Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Τσέχοι και Ούγγροι τρέχουν να αγοράσουν & Όπλα

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσέχοι και Ούγγροι τρέχουν να αγοράσουν & Όπλα

Ολοένα και περισσότεροι Ούγγροι θέλουν να εξοπλιστούν για προστασία τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς φοβούνται ότι πιθανόν θα καταρρεύσει ο νόμος και η τάξη εάν υπάρξουν....
σοβαρές ελλείψεις όσο εξαπλώνεται η πανδημία του κοροναϊού.
Την ίδια ώρα, η ένωση κατασκευαστών όπλων της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αναφέρουν αυξανόμενη ζήτηση και διψήφια αύξηση στις πωλήσεις.
Περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν άδεια οπλοκατοχής σε κάθε μία από τις δυο αυτές χώρες, την Τσεχία και την Ουγγαρία, που έχουν περίπου 10 εκατ. κατοίκους. Για ορισμένα ελαφριά όπλα δεν είναι υποχρεωτική η άδεια.
«Πουλάμε πέντε φορές παραπάνω σε σχέση με έναν κανονικό Μάρτιο» δήλωσε ο Γκάμπορ Βας, που έχει τρία καταστήματα με όπλα στην ουγγρική πρωτεύουσα.
«Θα μπορούσαμε να πουλάμε 15 φορές περισσότερο εάν είχαμε περισσότερα όπλα με σφαίρες καουτσούκ, αλλά ξεμείναμε».

Φόβος για κοινωνικές αναταραχές

Οι πωλήσεις όπλων και πυρομαχικών έχουν επίσης καταγράψει άλμα στις ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν φόβοι για κοινωνικές αναταραχές και επεισόδια όσο επιδεινώνεται η πανδημία.
Η Ουγγαρία έχει καταγράψει 167 κρούσματα κοροναϊού, με επτά θανάτους, αλλά ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε σήμερα ότι τα πραγματικά νούμερα είναι πιθανόν πολύ μεγαλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...