Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ» ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ – ΕΤΣΙ ΞΕΠΗΔΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ «Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» – ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΙΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ; (ΦΩΤΟ)


Δεν είναι μόνο οι ΜΚΟ που κάνουν κουμάντο στο νησί, υπάρχουν κι άλλα καλόπαιδα που «κόβουν και ράβουν» και επιβάλουν τους λ@θρομετανάστες με «δημοκρατικούς» τρόπους...
Είναι κοινό μυστικό για τους κατοίκους του νησιού, οι περισσότεροι όμως φοβούνται να μιλήσουν για αυτό και οι υπόλοιποι για άλλους λόγους… παριστάνουν ότι δεν υπάρχει!

Μιλάμε για την ομάδα του αντεξουσιαστικού χώρου στη Μυτιλήνη γνωστή και ως «Κατάληψη στο Μπίνειο».

Δείτε εικόνες καθώς και το blog της συγκεκριμένης ομάδας με «πλούσια δράση» και στο διαδίκτυο

https://mpineio.vrahokipos.net/



Για να μπείτε στο κλίμα δείτε ανακοίνωση που είχε δημοσιεύσει τον Δεκέμβριο του 2019:



“Απάντηση στο «τελεσίγραφο» Χρυσοχοϊδη από την Ομάδα «Κατάληψη στο Μπίνειο»

Με ανακοίνωση της ομάδα του αντεξουσιαστικού χώρου στη Μυτιλήνη «Κατάληψη στο Μπίνειο» επιβεβαιώνει την κατάληψη του αρχοντικού Γούτου στο Μακρύ Γιαλό της Μυτιλήνης στην οποία αναφέρθηκε σήμερα το πρωί το «Ν». Πλην όμως σημειώνεται ότι η κατάληψη ήταν «συμβολική» αποτελεί δε απάντηση στο «τελεσίγραφο» Χρυσοχοϊδη..

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Τα ξημερώματα της Πέμπτης 5/12 είκοσι σύντροφοι και συντρόφισσες εισβάλλαμε συμβολικά σε εγκαταλελειμμένο αρχοντικό κτήριο σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης της Μυτιλήνης (Ελευθερίου Βενιζέλου, στην περιοχή της Μαρίνας Μυτιλήνης). Αναρτήσαμε πανό στην κεντρική είσοδο και αποχωρήσαμε ανενόχλητες και ανενόχλητοι, αφήνοντας πίσω μας τις πόρτες ανοιχτές.

Το κτήριο είναι ένα από τα εδώ και δεκαετίες εγκαταλελειμμένα αρχοντικά στον κατάλογο των αμέτρητων άδειων κτηρίων της πόλης. Μιας πόλης τοποθετημένης μόλις 6 χιλιόμετρα από το κολαστήριο της Μόριας, μιας πόλης που ξεχειλίζει από όλους εμάς που στριμωχνόμαστε σε «σπίτια» 25 τετραγωνικών που κοστίζουν πάνω από μισό μηνιάτικο, μιας πόλης γεμάτη ανθρώπους σε παγκάκια. Οι καταλήψεις επιστρέφουν τα κτήρια σ’ αυτά τα κομμάτια της κοινωνίας και επιτίθενται στον θεσμό της ιδιοκτησίας. Είναι ο δίκαιος κι έμπρακτος αγώνας όλων εμάς που οργανωθήκαμε κι εξεγερθήκαμε ενάντια στην διαρκή υποτίμηση των ζωών μας.

Η εισβολή μας σε ένα κτήριο τέτοιου μεγέθους, χαρακτηρισμένου ως «αρχοντικού», σε ένα τόσο κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της πόλης, τα ξημερώματα της ημέρας λήξης του τελεσίγραφου Χρυσοχοΐδη, θεωρούμε πως στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις απανταχού αρχές για τις προθέσεις μας. Κανένα τελεσίγραφο δεν μας τρομάζει.

ΟI ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ – ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ»


Όπως θα διαπιστώσετε από πρόσφατη ανάρτηση κατοίκου του νησιού, το τελεσίγραφο του Χρυσοχοίδη… μάλλον από τότε μπήκε στο συρτάρι καθώς τα «καλόπαιδα» έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πρόσφατα επεισόδια στην Μόρια με τους λ@θρομετανάστες και δεν ήταν μόνο 10 ή 20 άτομα..!


Δείτε τώρα τι αναφέρουν κάτοικοι του νησιού με φωτογραφίες και αναρτήσεις :

“Η εικόνα των γεγονότων στη Λέσβο

όπως την παρουσιάζουν σε ολόκληρη την Ελλάδα τα τοπικά, αντικειμενικά ΜΜΕ

Πάνω οι ακροδεξιοί της Μόριας, που κατά τη διάρκεια οργανωμένου πογκρόμ, χτύπησαν οικογένειες προσφύγων.

Κάτω η ειρηνική πορεία αντιφασιστών προς τη Μόρια, ως συμπαράσταση προς τις οικογένειες των προσφύγων αυτών”







Τελικά ποια είναι τα τάγματα εφόδου στο νησί;

Κάτοικοι της Μόριας αναγκάστηκαν να βγάλουν και σχετική ανακοίνωση για το θέμα, διαβάστε την:

«Ο σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων παίρνει θέση για τα τελευταία δημοσιεύματα τοπικού ΜΜΕ που παρουσίασε σε ρεπορτάζ ένα δήθεν Πογκρόμ εναντίων προσφύγων και face control στις εισόδους του χωριού», … Η ανακοίνωση τους: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Του Συλλόγου Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων Μόρια 6 Φεβρουαρίου 2020 Προχθές η εφημερίδα «Πολιτικά» δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Μόρια: Πογκρόμ εναντίων προσφύγων και face control στις εισόδους του χωριού», στο οποίο γινόταν λόγος για προπηλακισμούς οικογενειών προσφύγων με παιδιά , από τους Μοριανούς που «έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους». Το άρθρο αυτό δεν είχε καμία πρόθεση την ενημέρωση, αλλά την παραποίηση ενός γεγονότος , τη στοχοποίηση μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας και είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση 120-150 ατόμων του αναρχικού χώρου και των ΜΚΟ που ξεκίνησαν από τη Μυτιλήνη με τελικό προορισμό τη Μόρια κρατώντας στυλιάρια και με άγριες διαθέσεις συμπλοκής με τους ντόπιους κατοίκους. Η πορεία σταμάτησε μετά από επέμβαση της αστυνομίας και ακολούθησαν κυνηγητό, δακρυγόνα, κλπ.»

Θυμίζουμε την δήλωση Πλακιωτάκη στις 4-2-2020 όταν ψέλλισε κάτι περί υποκινούμενων επεισοδίων:

“Το ενδεχόμενο υποκίνησης των επεισοδίων στη Μόρια ερευνούν οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

O υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι «τέτοιες παραβατικές ενέργειες δεν συνάδουν με τις διαδικασίες παροχής ασύλου» προσθέτοντας ότι «οι ελληνικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης τέτοιων αντιδράσεων».

Όλα δείχνουν ότι το μαρτυρικό νησί της Λέσβου εκτός από τις ΜΚΟ , τους δουλέμπορους, τους πράκτορες και τα παιχνίδια τους έχει στον κόρφο της κι άλλο «φίδι»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...