Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΣτΕ: «Αντισυνταγματικές οι παρεμβάσεις ΣΥΡΙΖΑ στα Θρησκευτικά» – Νομικό «όχι» στην Πανθρησκεία



Αρνητικό το ΣτΕ στις «ουδετερόθρησκες» αποφάσεις Γαβρόγλου εις βάρος της Ελληνορθοδοξίας...

Αντισυνταγματικές έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις αποφάσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, στην κατεύθυνση της Πανθρησκείας, κοινή δηλαδή διδασκαλία του μαθήματος για όλες τις θρησκείες, με μειωμένη ύλη αναφορικά με την Ορθοδοξία.
Παράλληλα, η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι αποφάσεις του πρώην υπουργού Παιδείας είναι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Όπως ανακοίνωσε το ΣτΕ και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακυρώνονται οι αποφάσεις του υπουργού Παιδείας με τις οποίες καθορίστηκαν τα προγράμματα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών.
Το ΣτΕ έκρινε κατά πλειοψηφία ότι πρέπει να επιδιώκεται η ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης και ότι το μάθημα αυτό απευθύνεται αποκλειστικά στους ορθόδοξους χριστιανούς μαθητές.
Σύμφωνα με το ΣτΕ, οι ετερόδοξοι, αλλόθρησκοι ή άθεοι μαθητές έχουν δικαίωμα πλήρους απαλλαγής από το μάθημα. Από την πλευρά της, η Πολιτεία οφείλει, αν συγκεντρώνεται ο απαραίτητος αριθμός μαθητών, να προβλέψει την διδασκαλία ισότιμου μαθήματος.
ΦΩΤΟ eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...