Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Ξυλοδαρμός Επισκόπου και συλλήψεις βουλευτών στο Μαυροβούνιο

Ξυλοδαρμός Επισκόπου και συλλήψεις βουλευτών στο Μαυροβούνιο

Την αρπαγή της ΄περιουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας επιδιώκει η φιλοδυτική κυβέρνηση του Μαυροβουνίου. Με τον νέο νόμο που ψήφισε η....
κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, υποχρεώνονται όλα τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα να αποδείξουν ότι είχαν την κυριότητα των περιουσιακών τους στοιχείων πριν το 1918, τελευταίο χρόνο της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου πριν την ενσωμάτωσή του στη Γιουγκοσλαβία. Το μέτρο στοχεύει την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία ως Μητρόπολη Μαυροβουνίου εκκλησιαστικά υπάγεται στο Πατριαρχείο της Σερβίας. Προφανής στόχος του μέτρου είναι  αποδυνάμωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, την οποία οι σημερινοί εξουσιαστές θεωρούν ότι υπονομεύει την ανεξαρτησία της χώρας των 600.000 κατοίκων.
Το μέτρο συνάντησε την αντίδραση του Ορθόδοξου κλήρου, των πιστών, αλλά και των βουλευτών της φιλοσερβικής αντιπολίτευσης. Στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση απάντησε ακόμα και με συλλήψεις των αντιπολιτευόμενων βουλευτών.
Η έκκληση του Πατριάρχη Σερβίας [φωτο] κατά της κρατικής τρομοκρατίας
Σε συνέχεια των πιο πάνω εκτρόπων και της κρατικής τρομοκρατίας, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος κάνει την ακόλουθη έκκληση:
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος καλεί τις Αρχές του Μαυροβουνίου και ιδιαιτέρως το Υπουργείο Εσωτερικών (την Αστυνομία) να προβούν στην άμεση παύση της ωμής τρομοκρατίας ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία, στους Ιερείς και στον πιστό λαό.
Ο απάνθρωπος ξυλοδαρμός του Επισκόπου Διοκλείας Μεθοδίου (βοηθού Επισκόπου του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου) όπως και των Ιερέων και των Ορθοδόξων λαϊκών, μόνο και μόνο επειδή είναι Σέρβοι Ορθόδοξοι, πλην όμως και πολίτες του Μαυροβουνίου, είναι μια πράξη ανήκουστη και πρωτοφανής (επομένως και καταδικαστέα) στην Ευρώπη, από την πτώση του φασισμού και της τρομοκρατίας των μπολσεβίκων.
Επίσης, ο Πατριάρχης Σερβίας απαιτεί ως απαραίτητη ενέργεια καλής θελήσεως την άμεση αποφυλάκιση όλων των βουλευτών, οι οποίοι είναι εκλεγμένοι ως αντιπρόσωποι του Σέρβικου Ορθοδόξου λαού στο Μαυροβούνιο, όπως και όλων των υπολοίπων οι οποίοι συνελήφθησαν χθες και σήμερα, επειδή υπερασπίσθηκαν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδοξου πίστεως και ζωής, από την ωμή κρατική τρομοκρατία κατά του Ορθοδόξου πληρώματος του Μαυροβουνίου, κλήρου και λαού και την βίαιη αρπαγή της περιουσίας της Ορθοδόξου Σερβικής Εκκλησίας.
Ο Πατριάρχης Ειρηναίος απευθύνει τις προσευχές του στον Κύριο να δώσει τη φώτιση και τη σύνεση στους Κυβερνώντες του Μαυροβούνιο έτσι ώστε να σταματήσουν την βία και την αρπαγή της εκκλησιαστικής περιουσίας· ενώ υποστηρίζει πλήρως τους Αρχιερείς, Ιερείς, τον Μοναχισμό και τον πιστό λαό στον αγώνα τους και τους ενθαρρύνει να μην παραιτηθούν από την άμυνα της Σέρβικης Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε κάθε τόπο και με κάθε ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...