Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Αγγελοπούλoυ: «Ανθρωπιστική καταστροφή στην Μικρά Ασία»



Στον πνεύμα του «συνωστισμού της Σμύρνης» ο εορτασμός των 200 ετών από το 1821;
Η κα Γιάννα Αγγελοπούλου, στο πλαίσιο της ομιλίας της στην πρώτη....
Ολομέλεια της επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπογράμμισε την ετοιμότητα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τη γιορτή των 200 ετών της «σύγχρονης Ελλάδας».
Μια γιορτή, για την οποία είχε δώσει ομιλία στην Βουλή και στην οποία είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο el.gr και καλό θα ήταν να την θυμηθείτε εκ νέου ΕΔΩ!
Θα σταθούμε σε μία φράση της κας Αγγελοπούλου από την νέα της ομιλία, όπως την διαβάζουμε στο in.gr και στο CNN Greece:
«Είμαι βέβαιη πως πολλοί στην Ελλάδα και αλλού θα ήθελαν να μάθουν και μερικές ιστορίες για την Ιστορία. Για αυτά τα 200 χρόνια που είναι τόσο πολλά αλλά και πάλι είναι λιγότερα από τα γεγονότα. Εμφύλιοι, διχασμοί, η ανθρωπιστική καταστροφή του Μικρασιατικού, θηριωδίες από το ναζισμό, θηριωδίες και μεταξύ μας, χούντα, κυπριακό, κρίση».
Η σφαγή Ελλήνων της Μικράς Ασίας και η πυρπόληση της Σμύρνης ήταν κάποιο φυσικό φαινόμενο;
Η μικρασιατική καταστροφή ήταν ανθρωπιστική ή μήπως καλύτερα συνωστισμός;
Η Γενοκτονία των Ελλήνων θεωρείται ως η σκόπιμη και συστηματική εξόντωση, μέχρι το 1923, των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολικής Θράκης και της Μικρά Ασίας (κυρίως της Ιωνίας, Καππαδοκίας, Πόντου, Βιθυνίας), αρχής γενομένης με την Σφαγή του Οικονομείου στις 25 Ιανουαρίου 1913, από τους μηχανισμούς των Νεότουρκων και του τουρκικού σοβινιστικού κινήματος του Κεμάλ Ατατούρκ.
Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες. Για ποια ανθρωπιστική καταστροφή ακριβώς μιλάμε;
ΦΩΤΟ eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...