Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Globo: Το νέο παγκόσμιο νόμισμα, μετά τον κορονοϊό…; (photo)



Αυτή η ιστορία με τον κορονοϊό, αναμφίβολα έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο. Μια πανδημία, όπως έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες, που... θερίζει κόσμο από άκρη σε άκρη του πλανήτη. Με εκατόμβη νεκρών.


Πολλά ακούγονται και άλλα τόσα γράφονται για το τι ακριβώς συμβαίνει μ’ αυτό τον ιό. Άλλοι έχουν τρομοκρατηθεί κι άλλοι κοιτούν και χαμογελούν, ειρωνευόμενοι αυτούς οι οποίοι πιστεύουν τάχα, όπως υποστηρίζουν, στα όσα θέλουν να μας πλασάρουν κάποιοι. Αυτοί που εξουσιάζουν τον πλανήτη. Και τι θέλουν; Να επιβάλουν νέα δεδομένα και καταστάσεις στη ζωή του κόσμου.

Κι επειδή το χρήμα είναι η κινητήριος δύναμη, όλα ξεκινούν από εκεί κι όλα καταλήγουν σ αυτό. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η εμφάνιση του κορονοϊού, έχει πολύπλευρο αντίκτυπο στη ζωή μας. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό από όλους. Γιατί εκτός του ότι σκορπά το θάνατο, οι οικονομίες όλων των κρατών έχουν νεκρώσει, επιβάλλοντας την καραντίνα στους πολίτες τους για να τους σώσουν, με όλη την εμπορική κίνηση να έχει σταματήσει.


Οι περισσότερες χώρες επέβαλαν μέτρα στους πολίτες τους προκειμένου να μην επεκταθεί το φαινόμενο. Ανάμεσα σ’ αυτές κι εμείς εδώ στην Ελλάδα. Το κυβερνητικό επιτελείο, σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα, επέβαλε καραντίνα και κατ’ οίκον παραμονή μέχρι να κάνει ο ιός τον κύκλο του. Και να μην αρρωστήσει η πλειοψηφία του κόσμου, κάτι που θα έχει ουσιαστικά σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση του συστήματος υγείας. Την ίδια ώρα που άλλες χώρες, Ιταλία, Αμερική, Ισπανία…, βιώνουν απίστευτα σκηνικά θανάτου.

Κι όλα αυτά, σύμφωνα με τους ανθρώπους που χειρίζονται το θέμα, θα έρθει η στιγμή που θα τα ξεχάσουμε. Θα μείνουν μια άσχημη ανάμνηση στη μνήμη μας.


Το χειρότερο όμως όλων, είναι η επόμενη μέρα. Κι αφορά στις οικονομίες του πλανήτη οι οποίες λόγω της επιβολής καραντίνας, έχουν βάλει φρένο την οικονομία. Κλειστά μαγαζιά, εμπορική κίνηση σε μηδενικό σημείο, ανεργία κλπ κλπ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...