Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

NEA EΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΧΑΛΕΠΙΟΥ : τους ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ αφού τους έγδαραν ζωντανούς και τους ακρωτηρίασαν τζιχαντιστές αμερικανικών συμφερόντων.



ΜΙΤ και μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ σχεδίασαν την απαγωγή επισκόπων Χαλεπίου.
Στις 15/1/20 το (Agence Fides) αναφέρει νέα για το μαρτυρικό θάνατο των 2 απαχθέντων επισκόπων Χαλεπίου....
επικαλούμενο έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο medium.com (Μansur Salib).Στην εν λόγω έρευνα καταλογίζονται σαφείς ευθύνες ότι την απαγωγή οργάνωσαν η ΜΙΤ και στελέχη μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. ”Το μαρτύριο τους ήταν προκαθορισμένο πολύ πριν από την απαγωγή, σε μια εποχή που ο George Sabra, (Eλληνορθόδοξος) επικεφαλής τότε της αντιπολίτευσης της Συρίας, συναντήθηκε με εκπροσώπους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Τουρκίας.(Οι εγκέφαλοι)
Οι 2 Μητροπολίτες αποκεφαλίστηκαν για την ακλόνητη πίστη τους αφού αν κι εξωθήθηκαν να ασπαστούν το ισλάμ αρνήθηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες της Συρορθόδοξης κοινότητας στην Τουρκία που επικαλείται η έρευνα.
Η εκκλησία ήταν πάντα προφυλαγμένη από το κράτος σε μια προσπάθεια να συμφιλιωθούν οι άνθρωποι της Συρίας. Εκτός αυτού, το Χαλέπι εξακολουθούσε να αντιδρά στα τζιχαντιστικά συναισθήματα. Η αμερικανική πλευρά θέλησε να αναλάβει αποφασιστικές και δυναμικές ενέργειες, προκλήσεις και αυξημένη πίεση εναντίον όλων των στρωμάτων της συριακής κοινωνίας για να επιδεινώσει τις διαθρησκευτικές αντιθέσεις στη χώρα. Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η εφαρμογή του σχεδίου του Sabra να απαχθούν δύο συνήθεις ιερείς (Μ. Kayyal και M. Mahfuza) από την οργάνωση Katibat al-Muhajeerin,που στη συνέχεια έγιναν το δόλωμα των προαναφερθέντων επισκόπων.” Αναφέρει κατά γράμμα η έκθεση. Οι επίσκοποι ανταποκρίθηκαν και παγιδεύθηκαν θανάσιμα.
Ο συντονιστής της πρώτης φάσης της επιχείρησης (ας την αποκαλούμε “abdication”) ήταν ο αξιωματικός της ΜΙΤ (τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών) με τ΄ όνομα Abu Jafar (το όνομα αποδείχθηκε επίπλαστο). Τα ΜΜΕ συνδέουν μαζί του την απαγωγή των μητροπολιτών, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Ο Abu Jafar ήταν υπεύθυνος για τις επικοινωνίες με την τρομοκρατική οργάνωση Katibat al-Muhajeerin. Με τη βοήθειά του, τον Φεβρουάριο του 2013, αυτή η ομάδα επιτέθηκε και στους M.Kayyal και M.Mahfuz, οι οποίοι τελικά έγιναν δόλωμα για τους επισκόπους. Η συμμετοχή του Jafar στις επόμενες φάσεις του σχεδίου του Sabra δεν επιβεβαιώνεται.
Το κρίσιμο ρόλο στην πρώτη απαγωγή διαδραμάτισε ένας υπήκοος της ρωσικής δημοκρατίας του Dagestan ο Magomed Abdurakhmanov, γνωστός ως Abu Banat. Μετά την αιχμαλωσία των δύο μητροπολιτών, ασχολήθηκε με τον Kayyal και τον Mahfuz. Οι μαχητές δεν τους είχαν πια την ανάγκη. Στο τέλος του 2013, ο Abu Banat διέφυγε στην Τουρκία, όπου συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7,5 ετών για τρομοκρατία.
