Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

-)(- Αφαίρεσαν τη Γενοκτονία των Ποντίων από την ύλη της ιστορίας της Γ' Λυκείου.


Ερώτηση στη Βουλή για την αναιτιολόγητη εξαίρεση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη φετινή εξεταστέα-διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου... κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προς τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι με υπουργική απόφαση του περασμένου Ιουνίου μεταβλήθηκε το περιεχόμενό της εξεταστέας-διδακτέας ύλης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, επιφέροντας, για πρώτη φορά, σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Κυριότερη των αλλαγών αυτών αποτελεί η αιφνίδια και επιστημονικά ανεξήγητη αφαίρεση του κεφαλαίου που πραγματεύεται την περίοδο του ‘Παρευξείνιου Ελληνισμού κατά το 19ο και 20ο αιώνα’, «στην οποία αναπτύσσονται τα ιστορικά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων, μιας από τις πλέον τραγικές σελίδες της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, αφού συνδέεται με τη μαζική σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου», τονίζει ο Βουλευτής Β’ Αθηνών.  «Την ενέργεια αυτή, που υπονομεύει ευθέως την καλλιέργεια συλλογικής μνήμης στους μαθητές, ήρθε να συμπληρώσει η δημόσια δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την οποία, το βράδυ της 2.11.2015, αμφισβήτησε ευθέως τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διαπράττοντας έτσι μια μέγιστη εθνική ασέβεια και μια ωμή παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας. Ιδίως, μάλιστα, σε μια περίοδο η χώρα μας δίνει αγώνα τόσο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, όσο και για τη διεθνοποίηση του ζητήματος», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητά να πληροφορηθεί για το αν προτίθεται να επανεισάγει το κεφάλαιο που πραγματεύεται τη Γενοκτονία των Ποντίων στη διδακτέα και εξεταστέα ύλη των μαθητών της Γ’ Λυκείου, καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί «προκειμένου να αποκαταστήσει την ιστορική ασέβεια που διέπραξε με τις προχθεσινές του δηλώσεις τόσο απέναντι στους Έλληνες του Πόντου όσο και στην Εθνική μνήμη».

Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...