Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Οι ΝΥΤ διαψεύδουν τα Ελληνικά Hoaxes σχετικά με την εγκυρότητα των τεστ κορωνοϊού...

Στις 27 Αυγούστου 2020 τα Ελληνικά Hoaxes δημοσίευσαν ένα άρθρο το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι: «ο ισχυρισμός περί έλλειψης εξειδίκευσης του τεστ PCR για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 δεν ευσταθεί»…

Το δημοσίευμα του έρχεται να ακυρώσεις τις απόψεις του ιατρού – κυτταρολόγου Αλέξανδρου Παναγιώτου ο οποίος σε μια δήλωση του λέει εκτός των άλλων:
Το τεστ ταυτοποίησης του ιού με τη μέθοδο PCR δεν είναι ούτε ειδικό για τον Covid19 ούτε ενδεικτικό ενεργού λοίμωξης. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ μπορεί να δώσει θετικό το τεστ ακόμα κι αν είχε προσβάλλει τον οργανισμό ένα τρίμηνο και παραπάνω πριν (και φυσικά πλέον έχει αποδράμει). Μπορεί με λίγα λόγια να ανιχνευτούν υπολείμματα γενετικού υλικού (RNA) ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ (από τους οποίους προσβαλλόμαστε πολύ συχνά και τα θεωρούμε “γριπούλες”) ακόμα κι αν έχουμε αναρρώσει πλήρως και δεν είμαστε πλέον φορείς !!!
Ο αρθρογράφος Σ. Αρχοντής, κρατώντας την γνωστή μέθοδο της επιχειρηματολογικής αλχημείας, ως χημικός που είναι, επιχειρεί να διαψεύσει τον γιατρό επικαλούμενος μια πηγή για το τι είναι το PCR γενικώς κι ακόμα δυο που αναφέρονταιν στο γενετικό υλικό του SARS-CoV-2 και εκείνο του SARS-CoV, οι οποίες έγιναν στις αρχές της όλης ιστορίας, δηλαδή του “ξεσπάσματος της πανδημίας”.
Έκτοτε και κάθε μέρα ακούμε και κάτι νεότερο, καθώς όπως λένε και οι ειδικοί, είναι αχαρτογράφητο ακόμα το τοπίο.
Δυο μέρες μετά το δημοσίευμα των Ε.Η. έρχονται οι ΝΥΤ στις 29 Αυγούστου 2020, με άρθρο τους που έχει τίτλο: Your Coronavirus Test Is Positive. Maybe It Shouldn’t Be – Το τεστ σας για κορωνοϊό είναι θετικό. Ίσως δεν πρέπει να είναι.
Μεταξύ άλλων το άρθρο αναφέρει:
Το πιο διαδεδομένο τεστ διαγνωστικού ελέγχου για το νέο κορωνοϊό, που ονομάζεται τεστ PCR, παρέχει μια απλή απάντηση ναι-όχι στο ερώτημα εάν ένας ασθενής έχει μολυνθεί. Αλλά παρόμοιες δοκιμές PCR για άλλους ιούς προσφέρουν κάποια αίσθηση του πόσο μεταδοτικός είναι ένας μολυσμένος ασθενής: Τα αποτελέσματα μπορεί να περιλαμβάνουν μια πρόχειρη εκτίμηση της ποσότητας του ιού στο σώμα του ασθενούς.
«Χρησιμοποιούμε έναν τύπο δεδομένων για όλα, και αυτό είναι μόνο συν ή πλην – αυτό είναι όλο. Το χρησιμοποιούμε για κλινική διάγνωση, για τη δημόσια υγεία, για τη λήψη αποφάσεων πολιτικής.»
«Αλλά ένα ναι-όχι δεν είναι αρκετά καλό, πρόσθεσε. Είναι η ποσότητα του ιού που πρέπει να υπαγορεύσει τα επόμενα βήματα του μολυσμένου ασθενούς. Είναι πραγματικά ανεύθυνο, νομίζω, να παρακάμψω την αναγνώριση ότι πρόκειται για ποσοτικό ζήτημα»,δήλωσε ο Δρ Michael Mina, επιδημιολόγος στο Harvard T.H. Chan School of Public Health.
