Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Πάνω από 2 δισ. ευρώ απώλειες οι επιχειρήσεις τον μήνα από τα μέτρα αποκλεισμού μέχρι 6,5 εκατ. πολιτών από την αγορά!

 

Την χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία έδωσε -άγνωστο γιατί- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τα μέτρα «μίνι» lockdown που ανακοίνωσε σήμερα για τους εμβολιασμένους από....

60 ετών και άνω (περί τα 3 εκατ.) σταδιακά από τις 13 Δεκεμβρίου, αν δεν κάνουν την τρίτη δόση και στους ανεμβολίαστους συνολικά (περί τα 3,5 εκατ. άνθρωποι) από την ερχόμενη Δευτέρα.

Συνολικά η ήδη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία, από την εστίαση που καταστρέφεται συνολικά μέχρι το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κλπ. θα στερηθούν σταδιακά μέχρι και 6,5 εκατ. πολίτες-καταναλωτές από τις 13 Δεκεμβρίου.

Στόχος της κυβέρνησης να «ξεστοκάρουν» τα εμβόλια, βασικά της Pfizer/BioNTech, υποτίθεται για να δημιουργηθεί «τείχος ανοσίας» όταν όλοι ξέρουν ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν, ίσως και πιο συχνά (αύριο το pronews.gr θα φέρει στην δημοσιότητα συγκλονιστικά στοιχεία) από τους ανεμβολίαστους

Μόνο στα super market και στα φαρμακεία και στα ΜΜΕ μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ανεμβολίαστοι, βάσει των όσων διέταξε ο Κ.Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα του λιανεμπορίου και τα κομμωτήρια, να πάνε στη δουλειά τους και να καθίσουν σε ανοιχτούς χώρους εστίασης με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ.

Για τους εμβολιασμένους, αυτές οι δραστηριότητες απαιτούν την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Τέλος, απαγορεύεται πλήρως η πρόσβαση σε ανεμβολίαστους πολίτες σε κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα και κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις και συνέδρια, αλλά και γυμναστήρια και γήπεδα.

Η ζημιά υπολογίζεται σε άνω των δύο δισ. ευρώ ανά μήνα για όλες αυτές τις επιχειρήσεις, γιατί φυσικά είναι ανόητο να πιστέψει κανείς ότι δύο ή τρία εκατομμύρια εμβολιασμένοι θα προσέλθουν για την τρίτη δόση, όταν η πλειοψηφία βάσει των ερευνών, «κάνει τον σταυρό της» που γλίτωσε από το μονοδοσικό ή τις δύο δόσεις των εμβολίων, π.χ. της Astra/Zeneca, το εμβόλιο της οποίας απαγόρευσε η κυβέρνηση ως επικίνδυνο, αφού είχαν εμβολιαστεί 1,8 εκατ. Έλληνες!

Πλην βέβαια της κοινωνικής αναταραχής που θα δημιουργηθεί.

Το να γλίτωναν οι εμβολιασμένοι από τον Covid-19, θα μπορούσε να δικαιολογήσει, μέχρις ενός βαθμού, τα απολυταρχικά μέτρα στέρησης των ελευθεριών των πολιτών. Όμως αυτό δεν συμβαίνει. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει…

pronews.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...