Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Ιστορικές στιγμές στη Θεσσαλονίκη: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μνημόνευσε τον Επιφάνιο στο συλλείτουργο με τον Ιερώνυμο



Θεσσαλονίκη: Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε και επίσημα τον μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο καθώς σήμερα στο... Συλλείτουργο Βαρθολομαίου- Ιερώνυμου στη Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης μνημόνευσε για πρώτη φορά επί ελληνικής επικράτειας τον Επιφάνιο .

Εκ μέρους της Πολιτειακής ηγεσίας παρευρίσκονται: ο Αντιπρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο Βουλευτής Δημήτρης Κούβελας, ο πρώην Υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην Υπουργός κ. Στυλιανός Παπαθεμελής, ο πρώην Υπουργός κ. Σωτήρης Κούβελας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Πολιτικός Νίκος Ταχιάος.

Τρεις μοναχές αποδοκίμασαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την άφιξή του στο Βυζαντινό Μουσείο, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη».

Συγκεκριμένα οι τρεις γυναίκες πλησίασαν τον Πατριάρχη και φώναξαν «ανάξιος», κατηγορώντας τον για την στάση που κράτησε στο θέμα της ουκρανικής Εκκλησίας. Υπενθυμίζεται πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνώρισε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας προκαλώντας μεγάλη ρήξη στη σχέση του Οικουμενικού και του Πατριαρχείου Μόσχας.
Αμέσως αστυνομικοί απομάκρυναν τις τρεις γυναίκες από το σημείο και το επεισόδιο έληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...