Το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης ήταν πιο εξελιγμένο και σήμαινε παραπληροφόρηση του ανώτερου κλήρου του Χαλεπίου – των επισκόπων P.Yazigi και J.Ibrahim. Οι μαχητές του κινήματος Nour al-Din al-Zenki, μια άλλη τζιχαντιστική ομάδα του FSA, χρειάστηκε να πείσει τους Μητροπολίτες μέσω των πληρεξουσίων τους για τη δυνατότητα διάσωσης των M.Kayyal και M.Mahfuz από τη φυλακή και να τους αναγκάσει να πάνε οι ίδιοι προσωπικά προς αναζήτηση των κρατουμένων. Δυστυχώς, οι ισλαμιστές πέτυχαν. Ήταν μαχητές του Nour al-Din al-Zenki, που απήγαγαν, κράτησαν, βασάνισαν βίαια και εκτέλεσαν τους δύο επισκόπους. Εδώ έχουμε καταφέρει να το ανακαλύψουμε.
Ο ανιψιός της Yohanna Ibrahim και ο εκτελεστικός διευθυντής της Σουηδικής Οργάνωσης Παρακολούθησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σουηδίας Jameel Diarbakerli, με τους οποίους καταφέραμε να επικοινωνήσουμε, επιβεβαίωσαν τις εικασίες μας.”
Οπότε σύμφωνα με την έκθεση οι επίσκοποι απήχθηκαν από την αμερικανικών συμφερόντων τρομοκρατική τζιχαντιστική οργάνωση Nour al-Din al-Zenki που χρηματοδοτήθηκε κι εξοπλίστηκε από τις ΗΠΑ….Δεύτερη και καθοριστική ανάμειξη των Αμερικανών στην εκτέλεση των επισκόπων.
Rewriting the United States’ past (and future): The 1619 Project and its critics
”Ο Yasser Muhdi, ένας από τους δεσμοφύλακες της ”πολιτοφυλακής” των Paul Yazigi και John Ibrahim, μας βοήθησε να αποκαταστήσουμε τη χρονολόγηση των γεγονότων. Ισχυρίστηκε ότι τα ονόματα των επισκόπων είχαν αλλάξει και μόνο ένας περιορισμένος κύκλος ανθρώπων είχε γνωρίσει τα πραγματικά ονόματά τους. Ο Muhdi συνελήφθη από τις συριακές δυνάμεις κατά την απελευθέρωση του Khan Sheikhun αφού είχε δραπετεύσει από τη Nur ad-Din al-Zenki. Η επίσημη έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί επειδή δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι σωροί των ιεραρχών. Αυτό έγινε γνωστό μέσω πηγών του Συριακού Αραβικού Στρατού υπό τον όρο της ανωνυμίας……Oι επίσκοποι στην αποστολή είχαν μαζί τους κι έναν ”μαχητή” που ήταν ο σύνδεσμος με τρομοκράτες για την επιτέλεση της ανθρωπιστικής τους αποστολής.Ωστόσο αυτός τους εγκατέλειψε στο έλεος των απαγωγέων στο check point του Kfar Dael, όπου δέχθηκαν την επίθεση.Στη συνέχεια τους μετέφεραν στο χωριό Mashad. Ο οικισμός βρίσκεται βορειοδυτικά του Χαλεπίου (περίπου 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από το χωριό Kfar Dael).
Αιχμαλωσία/ Βασανιστήρια
Οι μητροπολίτες βασανίστηκαν βίαια ενώ ήταν υπό κράτηση από τους ισλαμιστές. Πρώτον, τους έκοψαν τένοντες στα πόδια τους, έτσι ώστε να μην μπορούν να τρέξουν μακριά. Τους στέρησαν ύπνο, φαγητό, νερό και τους χτυπούσαν συνεχώς. Οι ριζοσπάστες τους έγδαραν ζωντανούς αφού απέκοψαν κομμάτια δέρματος από το σώμα τους,και τους βύθιζαν έπνιγαν σε βαρέλια προσπαθώντας να τους αναγκάσουν ν΄ασπαστούν το Ισλάμ. Μετά από βασανιστήρια ένας από τους επισκόπους έμεινε ημιθανής, οπότε οι τρομοκράτες αναγκάστηκαν να τον βγάλουν προσωρινά στην Τουρκία για την αποκατάσταση.” Υπάλληλος του Antakya Devlet Hastanesi πιστοποίησε τη διακομιδή υπό την κάλυψη της ανωνυμίας.
