναφέρει ο θρήνος του Πειραιά, το έχει καταπατήσει όταν κλείνει τις εκκλησίες ή συμπροσεύχεται με σχισματικούς ή παρακάθεται με σατανιστές ή μασόνους στα διάφορα διαθρησκευτικά φόρα του Παγκόσμιου Συμβουλίου των Θρησκειών ή ακόμα αποδεχόμενος όσα συμφώνησαν οι Κολυμπαράδες (δηλ. οι του Κολυμπαρίου).
Θέλω να τον δω όταν συμφωνήσει στην ένωση των Εκκλησιών ή ακόμα και (σε λιγότερο από μήνα) στον ερχομό του αιρεσιάρχη πάπα στην Αθήνα, τι θα πει στην καταπάτηση του Πηδαλίου εκ μέρους του. Άραγε θα βγάλει αιρετικούς τόσους Αγίους, που είπαν τα αντίθετα από αυτά που πάνε να μας περάσουν;
(Θυμίζω ότι το “Πηδάλιο”, που έγραψε ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, είναι το σύνολο των κανόνων των Αποστολικών, Οικουμενικών κι άλλων Συνόδων, που διέπουν την λειτουργία της Εκκλησίας και αποτελούν μέρος της Πατερικής Εκκλησιαστικής Παράδοσης.)

Ας τον δούμε για τα κοσμικά θέματα (μισθοδοσία) πόση ζέση δείχνει, ώστε να απειλεί να κλείσει τους ναούς (~ στο 16.00). Από κει πήρε φόρα και τους έκλεισε γενικά, ενώ για τα πνευματικά θέματα τσιμουδιά! Πόσο μένος για το χρήμα κι αδιαφορία για το εκκλησιαστικό του λειτούργημα; Είναι αξιοσημείωτο να ακούσει κάποιος τις απόψεις του (ΠΡΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ) για συνοδικότητα της Εκκλησίας κι άλλα αντίστοιχα θέματα και πόσο κωλοτούμπας αποδεικνύεται σήμερα με τον καισαροπαπισμό του .
https://www.brighteon.com/281664d7-44d6-4bc1-af48-f33f4cd66e56
Η Εκκλησία της Ελλάδος διοικείται συνοδικώς…
Η Εκκλησία της Ελλάδος διοικείται συνοδικώς…
Η Εκκλησία της Ελλάδος διοικείται συνοδικώς… τρεις φορές το λέει και κλαίω που το ακούω!
χώρια που νομίζω ότι ακούω ρητορική κάτι μεταξύ κομμουνιστικού ινστρούχτορα κι Αβραμόπουλου, του κύριου τίποτα κατά Πάγκαλο.

Μήπως έγινε αυτό; > «τετύφλωκεν αὐτῶν τοὺς ὀφθαλμοὺς καὶ πεπώρωκεν αὐτῶν τὴν καρδίαν, ἵνα μὴ ἴδωσι τοῖς ὀφθαλμοῖς καὶ νοήσωσι τῇ καρδίᾳ καὶ ἐπιστραφῶσι, καὶ ἰάσομαι αὐτούς» (Ιωαν.ιβ’40 – δια την κακίαν των παρεχωρησεν ο Θεός να τυφλωθούν τα μάτια της ψυχής των και να σκληρυνθή η καρδιάν των, δια να μην ίδουν με τα μάτια της ψυχής των τα θαυμαστά έργα και να μη εννοήσουν με την ασύνετον καρδιάν των και γυρίσουν μετανοημένοι εις εμέ, δια να τους θεραπεύσω).

BAS_4

ΥΓ-Για να ηρεμήσουμε, ας δούμε και μια από καρδιάς ερωτική εξομολόγηση >
https://www.brighteon.com/022aa671-9633-43ae-981a-9f79bfb902d4
κι έναν χορό για τρεις >
https://uploads.disquscdn.com/images/34cf550b2f7a64855513fd912d489c7d3ae712b0d6d82b9cefa836baaf6097bc.gif


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...