Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Μηνυτήρια αναφορά (από ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ= Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι= Παναγιώτης Δημητράς) κατά Katanixi, Doxaorfanakigreece και Scripta Manent για υποτιθέμενη διασπορά ψευδών ειδήσεων με "ξενοφοβικό – ισλαμοφοβικό" κίνητρο!- (με διαστρεβλωμένο και ασαφές άρθρο από τα ellinika hoax)


Σήμερα με ειδοποίησε φίλος του μπλοκ για μηνυτήρια αναφορά εναντίων μου για άρθρο που ανέβασα......
Η Μηνυτήρια αναφορά ....

25/11/2019: Μηνυτήρια αναφορά κατά ηλεκτρονικών μέσων για διασπορά ψευδών ειδήσεων με ξενοφοβικό – ισλαμοφοβικό κίνητρο
25/11/2019Vassilis Tsarnas


ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.

25 Νοεμβρίου 2019
Κυρίες/Κύριοι,
Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά των ηλεκτρονικών μέσων katanixi.gr, Doxaorfanakigreece και Scripta Manent για διασπορά ψευδών ειδήσεων με ξενοφοβικό – ισλαμοφοβικό κίνητρο. Το τελευταίο από αυτά διανθίζει επίσης την είδηση με τον τίτλο “EΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Eπίθεση με μαχαίρι σε πιστούς, στην Θεσσαλονίκη, επειδή έκαναν τον σταυρό τους — scripta manent κάτσε να έρθουν και υπόλοιποι να επιβάλουν τον ισλαμισμό…αλλά τότε θα είναι αργά για δακρυα…“. Όλα τα παραπάνω συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω του διαδικτύου.

Ελληνικά Hoaxes

Αλλοδαποί ΔΕΝ επιτέθηκαν με μαχαίρι σε ζευγάρι επειδή έκαναν το σταυρό τους
Από Σπυριδούλα Μάρκου

20 Νοεμβρίου 2019



Είδηση αναφέρει ότι μία ομάδα, άνω των 10 αλλοδαπών αφγανικής ή πακιστανικής καταγωγής, επιτέθηκαν σε ζευγάρι Ελλήνων επειδή έκαναν το σταυρό τους έξω από την εκκλησία της Παναγίας Χαλκέων στη Θεσσαλονίκη. Ο ισχυρισμός όμως δεν είναι αληθής.

Ισχυρισμός:
Ομάδα άνω των 10 αλλοδαπών επιτέθηκαν με μαχαίρι σε ζευγάρι Ελλήνων έξω από εκκλησία στη Θεσσαλονίκη επειδή έκαναν το σταυρό τους.

Συμπέρασμα:
Κανένα τέτοιο περιστατικό δεν καταγράφηκε στο σημείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε από την αστυνομία, το ΕΚΑΒ και το νεωκόρο της εκκλησίας.


Την “έκτακτη είδηση” είδαμε στην ιστοσελίδα katanixi.gr. Το άρθρο κοινοποίησαν ακόμη τα Scripta Manent και Doxaorfanakigreece.


Η“έκτακτη είδηση” όπως αναρτήθηκε στο katanixi.gr.

Η “είδηση”, παραλλαγμένη, έχει διαμοιραστεί κι από λογαριασμούς χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.



Η αρχική ανάρτηση στο Facebook.


Κοινοποίηση της αρχικής ανάρτησης με εκατοντάδες κοινοποιήσεις.
Ποια είναι η αλήθεια;
Για τη διασταύρωση του γεγονός επικοινωνήσαμε με το Γραφείο Τύπου της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, το ΕΚΑΒ και τον νεωκόρο της εκκλησίας της Παναγίας Χαλκέων.

Η αστυνομία μάς ενημέρωσε ότι δεν έχει γίνει καμία καταγγελία για το συγκεκριμένο ή για παρόμοιο περιστατικό.
Το ΕΚΑΒ μάς πληροφόρησε ότι δεν δέχτηκε καμία κλήση για το συγκεκριμένο ή για παρόμοιο περιστατικό.
Ο νεωκόρος της εκκλησίας μάς ανέφερε ότι πρόκειται για ψέμα. Δεν έχει γίνει κανένα τέτοιο περιστατικό στο χώρο της εκκλησίας.

Συμπερασματικά, πρόκειται για ψευδή είδηση. Δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγραφή για το γεγονός, ούτε γνωρίζουν γι’ αυτό άτομα που βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο χώρο της εκκλησίας.


Σπυριδούλα Μάρκου



***

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.



