Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Βρετανία: Μελέτη αναφέρει ότι το κλείδωμα συνδέεται με υπέρβαση θανάτων κατά χιλιάδες



Το κλείδωμα είχε ως αποτέλεσμα «χιλιάδες» υπερβολικούς θανάτους, καθώς το μήνυμα «Μένω στο σπίτι» φόβισε τους ανθρώπους κι έμειναν μακριά από τα νοσοκομεία, ακόμη και όταν.... χρειάζονταν επειγόντως ιατρική βοήθεια, αποκαλύπτει σημαντική νέα μελέτη

Χιλιάδες Βρετανοί που υποφέρουν από καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια πεθαίνουν στο σπίτι αντί να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με νέα μελέτη, καθώς νέα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι 75.000 αναμένεται να πεθάνουν ως αποτέλεσμα των μέτρων κλειδώματος.

Οι οδηγίες παραμονής στο σπίτι ώθησαν αμέτρητους ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρές ιατρικές παθήσεις να αποφύγουν τα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό Heart και αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την Daily Mail.


ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 35% ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι θάνατοι από καρδιακές παθήσεις σε ιδιωτικές κατοικίες αυξήθηκαν κατά 35% από το Μάρτιο έως τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα 2.279 περισσότερους θανάτους από τον κατά μέσο όρο τα τελευταία έξι χρόνια.

Ωστόσο, οι θάνατοι από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια στα νοσοκομεία μειώθηκαν κατά 1.400 κατά την ίδια περίοδο, γεγονός που υποδηλώνει ότι ίσως ορισμένοι που επέλεξαν να μείνουν στο σπίτι θα πέθαιναν ούτως ή άλλως ακόμη κι αν είχαν νοσηλευτεί;

Αλλά ακόμη και αν το λάβουν αυτό υπόψη, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι υπήρχαν 2.085 «υπερβατικοί θάνατοι» στην Αγγλία και την Ουαλία λόγω καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων κατά το πρώτο κύμα κορωνοϊού – αύξηση 8%- που θα μπορούσαν να σχετίζονται με καρδιακή προσβολή και πάσχοντες από εγκεφαλικό επεισόδιο που αρνήθηκαν να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ 2 Μαρτίου και 30 Ιουνίου, κάθε μέρα 17 άνθρωποι πέθαναν άσκοπα από καρδιακές προσβολές.

Τα ευρήματα υποστηρίζουν κυβερνητικά στοιχεία που υπογραμμίζουν τις καταστροφικές παρενέργειες των βρετανικών πολιτικών κατά του κορωνοϊού.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση της κυβερνητικής επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (SAGE) διαπίστωσε ότι σχεδόν 75.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν τα επόμενα πέντε χρόνια από αιτίες που δεν είναι Covid ως αποτέλεσμα του κλειδώματος.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 30.000 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ, ΑΚΥΡΩΜΕΝΩΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΗ. 26.000 ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΕΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών (ONS), υπήρχαν 830 υπερβατικοί θάνατοι στο σπίτι σε μια εβδομάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με τον πενταετή μέσο όρο θανάτων. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει 5.556 υπερβατικούς θανάτους στο σπίτι τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, αλλά μόνο 1.117 θάνατοι αποδόθηκαν στον Covid-19 την ίδια περίοδο, ανέφερε ο Telegraph.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Μάιο από το British Medical Journal διαπίστωσε ότι μόνο το ένα τρίτο των υπερβατικών θανάτων που παρατηρήθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία μπορούν να συνδεθούν με τον κορωνοϊό.
Τα ίδια και στις ΗΠΑ: Διπλάσιες πιθανότητες θανάτου από καρδιακή προσβολή κατά την πανδημία

Άνθρωποι με σοβαρή καρδιακή προσβολή έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν κατά την πανδημία COVID-19 σε σχέση με το διάστημα 2018-19, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο JAMA Cardiology.

Όσοι εμφάνισαν τύπο καρδιακής προσβολής στον οποίο μια από τις μεγάλες αρτηρίες μπλοκάρεται, είχαν 2,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας- πιθανόν επειδή ανέβαλαν την αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η καθυστέρηση θα μπορούσε να συνδέεται με δισταγμό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια λόγω φόβου τυχόν λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό στο νοσοκομείο.

Πτώση σχεδόν 50% στο ρυθμό των νοσηλειών που συνδέονται με καρδιακή προσβολή αναφέρθηκε τις 5 εβδομάδες της πανδημίας στις ΗΠΑ, από τις 23 Φεβρουαρίου έως το τέλος Μαρτίου.

Ο Dr. Tyler Gluckman, δήλωσε ότι η πανδημία άλλαξε πολύ την παροχή περίθαλψης παγκοσμίως και πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν σημαντική μείωση του ποσοστού νοσηλειών ασθενών με οξύ έμφραγμα.

Οι νοσηλείες για καρδιακή προσβολή αυξήθηκαν περισσότερο από 10 περιστατικά την εβδομάδα από τέλη Μαρτίου έως μέσα Μαΐου ακόμα και καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων από κορωνοϊό αυξήθηκε στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν αγωγή για καρδιακή προσβολή, ωστόσο, είναι χαμηλότερος από αυτόν που θα έπρεπε σύμφωνα με τους ερευνητές, με βάση συγκρίσεις με το 2018 – 2019.

Από τις 29 Μάρτιου, οι νοσηλείες για καρδιακή προσβολή άρχισαν να αυξάνονται αλλά με χαμηλότερο ρυθμό και δεν επέστρεψαν στα επίπεδα πριν την πανδημία, δήλωσε ο ερευνητής Gluckman,

Τα ευρήματα είναι ανησυχητικά επειδή υποδεικνύουν ότι ασθενείς με καρδιακή προσβολή θα μπορούσαν να μην αναζητούν απαραίτητα ιατρική φροντίδα από το φόβο τυχόν λοίμωξης από τον ιο.

Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία νοσηλειών 49 νοσοκομείων στις ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον φετινό Μάιο.

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι εισήχθησαν για καρδιακή προσβολή σε νοσοκομεία της Providence St. Joseph κατά τα διάρκεια της έρευνας.

Ωστόσο, από 23 Φεβρουαρίου έως 29 Μάρτιου, νοσηλείες που σχετίζονταν με καρδιακή προσβολή μειώθηκαν κατά 19 περιστατικά την εβδομάδα σε σύγκριση με το 2018-2019, όταν τα νοσοκομεία είχαν περίπου 222 περιστατικά την εβδομάδα.

Η αύξηση κατά 2,4 φορές του κινδύνου θνησιμότητας από τη σοβαρής μορφής καρδιακή προσβολή βασίζεται στον αριθμό των θανάτων που προκαλούνται από αυτή στα νοσοκομεία της Providence St. Josephs από το Φεβρουάριο ως τον Μάρτιο σε σύγκριση με προβλέψεις για την περίοδο με βάση τα στοιχεία του 2018-19.

Ασθενείς που νοσηλεύτηκαν για καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 16 Μαΐου ήταν 1-3 χρόνια νεότεροι από αυτούς που νοσηλεύτηκαν το διάστημα 2018-19, είχαν βραχύτερη νοσηλεία και ήταν πιο πιθανό να πάρουν εξιτήριο σε σύγκριση με ίδρυμα αποκατάστασης ή γηροκομείο.

Οι τάσεις θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών των νοσοκομείων να διατηρήσουν τη διαθεσιμότητα κρεβατιών ή των προτιμήσεων των ασθενών για πρόωρο εξιτήριο λόγω φόβων ότι θα νοσήσουν από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

[πηγή]

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...