”Αποδείχθηκε ότι στις αρχές του 2015, ένας ηλικιωμένος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο και κρατήθηκε σε ξεχωριστό δωμάτιο στον τελευταίο όροφο.Ένοπλοι ήταν πάντα μπροστά στην είσοδό του δωματίου. Ο ασθενής παραδόθηκε σε κρίσιμη κατάσταση υγείας και χρειάστηκε επειγόντως μετάγγιση αίματος. Το σώμα του άνδρα έφερε μώλωπες, δύο δάχτυλα στο αριστερό του χέρι ήταν σχεδόν ακρωτηριασμένα και έφερε συντριπτικό κάταγμα της δεξιάς επιγονατίδας. Δύο εβδομάδες αργότερα, τον έβγαλαν κρυφά τη νύχτα, και η τύχη του είναι άγνωστη στον υπάλληλο.
Μόνο μετά από μια συνομιλία με τον υπάλληλο του νοσοκομείου, συνειδητοποιήσαμε ότι το 2015 ο Μεγάλος Μουφτής της Συρίας Ahmad Badreddin Hassoun σε ένα από τα κηρύγματα του παρείχε ακριβείς πληροφορίες. Ανακοίνωσε ότι ο Paul Yazigi εξήχθη κρυφά από τη Συρία στην Τουρκία.Οι 2 Μητροπολίτες αποκεφαλίστηκαν για την ακλόνητη πίστη τους αφού αν κι εξωθήθηκαν να ασπαστούν το ισλάμ αρνήθηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες της Συρορθόδοξης κοινότητας στην Τουρκία που επικαλείται η έρευνα.Οι Σύριοι χριστιανοί εν γένει υποστηρίζουν πως οι επίσκοποι αποκεφαλίστηκαν γιατί δεν αλλαξοπίστησαν σύμφωνα και με την έρευνα
Στη συνέχεια παρακάμπτοντας τις μαρτυρίες της χριστιανικής κοινότητας που έχει δίκτυο πληροφοριών και μιλά περί αποκεφαλισμού η έρευνα στρέφεται στην εκδοχή της εκτέλεσης δια πυροβολισμού η οποία όμως δεν βασίζεται παρά μόνο σε μια μαρτυρία ενός τζιχαντιστή οπότε είναι έωλη εξ αρχής λόγω αξιοπιστίας και μη διασταύρωσης αλλά δεν υπάρχουν και οι σωροί που θα μιλήσουν, τα ευρήματα που θα πιστοποιήσουν τεκμηριωμένα πως προήλθε το τέλος….Όταν έχεις υποβάλει σε τόσα μαρτύρια τα υποψήφια θύματά σου δείχνοντας απύθμενο μίσος δεν τ΄απαλλάσσεις με 2 σφαίρες, ισχυρή αντίφαση όποιες κι αν είναι οι συνθήκες που επιτάσσουν συνοπτικές διαδικασίες..”στις αρχές Δεκεμβρίου του 2016, χωρίς να έχει επιτύχει τη μεταστροφή στο Ισλάμ αφού οι δράστες είχαν αντιληφθεί τις δυσκολίες με την περαιτέρω μεταφορά τους σε άλλο μέρος της χώρας, ένας από τους επικεφαλείς της ομάδας Al-Zenki (σύμφωνα με τον Yasir Muhdi ήταν ο Abu Hassan ) αποφάσισε να πυροβολήσει τους επισκόπους και να κρύψει τα σώματά τους.”
Επίσης η μαρτυρία του τζιχαντιστή ότι δολοφονήθηκαν δια πυροβολισμού αντιβαίνει την καθολική αρχή του ουαχαμπίτικου εξτρεμισμού ότι για θέματα πίστης η εκτέλεση είναι αποκεφαλισμός κι αυτό γιατί ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αρνήθηκαν ν΄ασπαστούν το ισλάμ.
