Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Που, Ποτε και εαν θα γίνει το κλειστό κέντρο για τους ''καημένους''...



Από χθες το απόγευμα έγινε γνωστό πως θα δημιουργηθεί  στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα,....
πρόκειται να κρατηθούν όσοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα τις τελευταίες μέρες είτε από τα χερσαία είτε από τα θαλάσσια σύνορα και οι οποίοι πρόκειται – χωρίς να καταγράφονται – να επαναπροωθούνται στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής τους.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το Επιλογές TV αναφέρουν πως το κλειστό κέντρο θα γίνει στο στρατόπεδο στην Ροδόπολη Σερρών. Αυτές είναι οι πρώτες αναφορές, ενώ ήδη το Επιλογές TV επικαλείται δηλώσεις του προέδρου της Ροδόπολης σύμφωνα με τις οποίες η τοπική κοινωνία εκφράζει την αντίθεσή της σ’ αυτό το ενδεχόμενο και ξεκινά δυναμικές κινητοποιήσεις για να το αποτρέψει ενώ θα πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτό στον δήμο Σιντικής.



Υπενθυμίζεται πως όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής», χθες εκδόθηκε σε ΦΕΚ η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία αναστέλλεται για ένα μήνα η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου. Με τις κινήσεις αυτές η κυβέρνηση αποσκοπεί αφενός να καταδείξει την αποφασιστικότητά της στην αντιμετώπιση των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο και αφετέρου να εκτονώσει την ένταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου το Λιμενικό ακολουθεί τακτική επιθετικής επιτήρησης τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ιδιαίτερα φορτισμένη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο, όπου κατέπλευσε αρματαγωγό έτσι ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτό οι οικογένειες των νεοαφιχθέντων προσφύγων, οι οποίες παραμένουν στην ύπαιθρο.

Πηγή


πηγή 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...