Με τιμή


Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
email: panayotedimitras@gmail.comδιεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά

Σχόλιο:

Στο συγκεκριμένο επίμαχο δημοσίευμα της μηνυτήριας αναφοράς, πρέπει να διευκρινήσουμε ότι:
Η μηνυτήρια αναφορά στηρίζεται στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ψευδή είδηση που προκύπτει από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγραφή για το γεγονός, ούτε γνωρίζουν γι’ αυτό άτομα που βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο χώρο της εκκλησίας.
Η είδηση αφορούσε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες όπως σαφώς διευκρινιζόταν, σε σχέση με τη διασταύρωση από επίσημες κρατικές πηγές.
Δεν αναφέραμε τραυματισμό, που να προϋποθέτει την ανάγκη εμπλοκής του ΕΚΑΒ.
Δεν αναφερόμασταν για το χώρο εντός του Ναού ή του προαυλίου. Το διερχόμενο ζευγάρι περνούσε από το δρόμο. Έξω από το Ναό, κατά την ευλαβική συνήθεια των χριστιανών, σταυροκοπήθηκε. Από που ως που ο νεωκόρος ρωτήθηκε και μίλησε για ψέμα; Ελέγχει όλο τον περιβάλλοντα χώρο του τετραγώνου; Γιατί κρίθηκε αναγκαία η άποψή του;
Περιμέναμε επιβεβαίωση του γεγονότος από την Αστυνομία στην οποία απευθυνθήκαμε, αλλά δε λάβαμε επιβεβαίωση. Δεν γνωρίζαμε επίσης με βεβαιότητα αν η Αστυνομία επιλήφθηκε του περιστατικού και το αναφέρουμε στο άρθρο μας.
Το Παρατηρητήριο στην ανάρτηση του για τη μηνυτήρια αναφορά, χρησιμοποίησε φωτογραφία που δείχνει φανατικό ισλαμιστή, που κρατάει μαχαίρι έξω από την Παναγία Χαλκέων, απειλώντας ένα τρομοκρατημένο ζευγάρι ανθρώπων. 



Θα μας το πουν στην μήνυση που θα καταθέσουμε.

Με ,ένα απλό ψάξιμο στο google θα διαπιστώσει ο κάθε ένας ότι το όρθρο το έχουν ανεβάσει εκατοντάδες blogers.
Γιατί παρουσιάζουν και μήνυσαν μόνο τρεις;;;

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Μια καταγγελία που προκαλεί σοκ για αυτά που έρχονται έρχεται από την Θεσσαλονίκη καθώς μια κοπέλα που έκανε τον Σταυρό της έξω από την εκκλησία της Παναγίας της Δεξιάς, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από έναν αλλοδαπό ο οποίος την χαστούκισε!
Ο αλλοδαπός δεν έχει διευκρινιστεί τι εθνικότητας είναι ούτε εάν συνελήφθη για την ενέργειά του αυτή όπως αναφέρουν τα «Τουρκικά Νέα» στην ιστοσελίδα τους στο Facebook.

Γιατί κατέβασαν την ανάρτηση;;;

Αυτά για τα Ελληνικά Hoaxes

Για το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι...
Σε λίγο θα μηνύσει όλη την Ελλάδα...










Και αυτά από τα Hellenic Hoaxes



26/11/2019: Μηνυτήρια αναφορά κατά 18 ηλεκτρονικών μέσων για διασπορά ψευδών ειδήσεων με ξενοφοβικό – ισλαμοφοβικό κίνητρο
26/11/2019Panayote Dimitras

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.


26 Νοεμβρίου 2019
Κυρίες/Κύριοι,
Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά 18 ηλεκτρονικών μέσωνγια διασπορά ψευδών ειδήσεων με ξενοφοβικό – ισλαμοφοβικό κίνητρο.Παρουσίασαν ως γεγονός ανύπαρκτη διαδήλωση Μουσουλμάνων (και μάλιστα “Μουσουλμάνων εποίκων” που αποτελεί μισαλλόδοξο όρο) κατά Ελλήνων στις Σέρρες στις 24 Νοεμβρίου 2019. ΄Ανάρτησαν μια ψευδή φωτογραφία (που προέρχεται από άλλη εκδήλωση σε άλλο τόπο και χρόνο και με άλλο κίνητρο) και έγραψαν πως δήθεν “Εκατοντάδες μουσουλμάνοι έποικοι διαδήλωσαν πριν λίγο στο κέντρο των Σερρών διαμαρτυρόμενοι για την αντίδραση των Ελλήνων χριστιανών στην εγκατάστασή τους στην περιοχή. Μερικές δεκάδες Ελληνες είχαν τολμήσει να αντιδράσουν στο εποικισμό της περιοχής τους με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί όταν οι παράνομοι μετανάστες παραμείνουν στην Ελλάδα για μερικά χρόνια.” Το ακόλουθο κείμενο των Hellenic Hoaxes παρέχει τη σχετική τεκμηρίωση. Όλα τα παραπάνω συνιστούν διασπορά ψευδών ειδήσεων με ρατσιστικό κίνητρο και δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω του διαδικτύου.

