Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Αντιστράτηγος Τζούμης: «Δεν θα αποφασίσει η Χάγη αν οι Οινούσσες και το Φαρμακονήσι είναι ελληνικά ή τουρκικά»

Φαρμακονήσι

Για τη λύση της προσφυγής στο δικαστήριο της Χάγης και τις επιπτώσεις μίλησε ο αντιστράτηγος Λάμπρος Τζούμης.....

Τη λύση της Χάγης σχολίασε ο αντιστράτηγος Λάμπρος Τζούμης, ο οποίος τόνισε ότι για να γίνει μια τέτοια προσφυγή θα πρέπει να καθοριστεί η ατζέντα, στην οποία η Τουρκία βάζει όλα τα θέματα.

«Για να πάμε στη Χάγη θέλει συνυποσχετικό και από τις δύο χώρες και πρέπει να καθοριστεί η ατζέντα που εκεί η Τουρκία βάζει όλα τα θέματα. Δεν μπορούμε να πάμε στη Χάγη και να δώσουμε τη δυνατότητα σε ένα δικαιοδοτικό Διεθνές Δικαστήριο να αποφασίσει να οι Οινούσσες, το Φαρμακονήσι είναι ελληνικά ή τουρκικά νησιά. Η Τουρκία βάζει θέματα όπως οι γκρίζες ζώνες, το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών», τόνισε μεταξύ άλλων στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα ο κ. Τζούμης και συνέχισε:

«Οι αποφάσεις της δεν λαμβάνονται με όρους Δικαίου, αλλά πολλές φορές με πολιτικά κριτήρια. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν πάμε στη Χάγη δεν έχουμε ασκήσει το νόμιμο κυριαρχικό μας δικαίωμα για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, δεν έχουμε καν προχωρήσει στις γραμμές βάσης. Οι γραμμές βάσεις είναι να κλείνουμε τους κόλπους».


πηγή 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...