Τρίτον και κυριότερο η έρευνα δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν την ανάληψη ευθύνης που έγινε από το Εμιράτο του Καυκάσου ( στο kavkaz center) και ισχυρίζεται πως τους δολοφόνησε με ζακέτες αυτοκτονίας. Το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι αποκεφαλίστηκαν και στη συνέχεια με ζακέτες αυτοκτονίας τους κονιορτοποίησαν για να μην υπάρξουν σώματα μαρτύρων που θα τιμηθούν από χριστιανούς.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΧΑΛΕΠΙΟΥ:τους ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ
Άλλωστε ότι υπάρχουν κενά στην έρευνα διαπιστώνεται και από το πρακτορείο Fides..
Σύμφωνα με το (Agence Fides): Νεκροί μάρτυρες το Δεκέμβρη του 2016 από το χέρι της συμμορίας των ”πολιτοφυλάκων” που τους πήραν ομήρους εδώ και χρόνια : τέτοια ήταν η τύχη των 2 Επισκόπων Χαλεπίου του Ελληνορθόδοξου Boulos (Παύλος) Yazigi,και του Συρορθόδοξου Gregorios Yohanna Ibrahim, εξαφανισθέντων την 22 Απριλίου 2013 χωρίς ν΄αφήσουν ίχνη εντός της ζώνης μεταξύ Χαλεπίου και τουρκικών συνόρων. Αυτό αναφέρει μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα καθοδηγούμενη από τον Mansur Salib, Σύριο ερευνητή που εδρεύει στις ΗΠΑ και διαδόθηκε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας medium.com, νέο κοινωνικό δίκτυο συνδεδεμένο με το Twitter.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πραγματοποιούντες της έρευνας οι 2 επίσκοποι σκοτώθηκαν από τους πολιτοφύλακες της Nour al-Din al-Zenki, οργάνωσης ανεξάρτητης ενεχόμενης στη συριακή διαμάχη χρηματοδοτούμενης και εξοπλιζόμενης από τη Σ Αραβία όσο και τις ΗΠΑ.
Η έρευνα ανιχνεύει την περίπτωση, εστιάζοντας σε λεπτομέρειες θεωρημένες ως χρήσιμες για την αναδόμηση της δυναμικής των γεγονότων. Σύμφωνα μ’ όσα αναφέρουν οι ερευνητές την 22 Απριλίου 2013, οι 2 Επίσκοποι εγκατέλειψαν το Χαλέπι επιβαίνοντες σ΄ένα αγροτικό Toyota που οδηγούσε ο Fatha’ Allah Kabboud με σκοπό να επιχειρήσουν την απελευθέρωση 2 ιερέων του π. Michael Kayyal, της Αρμενικής Καθολικής Εκκλησίας και του Ελληνορθόδοξου π. Maher Mahfouz, που απήχθησαν προηγουμένως από τις τζιχαντιστικές αντικυβερνητικές οργανώσεις που ήλεγχαν τότε τα εδάφη που βρίσκονταν στ΄Ανατολικά του Χαλεπίου. Οι Boulos Yazigi και Gregorios Yohanna Ibrahim, φέροντας πολιτική περιβολή σύμφωνα με την αναδόμηση που παρουσιάστηκε στη δημοσιογραφική έρευνα έπεσαν σε μια αληθινή παγίδα,οι 2 προαναφερθέντες κληρικοί απήχθησαν για να χρησιμοποιηθούν ως δόλωμα και να καταστεί δυνατή η απαγωγή των δύο Επισκόπων. Το αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονταν αυτοί οι τελευταίοι ακινητοποιήθηκε από τους απαγωγείς και ο οδηγός τους ο Fatha’ Allah Kabboud, ένας Καθολικός με λατινικό τελετουργικό πατέρας 3 παιδιών δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι.Η απαγωγή δεν διεκδικήθηκε από καμιά οργάνωση.