Η δοκιμή PCR ενισχύει το γενετικό υλικό του ιού πολλαπλασιάζοντας το σε κύκλους. Όσο λιγότεροι κύκλοι απαιτούνται , τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του ιού ή του ιικού φορτίου στο δείγμα. Όσο μεγαλύτερο είναι το ιικό φορτίο, τόσο πιθανότερο μεταδοτικός είναι ο ασθενής.
Αυτός ο αριθμός κύκλων ενίσχυσης που απαιτούνται για την εύρεση του ιού, που ονομάζεται όριο κύκλου, CT δεν περιλαμβάνεται ποτέ στα αποτελέσματα που αποστέλλονται σε γιατρούς και ασθενείς με κορωνοϊό, αν και θα μπορούσε να τους πει πόσο μολυσματικοί είναι οι ασθενείς.
Σε δεδομένα τριών συνολικών δοκιμών που περιλαμβάνουν κατώτατα όρια κύκλου, τα οποία συντάχθηκαν από αξιωματούχους στη Μασαχουσέτη, τη Νέα Υόρκη και τη Νεβάδα, έως και το 90% των ατόμων που έδειξαν θετικά δεν έφεραν σχεδόν κανέναν ιό, σύμφωνα με την έρευνα των The Times
Και στη συνέχεια το άρθρο των ΝΥΤ αναφέρεται αναλυτικά στους κύκλους και πόσοι πρέπει να είναι κλπ
Αλλά με 20 τοις εκατό ή περισσότερους ανθρώπους που εξετάζουν θετικά τον ιό σε ορισμένα μέρη της χώρας, η Δρ Mina και άλλοι ερευνητές αμφισβητούν τη χρήση των δοκιμών PCR ως διαγνωστικό εργαλείο πρώτης γραμμής, καταλήγει το άρθρο.
Τι αναφέρει η βεβαίωση του Άδωνι Γεωργιάδη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Τουίτερ ότι βρέθηκε αρνητικός στον ιό και… μην τυχόν αμφιβάλλουμε, δημοσίευσε τα προσωπικά του δεδομένα, τη βεβαίωση του.
Ωστόσο ενδιαφέρον έχει να δείτε τι αναφέρει η ιατρική βεβαίωση στην προτελευταία σειρά των παρατηρήσεων και αυτό και μόνο επιβεβαιώνει το άρθρο των ΝΥΤ,
Και τρίτη επιβεβαίωση
Η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche έλαβε το πράσινο φως από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για ένα διαγνωστικό τεστ που εντοπίζει και ξεχωρίζει τον ιό SARS-CoV-2 από την γρίπη Α και Β, ανακοινώθηκε σήμερα. Το διαγνωστικό αυτό τεστ, με την ονομασία cobas SARS-CoV-2 &Influenza A/B, έλαβε από την FDA άδεια για έκτακτη χρήση.
«Με την εποχή της γρίπης να πλησιάζει, το νέο αυτό τεστ είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η διάγνωση μεταξύ του ιού SARS-CoV-2 και της γρίπης μπορεί να γίνει βάσει μόνο των συμπτωμάτων», δήλωσε ο Τόμας Σίνεκερ, στέλεχος της Roche. «Τώρα με ένα μόνο τεστ οι επαγγελματίες υγείας μπορούν με πλήρη αξιοπιστία να κάνουν σωστή διάγνωση και να προσφέρουν την πιο αποτελεσματική θεραπεία στους ασθενείς τους», πρόσθεσε. Το τεστ γίνεται με δείγματα που λαμβάνονται από τη μύτη ή τον φάρυγγα του ασθενούς.
Άρα μέχρι τώρα, κι ελπίζοντας όχι από δω και πέρα με όλη μας την καλή θέληση, ο νέος κορωνοϊός, μαζί με παλιούς αλλά ακόμα και με στελέχη γρίπης, θα μπορούσαν να βγάλουν κάποιον ότι είναι φορέας του covid 19.
Καλό είναι λοιπόν τα Ελληνικά Hoaxes να επιδείξουν λίγη ταπεινότητα ειδικά όταν μιλάει κάποιος γιατρός και να πάψουν να το παίζουν ξερόλες του διαδικτύου, κι ό,τι δεν γνωρίζουν επαρκώς να το θεωρούν ως «hoax», εκτός… κι αν δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά η αλήθεια αλλά να εξυπηρετήσουν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα και πολιτική γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...