Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά- Κάηκαν σπίτια- Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού (ΒΙΝΤΕΟ)


Καίει ακόμη η φωτιά- Έγιναν λάθη...
Το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε και κατακαίει από το πρωί δασικές εκτάσεις στο νησί απειλώντας χωριά, βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Η αστυνομία απέκλεισε τις εισόδους των χωριών Αγαλάς και Κερί και ζήτησε από τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους, μεταξύ των οποίων εκκενώθηκε και ένα ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν 120 άτομα.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, στο χωριό Κερί δυο σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών που προσπαθούν με ο,τι διαθέτουν να οριοθετήσουν την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ στη μάχη έχουν ριχθεί και υδροφόρες της περιφέρειας και του ΟΤΑ.


Από αέρος επιχειρούν 5 Α/Φ, 2 Ε/Π και 2 PZL. 

Μερικοί κάτοικοι επίσης προσπαθούν με λάστιχα να προστατέψουν τις περιουσίες τους. 

Από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέα Ρίζο έχει ζητηθεί ενίσχυση των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων

Ο δήμαρχος του νησιού μιλώντας στο κανάλι ONE, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ έκανε λόγο για καθυστέρηση των εναέριων μέσων, πράγμα που επέτρεψε στη φωτιά να λάβει τεράστιες διαστάσεις.

«Τώρα ξεκίνησαν τα αεροπλάνα. Έγινε μια καταστροφική διακοπή το μεσημέρι, για ανεφοδιασμό. Η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα. «Μακάρι να υπάρξει αντίδραση. Είναι πολλά χιλιόμετρα τα μέτωπα», πρόσθεσε.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...