Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Αντί να «σαπίζει» στη φυλακή ο άθλιος Σημίτης παραδίδει μαθήματα πατριωτισμού



Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος
Σε μια κρίσιμη για την χώρα χρονική στιγμή, εμφανίστηκε ο αρχιερέας της διαπλοκής πρώην πρωθυπουργός Κώστα Σημίτης , να....
παραδώσει μαθήματα πατριωτισμού και να σπείρει το δηλητήριο της διχόνοιας.
Την ώρα που η τουρκική επιθετικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο , ο αρχιτέκτονας των Ιμίων , ο πολιτικός που γκρίζαρε επίσημα το Αιγαίο , παρουσιάζεται ως τιμητής των εθνικών συμφερόντων και κατηγορεί πολιτικά πρόσωπα για λάθος χειρισμούς που οδήγησαν την Άγκυρα να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας διακαιώματα.
Τι να θυμίσουμε την διεφθαρμένη περίοδο που διακυβέρνησε την χώρα , όπου οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του είναι τρόφιμοι των φυλακών του Κορυδαλλού για κακουργηματικές πράξεις; Να του θυμίσουμε την υπόθεση του Χρηματιστηρίου επί των ημερών του , που ήταν η μεγαλύτερη απάτη από συστάσεων της  Ελληνικής Δημοκρατίας και αποτέλεσε την αναδιανομή του πλούτου εις βάρος εκατομμυρίων πολιτών; Να του θυμίσουμε την βίαιη είσοδο της χώρας στην οικονομική ζώνη του Ευρώ, με τριπλασιασμό του κόστους ζωής εν μια νυκτί; Να του θυμίσουμε τα δεκάδες σκάνδαλα με κορυφαία τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τα εξοπλιστικά  και τα δημόσια έργα; Να του θυμίσουμε το «Ευχαριστώ τους Αμερικάνους» την ώρα που έπεφταν νεκροί τρεις Έλληνες αξιωματικοί στα Ίμια και έπαιρνε την ελληνική σημαία ο άνεμος;  Να του θυμίσουμε ότι παρέδωσε τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους Τούρκους σε μια επίδειξη ενδοτισμού και χαφιεδισμού;
Τι κάνει σήμερα ο Κώστας Σημίτης ,λέγοντας ότι δεν λύθηκαν  με υπαιτιότητα της Ελλάδας , τα προβλήματα με όπλο την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας; Ταυτίζεται και δικαιώνει την φρασεολογία Ερντογάν και του δίνει άλλοθι και τον παρουσιάζει ως θύμα.
Η Τουρκία ουδέποτε πραγματικά είχε ως στρατηγική επιλογή της την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό αποδεικνύεται σήμερα περίτρανα με τις επιλογές της. Αποδεικνύεται από την επιθετική της στάση απέναντι στις Ευρώπη , από τις συνεχείς απειλές με όπλο το μεταναστευτικό. Αποδεικνύεται από τις επιλογές της στην Ανατ. Μεσόγειο και την αμφισβήτηση του Δικαίου της Θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων ευρωπαϊκών κρατών (Ελλάδα- Κύπρος). Αποδεικνύεται από την εισβολή στη Συρία, από την καθολική επιθετικότητα της και από τον μεγαλοιδεατισμό της.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σημίτης καλλιεργεί ακόμη και σήμερα το αφήγημα της συνδιαχείρισης του Αιγαίου , που αποτελεί σταθερή Τουρκική πολιτική.
Αντί λοιπόν το πολιτικό σύστημα να έχει φροντίσει να πληρώσει ο καθ ύλην υπαίτιος και να τον έχει καθίσει στο σκαμνί για εθνική προδοσία , του έχει απλώσει δίχτυ προστασίας.
Προφανώς  πίσω από τον αρχιερέα  κρύβονται ισχυρά συμφέροντα που επιβάλλουν την διάσωση του. Άλλωστε βρέθηκαν οι Τσοχατζόπουλος- Παπαντωνίου- Μαντέλης – Σμπώκος να πάρουν πάνω τους συνολικά την ευθύνη της περιόδου Σημίτη.
Αντί να βγάλει τον σκασμό…. αυτοπροβάλλεται ως εθνικός ευεργέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...