Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

70% ίαση! Το «έγκλημα» που συνεχίζεται με τον κορωνοϊό και κανείς δεν λογοδοτεί – ΒΙΝΤΕΟ

 

Ο καθηγητής Κούβελας επανέφερε το θέμα…

Καιρό τώρα το el.gr παρακολουθούσε τις δηλώσεις του κ. Κούβελα και άλλων επιστημόνων, για την μη αγορά εμβολίων έτοιμων αντισωμάτων για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Κούβελας έχει κάνει πολλάκις ειδική αναφορά στα μονοκλωνικά αντισώματα, τονίζοντας ότι «και η χώρα μας θα μπορούσε να τα αδειοδοτήσει με βάση τις συμφωνίες εναρμόνισης που υπάρχουν μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ» και δεν το έκανε:

 «Για άλλη μία φορά η Ελλάδα, γιατί… έτσι το αποφάσισε, περιμένει τον ΕΜΑ να πάρει την κεντρική απόφαση και να συμμορφωθεί με τις οδηγίες που θα εκδώσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και όχι ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων, παρόλο που αυτό θα ήταν προς συμφέρον της δημόσιας υγείας».

 «9 Νοεμβρίου έχει εγκριθεί το πρώτο αντίσωμα της Lily. Έκτοτε εγκρίθηκαν και δεύτερο και συνδυασμοί τους που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί μιλάμε για πάνω από 70% ίαση, άρα παρόλα αυτά και ενώ όλη η Ευρώπη έχει προμηθευτεί τα αντισώματα, η Ελλάδα περιμένει στην ουρά…», όπως έχει επισημάνει.

Αναφορικά με τα εμβόλια έχει τονίσει ότι «είναι ένα εργαλείο κάποιας αξίας, δεν θα μπορούσαμε να βασιζόμαστε κατ’ ολοκληρία. Δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο φανταζόμαστε και κυρίως δεν υπάρχει ο κατάλληλος αριθμός ώστε να εμβολιάσουμε τον πληθυσμό. Είχαμε την ελπίδα από το νέο έτος θα βγουν οι μάσκες και τώρα πέφτουμε σε καθολικό lockdown. Αυτά είναι μεγάλες αντιφάσεις, που δείχνουν αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης».

Θυμηθείτε άρθρα ΕΔΩ και ΕΔΩ, στα οποία το el.gr είχε αναδείξει εγκαίρως το θέμα με τα αντισώματα, τα οποία μπορούν θεραπεύουν τους ασθενείς COVID που εμφανίζουν ήπια ή μέτρια συμπτώματα, όπως είχε ειπωθεί τότε.

Σύμφωνα με τον κ. Κούβελα, τότε αλλά και τώρα, η ποσότητα είναι επαρκής για την θεραπεία των ανθρώπων που αυτή την στιγμή νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που εκτός των άλλων θα μείωνε την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, καθώς η θεραπεία των ασθενών με ήπια-μέτρια συμπτώματα δεν θα μεγάλωνε τις ανάγκες σε μονάδες εντατικής, οι οποίες έχουν καταληφθεί. Την ώρα μάλιστα που πριν από λίγο, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε έκκληση για την πίεση που έχει το ΕΣΥ.

Πόσους νεκρούς θα είχε γλυτώσει η Ελλάδα καθώς γίνεται λόγος για 70% ίαση;;; Ποιοί θα λογοδοτήσουν για αυτή την παράλειψη;;;

Χθες, ο καθηγητής αναφέρθηκε ξανά στα αντισώματα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Δείτε το απόσπασμα:

 


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ:

 

 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...