Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Εκτάκτως στη Βουλή ο Σωτήρης Τσιόδρας...

Εκτάκτως στη Βουλή ο Σωτήρης Τσιόδρας

Μαζί του ήταν και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.....

Τεράστιο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση και στους επιστήμονες του ΕΟΔΥ η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα περισσότερα από αυτά έχουν καταγραφεί στην Ξάνθη και στην περιοχή του Εχινού, όπου έχει τεθεί σε καραντίνα. Ο προβληματισμός των ειδικών οδήγησε το μεσημέρι της Πέμπτης τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα στη Βουλή όπου μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά συναντήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιώργο Μυλωνάκη.
Η επίσκεψη των δυο ανδρών δείχνει και τη σοβαρότητα της κατάστασης για την έξαρση των κρουσμάτων και μάλιστα σε μια περίοδο όπου ακόμη δεν έχει ξεκινήσει και η τουριστική περίοδος όπου αναμένονται και επισκέπτες από το εξωτερικό στα νησιά αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στη συνάντηση δεν έγινε γνωστό εάν συμμετείχα και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Πάντως οι λιγοστοί υπάλληλοι της Βουλής, βλέποντας και τον Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και τον Νίκο Χαρδαλιά ξαφνιάστηκαν και προβληματίστηκαν. Πάντως όπως δείχνουν οι μέχρι στιγμής κινήσεις της κυβέρνησης οι αρμόδιοι φορείς πάντα σε συνεργασία με τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ είναι αποφασισμένοι να προχωρούν σε τοπικές «καραντίνες» περιοχές όπου παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού covid-19. svg%3E
Να υπενθυμίσουμε ότι την Τετάρτη ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με δεκάδες λοιμωξιολόγους- 26 στο σύνολο- επισκέφθηκαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Η κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου  υποδέχθηκε τους λοιμωξιολόγους που έβαλαν πλάτη όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας και συνεχίζουν να αγωνίζονται ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τον κορωναϊό. Οι γιατροί μπήκαν με μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο και την έβγαλαν μόλις πέρασαν στον κήπο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους συνομίλησαν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου και σε εκείνη εκφράστηκε η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων. Μάλιστα οι λοιμωξιολόγοι εξέφρασαν τους φόβους τους για το άνοιγμα των συνόρων που αναμένεται να φέρουν εκατομμύρια τουρίστες αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Η Πρόεδρος τους ευχαρίστησε για τη δουλειά που έκαναν και ενδιαφέρον έχει ότι γνώριζε πολλά και τους ρωτούσε πολλά ενώ ζήτησε εθνική ομοψυχία για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Εκτάκτως στη Βουλή ο Σωτήρης Τσιόδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...