Στις 8 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουρανίων Αγγελικών Ταγμάτων.....
8 Νοεμβρίου: Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ
Πρόκειται για τη σύναξη, δηλαδή τη συνάθροιση, των πιστών για να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή στους λειτουργούς του Θεού και δικούς μας προστάτες σε μια κοινή για αυτούς γιορτή.Επειδή το έργο τους είναι να προστατεύουν τους ανθρώπους, να πολεμούν και να μάχονται τους κακούς δαίμονες, κατακτώντας έτσι τους Ουρανούς, η Πολεμική μας αεροπορία τους έχει ανακηρύξει Προστάτες της και γιορτάζει την ίδια μέρα, προστάτης της οποίας είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, καθώς ο Μιχαήλ είναι ο πιο ένδοξος και λαμπρός ταξιάρχης των ασωμάτων Δυνάμεων.
Την ημέρα της γιορτής των Ταξιαρχών, 8 Νοεμβρίου, είναι ανοιχτές στο κοινό όλες οι μονάδες της πολεμικής αεροπορίας και μπορούν να τις επισκεφτούν απλοί πολίτες. Αν βρίσκεστε κοντά σε τέτοια μονάδα είναι καλό να την επισκεφθείτε με τα παιδιά, καθώς τους αρέσει πολύ και ιδιαίτερα στα αγόρια.
Πολεμική αεροπορία
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) είναι το τρίτο «Όπλο» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελεί και την πολεμική αεροπορική ισχύ της Ελλάδας. Πρώτιστη αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας είναι η φύλαξη και προστασία του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, από κάθε είδους παραβάσεις ή παραβιάσεις, η παροχή εναέριας υποστήριξης σε επιχειρήσεις τόσο στον Ελληνικό Στρατό όσο και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, και παράλληλα η έρευνα και διάσωση, πυρόσβεση, καθώς και η παροχή κάθε δυνατής ανθρωπιστικής βοήθειας ακόμα και σε άλλες xώρες όταν παρίσταται έκτακτη ανάγκη.
Το σύνθημα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι «Αίεν Υψικρατείν», το οποίο σημαίνει «Πάντοτε να κυριαρχείς στα ύψη». Το έμβλημα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναπαριστά αετό σε πτήση μπροστά από το κυκλικό διακριτικό της.
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ιδρύθηκε το 1911. Οι πρώτες προσπάθειες εισαγωγής της αεροπορίας στην Ελλάδα ανήκουν στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, τη συνεισφορά του οποίου η Ελληνική Κυβέρνηση αναγνώρισε το 2000, δίνοντας το όνομά του στον νέο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου