Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Λινού: «Τα μέτρα στα σχολεία δεν αρκούν» – Ω Θεε μου!!!



Έχει τελειώσει πλέον το θέμα: Δεν κινδυνεύουμε ως λαός τόσο από την πανδημία, όσο από αυτά που ακούμε κάθε μέρα και τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και μέτρα, μια κατάσταση που,.... μαζί με το οικονομικό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τον πληθυσμό σε κατάθλιψη ή σχιζοφρένεια – ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί είναι και τα δύο μεταδοτικά!

Τα σχολεία όλου του κόσμου άνοιξαν, με αυτά ή εκείνα τα μέτρα. Οι εθνικοί ειδικοί έκαναν από νωρίς τις εκτιμήσεις τους και κατέληξαν ποια γραμμή θα κρατήσουν, με πολύ μάσκα, με περιορισμένη μάσκα, με καθόλου μάσκα, με δημιουργία νέων αιθουσών διδασκαλίας, με προσλήψεις νέων καθηγητών και καθαριστριών κλπ

Εδώ φτάσαμε να τρώμε την παράταση ανοίγματος και ακόμα να ακούμε τον καθένα να λέει το μακρύ και το κοντό του. Για πρώτη φορά η επιτροπή των “σοφών” λοιμωξιολόγων παρουσιάζεται διχασμένη και ο λόγος είναι απλός: Άλλα θέλουν να πουν στην κυβέρνηση κι άλλα η κυβέρνηση θέλει να ακούσει γιατί έτσι την βολεύει. Είτε δεν θέλει να χαλάσει περισσότερα χρήματα για την παιδεία και νέο προσωπικό, είτε γιατί έκανε καλές θερινές διακοπές και τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Μπορεί και τα δυο μαζί, μπορεί κι ένας τρίτος ακόμα λόγος: να ενισχυθεί η “ανάγκη” για το εμβόλιο.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού που, θα λέγαμε συναγωνίζεται τον Γεωργιάδη στις τηλεοπτικές εμφανίσεις, μίλησε στο «τώρα ό,τι συμβαίνει» για το τι περιμένουμε το φθινόπωρο και το χειμώνα με τον κορονοϊό.

Και είπε: Θα αργήσουμε να γίνουμε “Γιουχάν” και να επιστρέψουμε άμεσα στην κανονικότητα. Αυτοί είχαν ραγδαία εξάπλωση και υπήρξε μια κάποια ανοσία, ενώ γενικά έχουν άλλη κουλτούρα με τις λοιμώξεις και είναι πιο προσεκτικοί. Επίσης, δουλεύουν πολύ με τηλεργασία κι έχουν περιορισμένες μετακινήσεις. Ελπίζω και με την έλευση του εμβολίου, να φτάσουμε κι εμείς σε μία κανονικότητα την επόμενη άνοιξη», είπε η κ. Λινού.

Άρα -και το έχουμε ξανακούσει- αν είχαμε μια σωστή προφύλαξη των παππούδων αλλά αφήναμε ο κόσμος να αποκτήσει ανοσία, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή; Θα ήμασταν κάτι σαν την Σουηδία που δεν βιώνει “δεύτερο κύμα” αλλά πτωτικές τάσεις; Και με οικονομία όχι κατεστραμμένη; Ρωτάμε εμείς τώρα…

Για τα σχολεία ξεκαθάρισε ότι «έπρεπε να ανοίξουν για πολλούς λόγους, δεν τίθεται θέμα. Κάποια μέτρα έχουν ήδη δρομολογηθεί. Φοβάμαι ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι αρκετά για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο. Από την αρχή της πανδημίας επιμένω για την απόσταση στα σχολεία. Και 5 τμήματα σε όλη τη χώρα να αραιώσουν, κάποιους ανθρώπους θα τους σώσουμε και μία ομάδα της κοινωνίας δεν θα τεθεί σε κίνδυνο.

Εγώ θα έλεγα λοιπόν, άμεσα το κάθε σχολείο να δημιουργήσει και χώρο στο ύπαιθρο (σ.σ. νομίζει ότι θα είναι συνεχώς καλοκαίρι, να κάνουν τα παιδιά μάθημα με αντηλιακά…) όπου θα μπορούν να γίνουν μαθήματα εκεί. Να βρουν σε συνεργασία με δήμους, άλλους κλειστούς χώρους. Μαγαζιά κλειστά, πνευματικά κέντρα κτλ. Στην ανάγκη να βάλεις τα μεγάλα παιδιά για να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις των μικρών».
«H πανδημία της COVID-19 συνεχίζεται»

«H πανδημία της COVID-19 συνεχίζεται» τόνισε κατά την παρθενική του εμφάνιση ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χαράλαμπος Γώγος, κατά τη χθεσινή ενημέρωση. Τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως υπάρχει μία καινούργια έξαρση των κρουσμάτων όπου υπήρχε ύφεση. «Υπάρχει ένα είδος νέου κύματος, δεύτερου κύματος στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα στα ίδια πλαίσια με τη συνολική ευρωπαϊκή επικράτεια», είπε ο Γώγος που αναπλήρωσε τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα την Παρασκευή.

Χθες αναφέρθηκαν 202 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 192 εγχώρια και τα 10 εισαγόμενα. Τα 86 εγχώρια καταγράφηκαν στην περιφέρεια Αττικής και τα 16 στη Θεσσαλονίκη.

Μήπως να το δείτε λίγο; Τόσο εδώ όσο και στην Ευρώπη; Ότι το λεγόμενο “δεύτερο κύμα” ξεκίνησε όταν όλοι σας μαζί αρχίσατε να απαιτείτε να φοράει ο κόσμος με το ζόρι μάσκες και δεν το αφήσατε να επιλέγουν ελεύθερα ποιοι το θέλουν και ποιοι το αντέχουν;

Για πολλοστή φορά: «Η κακή χρήση μάσκας (που γίνεται με το ζόρι για να μην φας πρόστιμο ή ακόμα και ξύλο από την αστυνομία) είναι πιο επικίνδυνη από καμία μάσκα, αυξάνει τις πιθανότητες μόλυνσης» – δικά σας τα λόγια, όχι δικά μας!

Για το ότι οι τάξεις και τα σχολεία μπορεί να θεωρηθούν ελεγχόμενα περιβάλλοντα τόνισε ακόμα η Λινού, αναφερόμενη στις γνωστές…. «φούσκες»: «Το να έχουμε «κάψουλα», δηλαδή ανθρώπους που δουλεύουν, εργάζονται, διασκεδάζουν, συμβιώνουν μαζί. Τα bubbles στο εξωτερικό αποτελούνται από μάξιμουμ 14 άτομα, εδώ όμως τα bubbles είναι τεράστια, γιατί δεν είναι μόνο οι μαθητές και οι δάσκαλοι».

Τα bubbles είναι μια φούσκα που υπάρχει ΜΟΝΟ στην φαντασία του εγκεφάλου των “ειδικών”! Γιατί το παιδάκι μόνο στην σχολική «φούσκα» ζει; Έτσι σας είπαν; Δεν πάει επισκέψεις; Δεν πάει σε εξωσχολικές δραστηριότητες και μαζώξεις άλλων παιδιών; Δεν συναναστρέφεται με άλλες ομάδες εκτός σχολείου;

«Φούσκες» στο εγκέφαλο έχετε, και ζείτε και σε συννεφάκια από «φούσκες»!

πηγή

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...