Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Βόμβα ΟΗΕ- Βασικό επίδομα σε όλον τον πλανήτη- Μείνετε σπίτι και μην εργάζεστε!


Βασικό επίδομα σε όλον τον πλανήτη φέρνει με πρότασή του ο ΟΗΕ με αφορμή την κρίση του κορωνοϊού....

Η παροχή προσωρινά ενός βασικού εισοδήματος στα 2,7 δισεκατομμύρια πιο φτωχούς του πλανήτη σε 132 αναπτυσσόμενες χώρες μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού επιτρέποντάς τους να μείνουν σπίτι και να μην εργάζονται, ανέφερε σε έκθεσή του σήμερα το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP).
“Οι πρωτόγνωροι καιροί απαιτούν πρωτόγνωρα κοινωνικά και οικονομικά μέτρα. Η υιοθέτηση ενός βασικού εισοδήματος για τους πιο φτωχούς του κόσμου εμφανίζεται ως επιλογή”, δήλωσε ο επικεφαλής του UNDP Αχίμ Στάινερ. “Οι διασώσεις και τα σχέδια ανάκαμψης δεν μπορούν να επικεντρώνονται μόνο στις μεγάλες αγορές και τις επιχειρήσεις”, πρόσθεσε.
Από την επιδημία covid-19 έχουν μολυνθεί τουλάχιστον 14,8 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, ενώ έχουν πεθάνει 610.000 άνθρωποι, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.
Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι η πανδημία και η οικονομική κρίση που προκαλεί ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση της φτώχειας παγκοσμίως για πρώτη φορά από το 1990 και να ωθήσουν 265 εκατομμύρια ανθρώπους στο χείλος του λιμού.
photo eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...