Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Ανάφλεξη στη Μ Ανατολή: τo Iσραήλ χτύπησε 2 πρωτεύουσες: Bυρητό και Δαμασκό.Αντίποινα υπόσχεται η Hezbollah.



Απρόκλητα το Iσραήλ στην »αμερικάνικη » λογική των »προληπτικών χτυπημάτων » χτύπησε εντός λίγων ωρών 2 πρωτεύουσες στη Μ Ανατολή: Bηρυτό και Δαμασκό...


H συριακή αεράμυνα απέκρουσε το βράδυ του Σαββάτου στις 23h30 (20h30 GMT) μια πυραυλική επίθεση ισραηλινή προερχόμενη από το Γκολάν κατά της περιφέρειας της Δαμασκού και κατέρριψε τους περισσότερους από αυτούς πριν να καταλήξουν στους στόχους τους αναφέρει το sana. 
H ισραηλινή αεροπορική επίθεση έπληξε στην Aqraba, στα ΝΑ της Δαμασκού σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Τσαχάλ στόχους και εγκαταστάσεις της ιρανικής al-Qods aκαι σιίτικων πολιτοιφυλακών ». 

Το Ιράν διαψεύδει πως επλήγησαν θέσεις του στην περιφέρεια Δαμασκού. Ενώ το Ισραήλ διατείνεται πως οδήγησε προληπτικά χτυπήματα στη Συρία για να εμποδίσει μια ιρανική δύναμη να εξαπολύσει επίθεση κατά του Ισραήλ με drones « kamikazes » φορτωμένα με εκρηκτικά.

Λίγες ώρες μετά τα ισραηλινά χτυπήματα στη Συρία ένα drone έπεσε την Κυριακή λίγο πριν τα ξημερώματα κι ένα άλλο ανατινάχθηκε σε νότιο προάστιο της Βυρητού που είναι προπύργιο της Hezbollah. Ο Πρωθυπουργός Λιβάνου ο Saad Hariri κατήγγειλε μια ισραηλινή επίθεση που απειλή την τοπική σταθερότητα μετά την πτώση 2 ισραηλινών drones σε συνοικία της Βυρητού όπου υπέστη ζημιές ένα μιντιακό κέντρο της Hezbollah.

«Η νέα επίθεση (…) αποτελεί μια απειλή για την τοπική σταθερότητα και μια απόπειρα να εξωθήσει την κατάσταση προς περισσότερες εντάσεις »,αναφέρει το ανακοινωθέν του Hariri,που καταγγέλει μια « κατάφωρη επίθεση κατά της εθνικής κυριαρχίας του Λιβάνου και μια κραυγαλέα παραβίαση της απόφασης 1701 » του ΟΗΕ αναφέρει το al manar.

H Hezbollah θ΄αντιδράσει σε αυτήν την κατάφωρη επίθεση κατά τη διάρκεια των επόμενων ωρών αναφέρει ένας διευθύνων του σιίτικου κινήματος σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Ο ΓΓ της Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah χαρακτήρισε από την πλευρά του την ισραηλινή επίθεση κατά της νότιας Βυρητού με 2 drones ως « καταπάτηση των κανόνων σύγκρουσης πολύ πολύ πολύ επικίνδυνη »ανακοινώνοντας μια νέα περίοδο στη σύγκρουση με το Ισραήλ όπου η « Hezbolah λογαριάζει να καταστρέψει κάθε drone ισραηλινό που παραβιάζει τον εναέριο Λιβάνου » γιατί« αυτά τα drones δεν είναι πλέον αναγνωριστικά ή κατασκοπευτικά αλλάdrones αυτοκτονίας στρατιωτικά κι επομένως επίθεσης ».

Διευκρίνισε ότι : « αυτή η επίθεση αυτοκτονίας είναι η α΄επιθετικά ενέργεια από τις 14 Αυγούστου 2006. Είναι μια επίθεση επίσημη » και υπογράμμισε ότι « δεν τίθεται θέμα να επιτρέψει να επαναληφθεί το σενάριο του Iστο Λίβανο » .

Πρόσθεσε: « θα υπάρξουν αντίποινα»..κι απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς είπε: « σας το λέω : μην επαφίεστε στο γεγονός ότι η Hezbollah δεν θ΄απαντήσει« .Επίσης ο ίδιος υποσχέθηκε το κίνημά του να εκδικηθεί για το θάνατο 2 μαχητών του στη Συρία από την χθεσινή ισραηλινή επίθεση. » Στη Συρία η ισραηλινή αεροπορία χτύπησε από Λίβανο όχι μια βάση αλλά μια οικία όπου έμεναν 2 Λιβανέζοι 2 μέλη της Αντίστασης της Hezbollah….Ο Netanyahou ψεύδεται που ισχυρίζεται πως σκότωσε Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.. θα εκδικηθούμε. »

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...