Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ 1974. ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΧΑΡΤΗ


Τop secret Turkish military map - Gok Gizli Turk Askeri Haritasi...

Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΗ JESTINEL/ OPERATION ATTILA.

O απόρητος αυτός χάρτης ανευρέθη σε αιχμάλωτο Τούρκο Συνταγματάρχη ειδικών δυνάμεων, που συνελήφθη στις μάχες των Βορείων Προαστείων, όπου η Ηρωική Εθνοφρουρά, όχι μόνο κατατρόπωσε τους Βαρβάρους, αλλά και σθεναρά κράτησε τις γραμμές άμυνας Λευκωσίας. Ο Τούρκος κατά δήλωση του ονομαζόταν JESTINEL Savgul ή Sevgum(;). Κατά την σύλληψη του προσπάθησε να καταστρέψει τα εγγραφα, αλλά τον καθήλωσε Κύπριος έφεδρος ανθυπολοχαγός.

Τα έγγραφα παραδόθηκαν άμεσα στα χέρια του Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος με την αμέριστο συμπαράσταση όλων των Πολιτικών αρχηγών τα γνωστοποίησε σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο. Κρίνεται ότι α) Η σύμπνοια των Πολιτικών αρχηγών και β) Ο ηρωισμος της Ε.Φ. που κρατησε τις αμυντικές γραμμές Λευκωσίας απέτρεψαν τα χειρότερα.

Όπως διαπιστώνει κάποιος με βάση τις σχεδιαζόμενες επιθετικές ενέργειες των εισβολέων, θα εγκλώβιζαν τους Κυπρίους σε ένα καντόνιο, μεταξύ περιχώρων Πάφου και προαστίων Λάρνακας (Λεύκαρα). Τελικά όλοι Λεμεσιανοί ή μάλλον Πάφιοι θα γινώμασταν....διότι εάν οι υπέρτεροι βάρβαροι εισβολείς έφταναν μέχρι τα προάστια της Λεμεσού κανένα ενδοιασμό δεν θα ειχαν για να την καταλάβουν.. Μια Ν. Ιουστινιανή σε πάτρια εδάφη..

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΕΑΝ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΆΝΕΤΟ, ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΥΛΛΗΡΙΑ ΠΈΡΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΤΟΝΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΠΑΦΟ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΡΑ.... ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΛΕΜΕΣΟ....

Τιμής ‘Ενεκεν αναφέρω ότι σημαντικότατο ρόλο στις μάχες τόσον στα Β. Προάστεια Λευκωσίας, όσον και στην περιοχή του κόμβου Κολοκασίδη, αλλά και αλλού έπαιξε η ηρωϊκή Εφεδρεία του ΓΕΕΦ, η οποία υπαγόταν κατ΄ευθείαν στο Γ΄ Επιτελικό Γραφείο (Συνταγματάρχης Κοκοράκης) και έδρευε σε μυστικό χώρο διασποράς. Διοικητής ο τιμημένος τότε Ταγματάρχης Κατσίμπρας Ευθύμιος στον οποίον οφείλω …πάρα πολλά…. και εγώ και η Κύπρος. Αιωνία η μνήμη και του Κατσίμπρα και όλων των πεσόντων ηρωικά αδελφών μας.

Στην Εφεδρεία υπηρετούσαν μόνον ΄Ελληνες αδελφοί οι οποίοι επέστρεψαν με το οχηματαγωγό ΛΕΣΒΟΣ εθελοντικά στην Κύπρο (αλλαγή ΕΛΔΥΚ.) Εγώ εκτελούσα χρέη Υποδιοικητή και ήμουν ο μοναδικός Κύπριος Έλληνας Ε.Α. στην Εφεδρεία.. Στον φίλτατο Αρχιλοχία ΕΛΛΗΝΑ βοηθό μου Μουστάκα Στέλιο θερμές ευχαριστίες για την εθνική του προσφορά και παρακαλώ θερμά εάν κάποιος γνωρίζει που βρίσκεται να με ενημερώσει.

Αντώνιος Αντωνάς
Συγγραφέας από Ελληνική Κύπρο.
www.ledrastory.com


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...