Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Κομοτηνή: Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Ορμώμενοι από μία πληροφορία ότι επρόκειτο να γίνει στην Κομοτηνή συγκέντρωση εναντίον των προσφύγων, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Αλληλέγγυοι έκαναν την δική τους αντι-συγκέντρωση μπροστά στο....
δημαρχείο της Κομοτηνής το πρωί της Κυριακής 01/12.
«Θεωρούμε ότι χρειάζεται να υπάρξει μία απάντηση σε όλο αυτό στα πλαίσια του ότι θεωρούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν φύγει από τις πατρίδες τους λόγω του πολέμου, και λόγω συγκεκριμένων πολιτικών έχουν εκτοπιστεί. Αυτή τη στιγμή έρχονται κατατρεγμένοι -οι περισσότεροι- για να ζητήσουν άσυλο. Όχι μόνο εισβολείς δεν είναι, αλλά είναι άνθρωποι –οικογένειες και παιδιά- που πρέπει να είμαστε δίπλα τους, να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο να ενσωματωθούν στην κοινωνία ούτως ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε όχι μόνο με αλληλεγγύη στους μετανάστες, αλλά και σε όλες εκείνες τις πολιτικές που είτε τους θέλουνε στο περιθώριο είτε τους έχουν αναγκάσει να φύγουν από τα σπίτια τους», λέει στον «Χ» ο Κώστας Μαγκλάλας μέλος της ΕΑΑΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.
Την ίδια ώρα, καταδικάζει τον χαρακτηρισμό «λαθροεισβολείς και όλες τις γνωστές ονομασίες που χρησιμοποιούν για τους πρόσφυγες συγκεκριμένοι κύκλοι» και υπενθυμίζει ότι αντίστοιχης (σ.σ. ρατσιστικής συμπεριφοράς) είχαν τύχει και οι πρόσφυγες της Μικρασίας που είχαν έρθει στην Ελλάδα μετά την Ανταλλαγή των Πληθυσμών.
«Παντού υπάρχουν κακοί άνθρωποι»
Ερωτώμενος για το αν ασπάζεται τον ισχυρισμό ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες ή έστω μερίδα αυτών δύνανται να θέσουν εν κινδύνω την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, ο κος Μαγκλάλας δεν αντικρούει τον ισχυρισμό, αλλά λέει: «απαντάμε ότι τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να υπάρχουν ούτως ή άλλως στην ελληνική κοινωνία εξ αρχής. Δηλαδή όταν βλέπουμε περιπτώσεις και σκηνικά όπως ο ιερέας στη Μάνη που βίαζε το παιδάκι και κανείς δεν έλεγε τίποτα, είναι ενδεικτικό του ότι κακοί άνθρωποι υπάρχουν σε όλες τις κοινωνίες».

Κ. Μαγκλάλας: «Απαντάμε με αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, σε αυτούς που δεν τους θέλουν

ΣΧΟΛΙΟ..... Και γιατί δεν τους παίρνετε στα σπίτια σας??? 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...