Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Κάνουν όλη την Ελλάδα Hot Spot! Μόριες σε κάθε γωνιά της χώρας!

Η χώρα ένα ατελείωτο hot spot

Όσο τα σύνορα είναι τρύπια, όσο οι ροές συνεχίζονται, δεν υπάρχει κανένας τρόπος διαχείρισης του προβλήματος. Αυτή είναι η αλήθεια. Και δυστυχώς τα υπόλοιπα, όσο και εάν προσπαθούν κάποιοι να...
τα περιτυλιξουν με ωραίες κουβέντες, ακόμη και περί προστασίας της “εθνικής μας ταυτότητας”, δεν έχουν ουδεμία αξία.
Έχει επικρατήσει, για κάποιο περίεργο λόγο το να αναφέρονται τα κέντρα υποδοχής μεταναστών της χώρας ως hot spots. Προφανώς διότι πίσω στο 2015, όλα αυτά κέντρα είχαν μεταβληθεί σε σημεία καταγραφής μεταναστών, αφού οι αριθμοί που εισέρρεαν στην χώρα ήταν τεράστιοι.
Από τότε πέρασαν χρόνια. Τώρα όμως βρισκόμαστε ξανά αντιμέτωποι με το φάσμα μαζικότατων ροών.
Και όταν λέμε μαζικότατων εννοούμε μαζικότατων. Δεν μιλάμε για 10-20 ή και 50 χιλιάδες μετανάστες. Μιλάμε για πολλούς περισσότερους, για τριψήφιο αριθμό χιλιάδων μεταναστών. Οι οποίοι, εάν ο Ερντογάν θελήσει ή μάλλον όταν ο Ερντογάν θελήσει θα περάσουν απέναντι. Με βάρκες, με τα πόδια, με ό,τι τρόπο έχουν. Γιατί θα σπρωχθούν προς τα εδώ. Και αντί η Νέα Δημοκρατία να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αντί να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια προστασίας των συνόρων μας, αντί να γίνουν τα περίφημα κλειστά κέντρα, τύπου Αμυγδαλέζας, έχουμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να γυρνά σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να εγκαταστήσει αλλοδαπούς. Και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχόντων.
Η είδηση έχει ως εξής: Στη σύσκεψη που είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τους περιφερειάρχες 13 περιφερειών σχετικά με την μεταναστευτική κρίση στη χώρα μας, συμφώνησαν στην ανάληψη άμεσων μέτρων για αποσυμφόρηση των νησιών.
Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία 13 δομών φιλοξενίας στις 13 περιφέρειες, καθώς επίσης και ισοκατανομή των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά προς την ενδοχώρα.
Η επίτευξη του σκοπού δεν θα γίνει απαραίτητα με την δημιουργία νέων δομών αλλά και με την εκμετάλλευση ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων που θα είναι διαθέσιμα για να φιλοξενήσουν τους μετανάστες.
Ο κ. Πατούλης, ο κ. Αγοραστός και ο κ. Νίκας συμφώνησαν να στηρίξουν το σχέδιο αυτο με τον κ. Πατούλη να λέει πως η τοπική αυτοδιοίκηση έχει βάλει πλάτη στην επίλυση του μεταναστευτικού και προσφυγικού και έκανε λόγο για φιλοξενία που θα τεθεί κάτω από συγκεκριμένους όρους, ώστε να μην χαθεί η εθνική ταυτότητα.
Ο βασικός στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι σε τρία χρόνια να γίνει επαναπατρισμός των μεταναστών και να ενσωματωθούν οι 12.000 με 15.000 μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Μας κάνουν πλάκα!
Πώς είναι δυνατόν να μιλάνε με αριθμούς όταν η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Όταν αυτή την στιγμή η Μόρια έχει πολύ περισσότερους από ό,τι είχε πριν ξεκινήσουν να κάνουν τα ΚΥΣΕΑ, από ότι είχε πριν αρχίσουν να μεταφέρουν μετανάστες από το νησί στην Ηπειρωτική Ελλάδα; Πώς είναι δυνατόν να μιλάνε για διαχείριση του προβλήματος και μάλιστα να δίνουν και ημερομηνίες “επιστροφής” μεταναστών στις χώρες τους όταν κάθε τριήμερο μπαίνει στην χώρα μια κωμόπολη;
Είναι σαφές, είναι γνωστό ότι διαχείριση του προβλήματος της μαζικής μετανάστευσης μπορεί να γίνει μόνον όταν ο αριθμός είναι σταθερός. Όταν ξέρεις ότι στην χώρα υπάρχει ο Χ αριθμός. Και προσπαθείς να τους “διεκπαιρεώσεις” με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Όταν όμως κάθε ημέρα αυξάνει ο αριθμός αυτών που μπαίνουν, όταν οι διαδικασίες εισόδου δεν λειτουργούν, όταν δεν έχεις συγκεκριμένα σημεία όπου μπορεί να υποβάλλονται αιτήσεις ασύλου, όταν δεν ξέρεις πόσους νέους θα έχεις αύριο, τι είδους διαχείριση κάνεις;
Κανενός είδους παρά επικοινωνιακή διαχείριση. Κάθε ένα από αυτά τα 13 κέντρα, τα οποία ανακοινώθηκαν δεν θα είναι κάτι το λειτουργικό, δεν θα είναι κάτι στο οποίο θα υπάρχουν συγκεκριμένες διεργασίες. Πρόκειται για μικρές Μόριες. Όπως η Μόρια ξεκίνησε για 3.000 άτομα και έχει ξεπεράσει τις 12.000, έτσι θα γίνει σε κάθε κέντρο από αυτά που ανήγγειλε ο κ. Χρυσοχοϊδης.
Όσο τα σύνορα είναι τρύπια, όσο οι ροές συνεχίζονται, δεν υπάρχει κανένας τρόπος διαχείρισης του προβλήματος. Αυτή είναι η αλήθεια. Και δυστυχώς τα υπόλοιπα, όσο και εάν προσπαθούν κάποιοι να τα περιτυλιξουν με ωραίες κουβέντες, ακόμη και περί προστασίας της “εθνικής μας ταυτότητας”, δεν έχουν ουδεμία αξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...