Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

ΠΟΙΑ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ;; ΑΛΛΗ ;; Κατατέθηκε μήνυση από την Κατερίνα Κοντογιάννη για ανθρωποκτονία από αμέλεια του πατέρα της στο παλιό νοσοκομείο της Λάρισας – Η Αστυνομία Λάρισας ζήτησε από την μηνύτρια να καταθέσει στην Εισαγγελία και όχι στους ίδιους τον διορισμό τεχνικού συμβούλου !! Αν είναι δυνατόν !! Μην τυχόν και πάει να γίνει η νεκροψία χωρίς τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας !!

 

Είναι γεγονός ότι σε όλες αυτές τις διαδικασίες με τις μηνύσεις και τα αιτήματα για νεκροψίες-νεκροτομές, ήρθα αντιμέτωπος με πολλές από τις παθογένειες της ελληνικής αστυνομίας. Πάρα πολλοί από αυτούς εξαιρετικά παιδιά. Αλλά μέχρι εκεί. Δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις όχι ιδιαίτερα σχετικοί με τις διαδικασίες…..

Εξαιρετικό τμήμα π.χ. είναι αυτό της Τούμπας-Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη.

Για την Ασφάλεια Κηφισιάς δεν το συζητώ. Στη μήνυση του Δημήτρη Δημητρίου τα “είδαμε όλα” με τον διοικητή εκείνο το απόγευμα.

Δεν με άφησε να τους καθοδηγήσω, τα “ήξερε όλα”,  με αποτέλεσμα να καθήσουμε άλλες δύο ώρες αφού στο τέλος (έτσι νόμιζε) της διαδικασίας μας έδωσε την παραγγελία για την νεκροψία να την …πάμε εμείς στο Πανεπιστήμιο! Παρά λίγο να μας έλεγε να περάσουμε και από την Domino’s να τους πάμε και μία πίτσα.

Μεγάλο μπέρδεμα και με το ποιος θα πάρει την μήνυση. Το τμήμα ή η ασφάλεια. Σε δύο τελευταίες περιπτώσεις οι μηνυτές άρχισαν από το τμήμα, τους έστειλαν στην ασφάλεια και μετά κατέληξαν από εκεί που είχαν ξεκινήσει.

Σήμερα το τερμάτισαν.

Με κάλεσε η Κατερίνα να μου πει ότι ο αστυνομικός στη Λάρισα της είπε ότι θα πρέπει να πάει αυτήν στον εισαγγελέα την δήλωση διορισμού τεχνικού συμβούλου !!

Η μήνυση και τα αιτήματα απευθύνονται στην εισαγγελική αρχή ΔΙΑ του αστυνομικού τμήματος. Αυτό τώρα να καταθέσει τη μήνυση η κόρη στην αστυνομία αλλά τη δήλωση στον εισαγγελέα απευθείας, ειλικρινά πρώτη φορά το ακούω…

Παρά λίγο να της πούν να πάει τον δικό μου διορισμό στο μανάβικο απέναντι…

Τα είπαμε με την αξιωματικό υπηρεσίας. Της εξήγησα ότι δεν θα ανεχθώ καθυστέρηση ούτε να γίνει τίποτα περίεργο και να πάνε να κάνουν την νεκροψία χωρίς τον τεχνικό σύμβουλο.

Και ότι αυτό που μου είπε ότι “έτσι γίνεται στην Λάρισα” και είναι “οδηγία και εντολή του εισαγγελέα” ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ.

Δεν παρέδωσε καμία τέτοια ΕΓΓΡΑΦΗ εντολή στην μηνύτρια. Το αστυνομικό τμήμα έχουμε αυτή τη στιγμή απέναντί μας, όχι την Εισαγγελία.

Εγώ ενημέρωσα βεβαίως τον Δημήτρη Γαλεντέρη για να συνεννοηθεί με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, αλλά έστειλα και ένα email στο αστυνομικό τμήμα.

Τι άλλο θα ζήσουμε…

______________

Μήνυση & αίτημα για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής

Yahoo/Απεσταλμένα

Nikos Antoniadis <nikant2@yahoo.gr>

Προς:at.larisas@astynomia.gr

Δευ, 3 Μαΐ στις 3:50 μ.μ.

Όπως γνωρίζετε, σήμερα κατατέθηκε μήνυση από την Αικατερίνη Κοντογιάννη, θυγατέρα του Κωνσταντίνου Κοντογιάννη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια του πατέρα της στο νοσοκομείο Λάρισας, υποβάλλοντας αίτημα για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, διόρισε δε εκτός από εμένα ως πληρεξούσιο δικηγόρο της, τον ιατροδικαστή Δημήτριο Γαλεντέρη ως τεχνικό σύμβουλό της κατά τη διάταξη του άρθρου 204 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ενημερώσατε την μηνύτρια ότι τον διορισμό του τεχνικού συμβούλου πρέπει να τον κάνει απευθείας στην Εισαγγελία Λάρισας !!

Αυτό είναι πρωτοφανές !! Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα εγώ ο ίδιος με την αξιωματικό υπηρεσίας, η αστυνομική υπάλληλος μου ανέφερε ότι αυτό είναι εντολή και οδηγία της Εισαγγελίας και ότι “έτσι γίνεται πάντα στη Λάρισα”.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι γίνεται στη Λάρισα, είμαι σε θέση όμως να γνωρίζω τι προβλέπει η Ποινική Δικονομία και ποια είναι η διαδικασία σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, όχι μόνο στον διορισμό τεχνικού συμβούλου στη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής αλλά και σε κάθε άλλη διαδικαστική πράξη και αιτήματα όταν η δικογραφία βρίσκεται στα αστυνομικά τμήματα. Όλα τα αιτήματα, όπως και οι μηνύσεις άλλωστε, απευθύνονται στις κατά τόπο αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.

Μετά ταύτα, σας καλώ να προχωρήσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο διορισμός του τεχνικού συμβούλου Δημητρίου Γαλεντέρη από την εν λόγω μηνύτρια.

Η ευθύνη για τυχόν σχετική παράλειψη και διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής ΧΩΡΙΣ την συμμετοχή του ως άνω τεχνικού συμβούλου θα βαρύνει το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία έγγραφη σχετική οδηγία ή εντολή της Εισαγγελίας Λάρισας που να επιβεβαιώνει την ανωτέρω δικονομική εκτροπή από την Εισαγγελία.

Σημειώνω ότι εγώ ο ίδιος εκπροσωπώ πολλές οικογένειες που έχουν υποβάλει αντίστοιχες μηνύσεις και ουδέποτε ετέθη παρόμοιο ζήτημα.

Αθήνα, 3 Μαΐου 2021

Νίκος Ι. Αντωνιάδης

Δικηγόρος Αθηνών

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


πηγή


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...