Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Κλοπή πυρομαχικών στο ΠΝ: Νέα δεδομένα εμπλοκή ατόμων δίπλα σε Υψηλόβαθμο Αξιωματούχο των ΕΔ



Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την κλοπή πυρομαχικών στη Λέρο, σύμφωνα με την «Καθημερινή» από ανθρώπους, που γνωρίζουν καλά εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα πιστεύουν ότι  η διοίκηση των ΟΥΚ θα προσπαθήσει πιθανών, να προφυλάξει τους επίλεκτους από κακή δημοσιότητα....

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες, για εμπλοκή ατόμων, που υπηρετούσαν ως προσωπική φρουρά, σε Υψηλόβαθμο Αξιωματούχου των Ενόπλων Δυνάμεων και αποστρατεύτηκαν το 2018 όταν εκτιμάτε ότι συνέβη και η κλοπή.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο βασικός "μέχρι σήμερα" μάρτυρας στην υπόθεση, ένας μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων (ΥΝΤΕΛ) στη Λέρο, χαρακτηρίζεται από τους επικεφαλής της έρευνας «μειωμένης αξιοπιστίας».

Ο συγκεκριμένος έχει καταθέσει ότι τον Σεπτέμβριο του 2018, και ενώ εκτελούσε βάρδια ως αξιωματικός υπηρεσίας, ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης με το στρατιωτικό υλικό συνοδευόμενος από δύο άνδρες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (πρώην ΟΥΚ), τους οποίους όμως δεν κατονόμασε, είχαν πάρει το κλειδί και τον μυστικό κωδικό ασφαλείας και είχαν μπει –τουλάχιστον μία φορά– στον χώρο όπου φυλάσσονταν τα όπλα και τα πυρομαχικά, χωρίς σχετική εξουσιοδότηση.

Η μαρτυρία του έδωσε κατεύθυνση στην έρευνα καθώς τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου εντόπισε σε μονάδα της Βορείου Ελλάδος, όπου είχε μετατεθεί, το στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, που μέχρι πέρυσι τον Σεπτέμβριο είχε την ευθύνη της αποθήκης με το «πολεμικό απόθεμα». Εκείνος όμως εξεταζόμενος διέψευσε τη μαρτυρία του συναδέλφου του στη Λέρο και αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού που ανέλαβε την ευθύνη φύλαξης της αποθήκης στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2018 και μέχρι πρότινος. Κι αυτός αρνήθηκε ότι άνδρες της ΔΥΚ και ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης μπήκαν παράτυπα στον χώρο με το στρατιωτικό υλικό.

Ας μην πούμε περισσότερα, θα μείνουμε μόνο σε ότι είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Alpha 989, πως «βρισκόμαστε κοντά στην εξιχνίαση της κλοπής του στρατιωτικού υλικού στην Λέρο και είναι στοίχημα αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...