Κατά τη διάρκεια μηνών και χρόνων που παρήλθαν κυκλοφόρησαν επανειλημμένα ανακοινώσεις για μια επικείμενη απελευθέρωση που πάντοτε αποδείχθηκαν αβάσιμες.
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο medium.com αναφέρεται στην ανάμειξη στην απαγωγή προσώπων που σχετίζονται με τη ΜΙΤ – την Μυστική Υπηρεσία Τουρκίας – υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω απαγωγή και η κράτηση διεξήχθησαν σε περιοχές που κατά την εποχή εκείνη έγιναν “χώρος υποδοχής για ξένες μυστικές υπηρεσίες”, όπου θα ήταν δύσκολο να μπορέσουν να επιχειρήσουν χωρίς την υποστήριξη των «συνηθισμένων τρομοκρατών».
Η υπόθεση εξαφάνισης των 2 μητροπολιτών ρυθμίστηκε από dépistages και τη διακίνηση λανθασμένων πληροφοριών όπως αυτή κάποιες μέρες μετά την απαγωγή τους που τους έδιναν για ελεύθερους και καθ΄οδόν για το συρορθόδοξο Καθεδρικό Χαλεπίου όπου συγκεντρώθηκε για να τους περιμένει μάταια μια πλειάδα χριστιανών της πόλης.
Η αναδόμηση της υπόθεσης αναφέρει πληροφορίες ήδη γνωστές αλλά επίσης υποθέσεις που εκτέθηκαν χωρίς αντικειμενικές αποδείξεις συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς στο γεγονός ότι αναμείχθηκε στην απαγωγή ο George Sabra, (χριστιανός Ελληνορθόδοξος μεγαλοστέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης) . Είναι επίσης προχωρημένη η υπόθεση σύμφωνα με την οποία οι δράστες της απαγωγής στόχευαν να εξαναγκάσουν τους 2 μητροπολίτες να προσηλιτιστούν στο ισλάμ για να τροφοδοτήσουν φόβους και αποθάρρυνση στις τοπικές χριστιανικές κοινότητες.
Ο πιο σημαντικός μάρτυρας αυτών των αναφορών που επικαλείται η έρευνα μοιάζει να είναι ένας κάποιος Yassir Muhdi, που παρουσιάζεται ως ένας από τους δήμιους των 2 επισκόπων ο οποίος αργότερα συνελήφθη από συριακές δυνάμεις. « Η επίσημη έρευνα – αναγνωρίζει το dossier – δεν έχει ακόμη καταλήξει στο μέτρο που δεν ήταν δυνατό να βρεθούν οι σωροί των 2 εκκλησιαστικών ανδρών ».
Μεταξύ των άλλων η αναδόμηση της υπόθεσης – παρουσιάζοντας ενδείξεις αδύναμης αξίας ή συγκεντρώνοντας πληροφορίες χωρίς αντικειμενικές ενδείξεις – ότι οι 2 επίσκοποι βασανίστηκαν και ότι το 2015 ο ένας από αυτούς φροντίστηκε σε υγειονομική δομή της Αντιόχειας,το Antakya Devlet Hastanesi, στην τούρκικη επαρχία της Hatay. Στο τελευταίο του μέρος ο φάκελλος αναφέρει πως οι 2 μητροπολίτες δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν σε τόπο μη διευκρινισμένο το Δεκέμβριο του 2016, ενώ οι ζώνες στ΄Ανατολικά του Χαλεπίου ήταν στο σημείο ν΄ανακτηθούν από το συριακό στρατό.

Εν κατακλείδι,η δημοσιευμένη έρευνα στο medium.com δύναται να είναι χρήσιμη να φωτίσει λεπτομέρειες στη δυναμική της απαγωγής και της πρώτες φάσεις αυτής αλλά σε πολλές αποστροφές του λόγου δεν φαίνεται να προσκομίζει αδιάσειστα στοιχεία χρήσιμα στο να ρίξουν φως με τρόπο οριστικό στην τύχη των Boulos Yazigi και Gregorios Yohanna Ibrahim. (GV) (Agence Fides 15/01/2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...