Το ψευδές κείμενο δημοσιεύθηκε πανομοιότυπα στα ακόλουθα 18 ηλεκτρονικά μέσα που παρατίθενται με τους υπερσυνδέσμους – η μηνυτήρια αναφορά αφορά όλα αυτά τα μέσα:
pronews.gr
katohika.gr
makeleio.gr και makeleio.gr
triklopodia.gr
Αττικά Νέα (με πρόσθετο σχόλιο “ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΣΛΙΜΙΑ… ΘΑ ΣΦΑΖΟΥΝ, ΘΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…Καλλιόπη Σουφλή)
Ινφογνώμων Πολιτικά
Voice News (το επίσημο σάιτ της Ελληνικής Λύσης)
Hellas Now
Palo
ksipnistere.com
thesecretrealtruth
Central News
XanthiTimes.gr
E-Today.gr
Δούρειος Τύπος
SCRIPTA MANENT
ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ
ΟΔΥΣΣΕΙΑ TV


Ψευδής είδηση η διαδήλωση μουσουλμάνων κατά των Ελλήνων στις Σέρρες
Από Στάμος Αρχοντής




Δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι την Κυριακή 24/11/2019, μουσουλμάνοι διαδήλωσαν κατά των Ελλήνων στο κέντρο των Σερρών. Όμως η είδηση είναι ψευδής.

Ισχυρισμός:
Εκατοντάδες μουσουλμάνοι έποικοι διαδήλωσαν στο κέντρο των Σερρών στις 24/11/2019 διαμαρτυρόμενοι για την αντίδραση των Ελλήνων χριστιανών στην εγκατάστασή τους στην περιοχή.

Συμπέρασμα:
Δεν συνέβη τέτοιο γεγονός.
Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι από γιορτή μουσουλμάνων για την επέτειο γέννησης του προφήτη Μωάμεθ στη Κρήτη το 2015.


Το είδαμε στα: pronews.gr, katohika.gr, makeleio.gr, triklopodia.gr, indobserver.gr

Στα σχετικά άρθρα διαβάζουμε τα εξής:

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι έποικοι διαδήλωσαν πριν λίγο στο κέντρο των Σερρών διαμαρτυρόμενοι για την αντίδραση των Ελλήνων χριστιανών στην εγκατάστασή τους στην περιοχή.

Μερικές δεκάδες Ελληνες είχαν τολμήσει να αντιδράσουν στο εποικισμό της περιοχής τους με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί όταν οι παράνομοι μετανάστες παραμείνουν στην Ελλάδα για μερικά χρόνια.

Τα άρθρα συνοδεύει η ίδια σειρά φωτογραφιών:







Οι φωτογραφίες αυτές παρουσιάστηκαν αρχικά στη σελίδα epiloges.tv στο πλαίσιο κάλυψης δύο διαδηλώσεων στην πόλη των Σερρών την Κυριακή 24/11.

Η μια διαδήλωση, στην Πλατεία Ελευθερίας, με περίπου 70 άτομα ήταν κατά της εισόδου μεταναστών στη χώρα.
Η άλλη με περίπου 20 άτομα που διαδήλωναν υπέρ των μεταναστών πραγματοποιήθηκε λίγο πιο πέρα, στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παπά.
Δεν υπήρξε διαδήλωση μουσουλμάνων. [πηγή1][πηγή2]





Η εικόνα με τη πορεία των μουσουλμάνων η οποία χρησιμοποιήθηκε από τις υπό εξέταση σελίδες δημοσιευθηκε πρώτη φορά στην ενημερωτική ιστοσελίδα της Κρήτης “ΑΝΑΤΟΛΗ online” στις 26/12/2015. [πηγή]


Το βίντεο της πορείας βρίσκεται στο YouTube:


Η πορεία έγινε στο πλαίσιο της γιορτής για την ημέρα γέννησης του προφήτη Μωάμεθ (η γιορτή είναι αλλιώς γνωστή ως Mawlid ή Mawlid al-Nabi al-Sharif). Η γιορτή είναι κινητή και το 2015 γιορτάστηκε στις 24 Δεκέμβρη. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Με βάση τα παραπάνω η είδηση που αναφέρει ότι “μουσουλμάνοι διαδήλωσαν κατά των Ελλήνων στο κέντρο των Σερρών” είναι ψευδής, ενώ η εικόνα που την συνοδεύει είναι από πορεία εορτασμού της ημέρας του προφήτη Μωάμεθ στη Κρήτη το 2015.




Στάμος Αρχοντής

Αρθρογράφος – Ερευνητής at ellinika hoaxes

***
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

Με τιμή
Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
email: panayotedimitras@gmail.comδιεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...