Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αναγνωρίζει και επίσημα ”μακεδονική” γλώσσα.

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗ....

”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ” ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όπως ήταν απόλυτα αναμενόμενο η κυβέρνηση της ΝΔ, απόλυτα συνεπής με την αρχική προεκλογική διαβεβαίωση και υπόσχεση του Πρωθυπουργού ότι θα τιμήσει την εθνοκτόνο  Συμφωνία των Πρεσπών συνεχίζει θριαμβευτικά  το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στην προδοσία της Μακεδονίας. 

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, η ελληνική πολιτεία αναγνώρισε ως νόμιμο πολιτιστικό σωματείο την ΑμΚΕ ”Μακεδονική” Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας “Κρστε Μισιρκοβ”  του Νικόλαου Τσαρκνιά. 

Όπως αναφέρει το απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού στις 10/05/2021 ενέταξαν στο μητρώο Πολιτιστικών Φορέων την συγκεκριμένη ΑμΚΕ. 

Η δραστηριότητα της, όπως φαίνεται και από τον τίτλο της, προωθεί την δήθεν μητρική τους γλώσσα που δηλώνουν οι εκπρόσωποι της ότι είναι η ” Μακεδονική”, στρώνοντας το έδαφος για πάσης φύσεως αλυτρωτικές διεκδικήσεις στην ψευδομειονότητα των δήθεν καταπιεσμένων «Μακεδόνων» της Βόρειας Ελλάδας. 

Ποιά η διαφορά σας λοιπόν κύριοι της ΝΔ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Κοτζιά που υπέγραψε την κατάπτυστη ”Συμφωνία των Πρεσπών”; 

Μάλιστα όπως δηλώνουν οι συγκεκριμένοι αγνώστου ταυτότητας φιλοσκοπιανοί στην ιστοσελίδα τους, έχουν στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό, στις 24-02-2020, όπου τον εγκαλούν διότι δεν σέβεται την Συμφωνία των Πρεσπών και την υποχρέωση που απορρέει από αυτήν  ”για την λήψη μέτρων προστασίας των μειονοτήτων οι οποίες κατοικούν εντός της Ελληνικής επικράτειας”.  

Τον εγκαλούν επίσης , διότι ο δήμος Εδέσσης δεν τους παραχώρησε δωρεάν αίθουσα για να διδάσκουν την ”Μακεδονική” γλώσσα ώς γηγενείς Μακεδόνες που είναι!!! 

Επικαλούνται ακόμη σε αυτήν την επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τη Συνθήκης της Λισαβόνας και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ που δεσμεύει νομικά τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τις εθνικές κυβερνήσεις με το άρθρο 22 που αναφέρεται στον σεβασμό της γλωσσικής πολυμορφίας, ενώ με το άρθρο 21 απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω γλώσσας.  

Και έρχεται το ΥΠ.ΠΟ.  να  τους αναγνωρίσει ως νόμιμο πολιτιστικό φορέα, που η αποστολή είναι η διατήρηση και διάδοση της ανύπαρκτης ”μακεδονικής” γλώσσας. 

Σε αναμονή της ψήφισης των πρωτοκόλλων συνεργασίας με τα Σκόπια από το ελληνικό κοινοβούλιο, οι εξελίξεις αναμένεται να εκθέσουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση στα μάτια ακόμη και των πιο φανατικών οπαδών ψηφοφόρων της. 

Όταν βεβαίως κάποιοι το λέγαμε, δεχόμασταν λάσπη. 

Απολαύστε τους γαλάζιους πατριώτες ηγέτες που ψηφίσατε επί το έργον λοιπόν. 

Αποδεικνύει η Κυβέρνηση της ΝΔ αυτό που λέγαμε πριν ακόμη αναλάβει την εξουσία.

Είναι η συνέχεια της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην προδοσία της Μακεδονίας μας.

Για εμάς η ”Συμφωνία των Πρεσπών” είναι προδοτική και όχι κάτι λιγότερο.

Ως Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (Ε.ΠΟ.Σ.) έχουμε ξεκάθαρη θέση ότι η κατάπτυστη αυτή συμφωνία δεν διορθώνεται, δεν βελτιώνεται αλλά μόνο ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.


Μέ την συνεργασία μας με το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι του Γιώργου Τράγκα, και τους υπόλοιπους πολιτικούς φορείς που συσπειρώθηκαν, ευελπιστούμε να έχουμε την απαραίτητη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο επόμενο κοινοβούλιο, ώστε να μπουν τα θεμέλια για να ξηλωθεί αυτή η προδοτική συμφωνία.

Πατσίκας Μιχαήλ

Επικεφαλής Ελληνικής Πολιτικής Συνείδησης ( Ε.ΠΟ.Σ.)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...