Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Ο δήμος Νέας Προποντίδας ξέχασε οτι "σαν την Χαλκιδική δεν έχει"



Εδώ και αρκετό καιρό οι κάτοικοι της Νέας Ποτίδαιας παρακολουθούν τις εργασίες συντήρησης καθαρισμού και αποκατάστασης βλαβών στην παραλία της Νέας Ποτίδαιας.

Δυστυχώς η αδιαφορία από τους υπεύθυνους είναι η αιτία που μεγάλο μέρος της παραλίας έχει ήδη χάσει την ομορφιά της....Επισκεφτήκαμε σήμερα Τρίτη 9/6/2020 την παραλία και καταγράψαμε ένα πραγματικά αποκαρδιωτικό θέαμα :

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες μας, υπάρχουν παντού ξερά κλαδιά από τις βροχές που ξέβρασε η θάλασσα τον χειμώνα  και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες - πληρώνοντας από την τσέπη τους ( παρόλο που είναι υποχρέωση του δήμου) - των ιδιοκτήτων καταστημάτων της παραλίας καθαρίστηκαν κάποια κομμάτια και τα ελευθέρα έχουν αφεθεί στην τύχη τους .

Ακόμα αν και άρχισε η καλοκαιρινή σεζόν ο δήμος δεν έχει δημοπρατήσει την περιοχή για να μπορέσουν οι καταστηματάρχες να τοποθετήσουν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Καταδικάζουμε την αμέλεια των αρμοδίων που αδιαφορεί για την καθαριότητα και συντήρηση του παραλιακού κομματιού της περιοχής μας με αποτέλεσμα την άσχημη όψη της παραλίας την υπολειτουργία των καταστημάτων και το κλείσιμο κάποιων επιχειρήσεων με αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας και υποβάθμιση της περιοχής μας

Τεράστιες στοίβες από αποξηραμένα κομμένα κλαδιά σκουπίδια και ακαθάριστα χόρτα αποτελούν μια εν δυνάμει .άσχημη εικόνα της περιοχής..φανάρια του πεζόδρομου μισοσπασμένα, μισοβαμένα, ακαθάριστα χόρτα και σκουπίδια που μένουν μέρες στους κάδους και μαζεύονται με ρυθμούς χελώνας, πέτρες πεζοδρομίου που δεν αποκαταστάθηκαν μετά από εργασίες που έγιναν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πεζοί, μικρά παιδιά που απολαμβάνουν την βόλτα τους με τα ποδήλατα και τα πατίνια τους, ανεπίτρεπτα πράγματα για καλοκαιρινή σεζόν και δυσφήμηση της όμορφης περιοχής μας.

... και η πληγή και μετά τον κορωνοιό συνεχίζεται...

Ήδη τρία μαγαζιά έκλεισαν και ο κατήφορος συνεχίζεται.

Πολύ κρίμα για τους αρμοδίους του δήμου που δεν συμπονούν τους ιδίους τους δημότες και ψηφοφόρους τους...που δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσουν οι επαγγελματίες έστω και την ύστατη στιγμή να δουλέψουν και να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς τον δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει όλους μας ...............!

Δυστυχώς ενώ το θέμα έχει απασχολήσει τους υπευθύνους, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, οι εργασίες απομάκρυνσης είτε γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, είτε δεν γίνονται καθόλου!

Ζητάμε την άμεση συντήρηση και καθαρισμό της παραλίας.

Η θάλασσα , η κάθε θάλασσα όπως και το δάσος, κάθε δάσος, πέρα από πνεύμονας οξυγόνου, μαζί με την χλωρίδα και την πανίδα του, είναι ένα δώρο του Θεού. Οφείλουμε να την προστατεύσουμε. Οι αρμόδιοι οφείλουν να πάρουν επί τέλους επείγουσες και δραστικές αποφάσεις πριν να είναι αργά.

Δεν δούλεψε το τριήμερο η Χαλκιδική

Κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μόνο οι Θεσσαλονικείς και ελάχιστοι επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα, τίμησαν την Χαλκιδική, με πολλά παράπονα για την μη λειτουργιά των παραλιών μας που ήταν χωρίς ομπρέλες και οργανωμένες παραλίες με αποτέλεσμα την υπολειτουργία των παραλιακών μαγαζιών χάσιμο τζίρου των επαγγελματιών και την δυσφήμηση της περιοχής μας ενώ στην υπόλοιπη Χαλκιδική όλα λειτουργούν κανονικά 

Για τους επαγγελματίες είναι ένα ακόμα βαρύ πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική τους επιβίωση μετά  το πλήγμα από τον κορωνοιό και συνεχίζεται να είναι ακόμα πιο βαρύ γιατί προέρχεται από την ιδία την δημοτική αρχή ...

Δείτε φωτογραφίες:

Πεζόδρομος...






Φωτισμός...







Φωτισμός... συνέχεια...




Παραλία...

















Άντε τώρα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της παραλίας που καθάρισαν κάποια κομμάτια πληρώνοντας από την τσέπη τους παρόλο που ειναι υποχρέωση του δήμου, να ξαναβρούν τόση σαβούρα για να την επιστρέψουν...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...