Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Αλλοι 56 στον Γαβαθά...

Αλλοι 56 στον Γαβαθά

Κι άλλη βάρκα με μετανάστες. Διεσώθησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας....

Στο λιμάνι της Πέτρας μεταφέρθηκαν 56 άτομα (από το Αφγανιστάν οι 50 και την υποσαχάρια Αφρική οι υπόλοιποι) που διασώθηκαν σήμερα το πρωί από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η βάρκα εντοπίσθηκε ανοιχτά του Γαβαθά με τους επιβαίνοντες σε αυτήν, άνδρες γυναίκες και παιδιά, σε δυσχερή θέση λόγω εισροής υδάτων.
Δεδομένης της κατάστασης αυτής, αλλά και του ότι η παρούσα στο συμβάν Τουρκική Ακτοφυλακή δεν επενέβαινε, δόθηκε εντολή στο πλήρωμα του σκάφος του Λιμενικού Σώματος να πραγματοποιήσει επιχείρηση διάσωσης.Αυτή τη στιγμή οι διασωθέντες ελέγχονται υγειονομικά, ενώ δεν είναι γνωστό ακόμα πού θα μεταφερθούν.
Ας σημειωθεί ότι όπως φαίνεται από χθες το πρωί εκδηλώθηκε, μετά από μέρες, μια προσπάθεια αποβίβασης μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο. Το σημερινό είναι το τέταρτο επεισόδιο στη συνέχεια τριών, χθες, με συνολικά 60 αποβιβασθέντες. Οι 35 από αυτούς διαμένουν στην ύπαιθρο στον Ασπροπόταμο, ενώ οι υπόλοιποι 25 σε σκηνές στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...