Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Τούρκοι πιλότοι έχασαν ένας τον άλλον μετά από άγριο κυνηγητό των ελληνικών F-16



Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν και πάλι φαινόμενα να «χαθούν» οι Τούρκοι πιλότοι και να μην ξέρει ο ένας που....
βρίσκεται ο άλλος. Έψαχνε ο ένας τον άλλο μάλλον απεγνωσμένα κυρίως επειδή στην ουρά του είχε Ελληνικό F-16 που δεν τον άφησε ούτε δευτερόλεπτο να πάρει ανάσα.

Έμπειροι ιπτάμενοι εξηγούν ότι κατά τη διάρκεια μιας αερομαχίας μπορεί για ελάχιστα δευτερόλεπτα να χάσεις το ζευγάρι σου, αλλά η εκπαίδευση είναι τέτοια που το εντοπίζεις πολύ γρήγορα. Αυτό το περιστατικό έχει συμβεί σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο κατά τη διάρκεια υπερπτήσεων όπου οι Τούρκοι πιλότοι έψαχναν με αγωνία ο ένας τον άλλον.

Και αυτό είναι κάτι που αν δεν υπήρχαν οι επιδέξιοι χειρισμοί των Ελλήνων αεροπόρων θα μπορούσε να εξελιχθεί ενδεχομένως σε ατύχημα. Το ίδιο θα μπορούσε να πει κάποιος και για την άφεση φωτοβολίδων από τουρκικά αεροσκάφη όταν εγκατέλειπαν κυνηγημένα τον Εθνικό Εναέριο Χώρο περίπου τρεις εβδομάδες πριν. Κίνηση απερίσκεπτη και εντελώς αψυχολόγητη έλεγαν Έλληνες αεροπόροι.

Πλέον οι Επιτελείς δεν αναρωτιούνται αν είναι μέσα στα τουρκικά σχέδια κάτι τέτοιο, το θεωρούν απολύτως σίγουρο και σ’ αυτό ίσως να υπάρχουν οι ανάλογες πληροφορίες εκτός των αναλύσεων.

Μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο – Σκληρή απάντηση από την Ελληνική αεροπορία

Η κυριαρχία των ‘’μπλε’’ φτερών είναι συντριπτική – Μπορεί τα στοιχεία το τελευταίο διάστημα να δείχνουν σημαντική αύξηση τόσο στις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου όσο και στις υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά από τα Τουρκικά αεροπλάνα ωστόσο η αλήθεια για το τι συμβαίνει κάθε μέρα στο Αιγαίο κρύβεται στις εμπλοκές. Εκεί όπου οι ιπτάμενοι αποδεικνύουν τις ικανότητές τους κάτω από συνθήκες υψηλής πίεσης.

Η κυριαρχία των ‘’μπλε’’ φτερών είναι συντριπτική αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτυπωθεί στο καθημερινό δελτίο παραβιάσεων το οποίο δίνει στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ. Καταγράφεται όμως στην πράξη και αποτυπώνεται περίτρανα μέσα από την εικόνα που δίνουν τα ραντάρ αλλά κυρίως μέσα από την πραγματική εικόνα στον αέρα την οποία καταγράφουν οι κάμερες των Ελληνικών μαχητικών.

Τα καταγραφικά των μαχητικών όμως πέρα από την εικόνα αποτυπώνουν στους σκληρούς δίσκους και όλα τα στοιχεία της πτήσης από τη στιγμή που απογειώνεται το αεροσκάφος μέχρι και την προσγείωσή του.
Η εικόνα από όσα έγιναν στον αέρα αλλά και όλα τα στοιχεία αναλύονται στο Debriefing το οποίο ακολουθεί μετά την πτήση αλλά και τις επόμενες ημέρες κατά την εκπαίδευση των ιπταμένων στο έδαφος. Και όσα έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες αποδεικνύουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι στον ακήρυκτο ‘’πόλεμο’’ το Αιγαίου υπάρχει ξεκάθαρος νικητής.

«Να πετάξεις σε σχηματισμό στο Αρχιπέλαγος, να παραβιάσεις τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο, να πετάξεις πάνω από νησιά λίγα μίλια από τις ακτές σου και να επιστρέψεις πίσω στην ασφάλεια του χώρου σου είναι το μόνο εύκολο» σημειώνουν ιπτάμενοι με χιλιάδες ώρες πτήσης στην αναχαίτιση. Αυτό που έχει σημασία είναι η συμπεριφορά του ιπτάμενου από την στιγμή που θα αποφασίσει να εμπλακεί και εκεί η Ελληνική κυριαρχία είναι απόλυτη όπως αποδεικνύεται από τα ντοκουμέντα τα οποία καταγράφονται καθημερινά.

με πληροφορίες hellasjournal.com

ΠΗΓΗ


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...