Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Γρίπη των πτηνών: άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με στέλεχος H5N8 για πρώτη φορά στη Ρωσία...

 

Επτά εργαζόμενοι πουλερικών βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία μετάδοσης μεταξύ ανθρώπων...

Ένα H5N8 στέλεχος της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στον άνθρωπο, μεταξύ επτά εργαζομένων που μολύνθηκαν σε ρωσικό εργοστάσιο πουλερικών τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για το στέλεχος που μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων, αλλά η Ρωσία έχει αναφέρει τη μετάδοση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας .

Οι εργαζόμενοι τώρα αισθάνονται καλά και «η κατάσταση δεν εξελίχθηκε περαιτέρω», σύμφωνα με τη Δρ. Άννα Ποπόβα, επικεφαλής του παρατηρητή υγείας των καταναλωτών Rospotrebnadzor Είπε ότι οι εργαζόμενοι είχαν μολυνθεί κατά τη διάρκεια της επιδημίας του στελέχους στο εργοστάσιο.

Οι εστίες του στελέχους έχουν αναφερθεί στη Ρωσία, την Ευρώπη , την Κίνα, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική τους τελευταίους μήνες, αλλά μόνο στα πουλερικά.

Άλλα στελέχη της γρίπης των πτηνών, συμπεριλαμβανομένων των H5N1, H7N9 και H9N2, έχουν μεταδοθεί στον άνθρωπο πριν.

Το στέλεχος H5N8 είναι θανατηφόρο για τα πουλιά και αυτό σηματοδοτεί την πρώτη μετάδοση του στελέχους από ζώα σε ανθρώπους. Ενώ η Popova είπε ότι το στέλεχος δεν φαίνεται να είναι ικανό να εξαπλωθεί μεταξύ των ανθρώπων, «μόνο ο χρόνος θα δείξει πόσο σύντομα οι μελλοντικές μεταλλάξεις θα το επιτρέψουν να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο».

Η ανακάλυψη αυτού του στελέχους «δίνει σε όλους, ολόκληρο τον κόσμο, χρόνο για να προετοιμαστούμε για πιθανές μεταλλάξεις και τη δυνατότητα αντίδρασης έγκαιρα και να αναπτύξουμε συστήματα δοκιμών και εμβόλια», είπε.

Το Vector Institute στη Σιβηρία δήλωσε το Σάββατο ότι θα αρχίσει να αναπτύσσει ανθρώπινες εξετάσεις και ένα εμβόλιο κατά του H5N8, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της RIA.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, η Πόποβα είπε ότι η Ρωσία είχε αναφέρει τις εξελίξεις στον ΠΟΥ πριν από αρκετές ημέρες, «ακριβώς όπως είμαστε απολύτως σίγουροι για τα αποτελέσματά μας».

Οι περισσότερες περιπτώσεις λοιμώξεων από τη γρίπη των ανθρώπων έχουν συνδεθεί με άμεση επαφή με μολυσμένα ζωντανά ή νεκρά πουλερικά, αν και τα σωστά μαγειρεμένα τρόφιμα θεωρούνται ασφαλή.

Οι περιπτώσεις τείνουν να εξαπλώνονται μέσω μεταναστευτικών άγριων πτηνών, οδηγώντας τις χώρες παραγωγής να διατηρούν τα πουλερικά τους σε εσωτερικούς χώρους ή διαχωρισμένα από την άγρια ​​φύση.

Τα κρούσματα γρίπης των πτηνών οδηγούν συχνά τα φυτά πουλερικών να σκοτώνουν τα πουλιά τους για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού και συχνά ζητά από άλλες χώρες να επιβάλουν εμπορικούς περιορισμούς. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα του στελέχους H5N8 στο Gloucestershire, Dorset, Devon, Cheshire και Kent τον Νοέμβριο, οδηγώντας αξιωματούχους να εφαρμόσουν μια ζώνη πρόληψης στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων είπε ότι όλα τα πουλιά στις πληγείσες περιοχές είχαν σφαγεί «ανθρώπινα» και εισήχθησαν ζώνες ελέγχου.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...