Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Κρούσματα covid-19 στο περιβόλι της Παναγιάς. Η πίστη σε κρίση...



Οι γνωστοί επιστήμονες… δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν εκτός το Περιβόλι της Παναγιάς. Είναι κοσκίνισμα της πίστης….

Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Κάθε Ορθόδοξος μοναχός το θάνατο τον θεωρεί λύτρωση. Αγωνίζεται μέχρις “αιμάτων” για να αξιωθεί την ώρα εκείνη, τον Παράδεισο. Αν ο Κύριος τον καλέσει από ανακοπή, καρκίνο, εγκεφαλικό, πνευμονικό οίδημα, πνευμονία ή κάποια άλλη ασθένεια, δεν παίζει κανένα ρόλο για το μοναχό. Άρα ξακαθαρίζουμε αρχικά πως η όλη δημοσιότητα για την άρον άρον επίσκεψη ου λοιμωξιολόγου κ. Σωτήρη Τσιόδρα στην αγιώνυμη Πολιτεία και το πιθανό ενδεχόμενο καραντίνας στο Άγιον Όρος, δεν έχει αιτία την αγωνία των επιστημόνων και της κυβέρνησης για την υγεία των μοναχών.
Ούτε η προσέλευση προσκυνητών είναι τέτοια, που να αποτελεί ενδεχόμενο υπολογίσιμο πυρήνα έξαρσης των κρουσμάτων, την ώρα που στις λαϊκές αγορές, στα λεωφορεία, στα νυχτερινά κέντρα πριν τις δώδεκα η ώρα, σε γυμναστήρια, σχολεία, φροντιστήρια, γηροκομεία κλπ., οι συνθήκες είναι ασύγκριτα πιθανότερο να ευνοήσουν την έξαρση κρουσμάτων.
Τελικά, γιατί τέτοια κινητοποίηση και τόση δημοσιότητα; Ποιους ωφελεί η υπερβολική ευαισθησία των αρχών και της επιστημονικής επιτροπής; Οι ωφελούμενοι από μια γενικευμένη ταπείνωση του Αγίου Όρους είναι πολλοί. 
Πρώτον η Εκκλησιαστική μας διοίκηση, η οποία θα βρει άλλοθι για την προδοσία της πίστης και το lockdown κατά τον Δεκαπενταύγουστο. Η Ιεραρχία φοβάται να συνεδριάσει. Φαίνονται στα μάτια του κόσμου σαν παρηκμασμένη ομήγυρις φιλοξενουμένων σε ΚΑΠΗ, που ανησυχούν μόνο μην αρρωστήσουν ή (φευ!) μην αποθάνουν. Το κορυφαίο ζήτημα πίστης, της μετάδοσης ή όχι ασθενειών κατά τη Θεία Ευχαριστία, απομένει η τελευταία τους ευκαιρία να ομολογήσουν Χριστό. Όλα τα άλλα τα ξεπουλήσανε. 
Δεύτερον το εβραιομασωνικό σύστημα της Νέας Εποχής, που πολεμά το Χριστό. Εύκολα θα μας χαρακτηρίσουν γραφικούς, φονταμενταλιστές, ζηλωτές ου κατ’ επίγνωση και άλλα τέτοια ακαδημαϊκά και θολολογικά τσιτάτα.
Τρίτον τους εραστές της Οικουμενιστικής λαίλαπας, που θέλει τις θρησκείες όλου του κόσμου ομογενοποιημένες και ανεπαρκείς, στοχεύοντας τελικά στη μόνη αληθινή πίστη που είναι η Ορθοδοξία. Θα σπεύσουν να ισχυριστούν πρώτοι πως δεν είναι ζήτημα πίστης ο κορωνοϊός, αλλά ζήτημα αγάπης προς τον συνάνθρωπο και ευθύνης προς το κοινωνικό σύνολο δήθεν, και άλλες τέτοιες αθλιότητες και διαστροφές. Θα βρουν έτσι μια χρυσή ευκαιρία να πλησιάσουν κι άλλο στο κοινό (αποστειρωμένο) ποτήριο.
Οι Αγιορείτες όμως δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Μετά την προδοσία του Κολυμπαρίου, παρείχαν στήριξη στον πρωτομάστορα της νομιμοποίησης του Οικουμενισμού στην Ορθοδοξία. Αλλά και με την εκκωφαντική σιωπή τους στη συνέχεια, για την ανεπάρκεια της διοικούσης Εκκλησίας στο θέμα του κλεισίματος των Ιερών Ναών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα του 2020, μάλλον επιτρέπει ο Θεός να διασυρθούν περαιτέρω από τα συστημικά media.
Εμείς ευχόμαστε να ξυπνήσουν από τον βολικό ύπνο της υπακοής και του σεβασμού στον Πατριάρχη και να αντιληφθούν πως ο Πανάγαθος Θεός πίσω από κάθε δοκιμασία δίνει την ευκαιρία για ομολογία.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, ας προσέξουν πολύ μη βρεθούν στη δεινή θέση να κάνουν την τραγική διαπίστωση (όπως την είχε εμφατικά διατυπώσει ο μακαριστός άγιος γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης): “Τζάμπα τα εισιτήρια που πληρώσαμε για να έρθουμε στο Άγιον Όρος”.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...