Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΝΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ: ΑΠΟ ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΗΣ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΙΑΡΧΟΥ, ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΩ…ΤΣΙΠΡΑ...

 

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος για την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

“Μια χαρά” του φάνηκε του Κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που διέρρευσαν αργότερα, η πρόταση που του έκανε χθες το μεσημέρι ο Αλ. Τσίπρας να τοποθετήσει ως νέα υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής την Αθηνά Λινού. Μπορεί από το βήμα της Βουλής ο Κούλης να σχολίασε μάλιστα αρνητικά τις κατά …

διαστήματα αξιώσεις της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις υπουργών, αλλά -όπως σημείωσαν οι παλιές καραβάνες του Κοινοβουλίου- απέφυγε με προσοχή να αναφερθεί ή να απορρίψει ως πρόσωπο την περίπτωση της Λινού. Κι ο Τσίπρας δεν την πρότεινε για την “κάψει” αλλά του έκανε πάσα αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την αποδέχεται και το ΚΙΝΑΛ. Ο Κούλης την έχει δηλαδή από χθες για “εφεδρεία” κι αυτός είναι ένα πρόσθετος λόγος που ο Κικίλιας κάθε πλέον σε ακόμη πιο αναμμένα κάρβουνα…

Τι είναι αυτό που δίνει τέτοια “ιδιαιτερότητα” στην Λινού; Όχι βέβαια το το γεγονός ότι είναι επιδημιολόγος και καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής. Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί τέτοιοι. Ούτε το γεγονός ότι “ήταν παρούσα πάντα στο θέμα της κρίσης” όπως δικαιολόγησε την πρότασή του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί τέτοιοι.

Αυτό που σύμφωνα με τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις είναι το …πραγματικό βιογραφικό της και όχι το “τυπικό” που άρχισε να κυκλοφορεί -κουτσουρεμένο κι αυτό- από χθες μετά την πρόταση του ονόματός της. Το … πραγματικό βιογραφικό της που δείχνει ότι πάνε να μας “κυκλώσουν” από παντού κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι που έχουν κοινό παρανομαστή την υποταγή τους στα σχέδια της Γερμανίας και των μεγάλων φαρμακευτικών κολοσσών για “lockdown” σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ώστε η μετατροπή τους σε τεράστιες φυλακές να καθυποτάξουν τους λαούς και να φέρουν αμύθητα κέρδη στα ταμεία των εταιρειών. Εξάλλου η “διαρκώς παρούσα” κ. Λινού είναι από την αρχή υπέρ των σκληρών μέτρων -και όχι μόνο του lockdown για να “μαντρωθει” πλήρως η κοινωνία. Από το καλοκαίρι εξάλλου η κυρία αυτή δήλωνε χαρακτηριστικά ότι «είναι πολύ σοφή η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και προσωπικά θα ήθελα να το δω ως το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει στην καθολική χρήση της μάσκας σε οποιαδήποτε διαδικασία εκτός από το κολύμπι, που βρέχεται η μάσκα…».

linoy-foto110091

Η 69χρονη Αθ. Λινού είναι κατ’ αρχάς αμερικανοτραφής. Από νεαρή στο Χάρβαρντ, στη Μάγιο Κλίνικ και στο Κέιζ Γουέστερν Ριζέρβ Γιουνιβέρσιτι  αλλά το πιο σημαντικό “προσόν” της υπήρξε ότι είναι από τότε κολλητή -και στη συνέχεια και γιατρός της- της Μάργκαρετ Παπανδρέου, από την περίοδο που ήταν και οι δυο στην Μινεσότα των ΗΠΑ. Η μία ως σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου και η άλλη διδάσκοντας αρχικά στη σχολή δημόσιας υγείας. Γι αυτό και ως άνθρωπο της μαμάς του, πολύ αργότερα, ο Γιωργάκης την είχε υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2009.

Με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πολιτεύθηκε αλλά είχε και ..προϊστορία καθώς είχε αναπτύξει όλα τα προηγούμενα χρόνια στενές σχέσεις και συνεργασία στο αντικείμενό της με τις αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες. Η ΜΚΟ που έχει δημιουργήσει εξάλλου για θέματα  Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρική, με την ονομασία Prolepsis, έχει επίσημα την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του γνωστού για τις σχέσεις του με όλο το πολιτικό σύστημα Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου.

Το 2009 κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ αλλά μέχρι τότε ήταν αντιπρόεδρος του ΕΟΦ στην κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμανλή. Στη θέση είχε διοριστεί από τον Φεβρουάριο του 2008 με απόφαση του Δημητράκη Αβραμόπουλου και με πρόεδρο στον ΕΟΦ τον νυν υφυπουργό Υγείας του Μητσοτάκη -και κολλητό του- Βασιλάκη Κοντοζαμάνη. Να θυμίσουμε ότι εκείνη ακριβώς την περίοδο είχε ξεκινήσει και το … πάρτι με τα 16 εκατ. άχρηστα εμβόλια που παραγγέλθηκαν από το Αβραμόπουλο έχοντας δίπλα του τον Κοντοζαμάνη και τον Τσιόδρα!

—————————————————————————–

Μετά τις εκλογές του 2009 επί ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μην βγήκε βουλευτής, έγινε η … Δραγώνα – Ρεπούση της εποχής αναλαμβάνοντας τη Γραμματεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης που ήταν ο Δούρειος Ίππος ΥΠΕΡ της αποκαλούμενης “τουρκικής” μειονότητας στην Θράκη. Για την ακρίβεια διαδέχτηκε την άλλη εθνομηδενίστρια Θάλειας Δραγώνα. Στο μεταξύ είχε γίνει κολλητή και της Άννας Διαμαντοπούλου, της λέσχης Μπίλντεμπεργκ, που ήταν τότε υπουργός Παιδείας και σήμερα ως αυλικιά του Κούλη πάει να γίνει γενική γραμματέας στον ΟΟΣΑ.

Και για να έχουμε μια ακόμη πιο πλήρη εικόνα, μετά την κατάρρευση και πτώση του ΠΑΣΟΚ το 2012 τι έγινε; Η οικογένεια Λινού συνέχισε να δραστηριοποιείται πάλι μέσω της …ΝΔ. Ακριβώς: Ο σύζυγός της, Δημήτρης Λινός, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής κι αυτός, βρέθηκε στις εκλογές του 2014 υποψήφιος ευρωβουλευτής αλλά όχι με το ΠΑΣΟΚ. Με τον … Σαμαρά και τη ΝΔ!

hqdefault

=====================================

Και να κλείσουμε με την πιο πρόσφατη δραστηριότητα της “οικογένειας Λινού”: Η κόρη τους Ναταλία Λινού προσπάθησε να βγει με τον Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς στις τελευταίες εκλογές βουλευτής για την Ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσιγκτον της τέταρτης εκλογικής περιφέρειας της Μασαχουσέτης.  Η Ναταλία Λινού είχε δηλώσει μάλιστα ότι αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, όταν διαπίστωσε “την τραγική αντιμετώπιση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της απειλής της πανδημίας του κορονοϊού στην Αμερική και την απαξίωση από την πλευρά του διακεκριμένων επιστημόνων”. Δεν τα κατάφερε μεν αλλά αυτά δείχνουν τις διακλαδώσεις.

Μια χαρά … πάσα στην “Κούλα” για την επόμενη φάση έκανε λοιπόν ο Αλέξης….

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...