Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Ο κόσμος αγνοεί: Οι πυρκαγιές στην Αφρική είναι μεγαλύτερες από αυτές του Αμαζονίου



Αύγουστος 27, 2019.
Νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι υπάρχουν δασικές πυρκαγιές περισσότερες στην Αφρική σε σχέση με τα δάση του Αμαζονίου που καταστρέφονται από την πυρκαγιά...

Σαρωτικές πυρκαγιές σε πάνω από ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έχουν αφανίζει τη ζωή στη λεκάνη του Κονγκό, μια περιοχή που είναι γνωστή ως «δεύτερος πράσινος πνεύμονας της Γης».

Οι δορυφορικές εικόνες που δημοσίευσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία «NASA» δείχνουν ότι οι πυρκαγιές έχουν εξαπλωθεί στο κέντρο της ηπείρου από την Γκαμπόν ως την Αγκόλα.

Τα στοιχεία ομιλούν για την εμφάνιση 9090 πυρκαγιών στην Αγκόλα και το 3395 πυρκαγιές στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, ενώ στη Βραζιλία υπάρχουν την ίδια στιγμή 2200 πυρκαγιές.

Όπως τα δάση του Αμαζονίου, έτσι τα δάση της Αφρικής απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακος και θεωρούνται καταφύγιο για εκατοντάδες απειλούμενα είδη.

Η λεκάνη του Κονγκό καλύπτει 3,3 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, μια περιοχή που περιλαμβάνει πολλές χώρες, όπως και το ένα τρίτο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, το υπόλοιπο είναι στην Γκαμπόν, Κονγκό, Καμερούν και Κεντρική Αφρική.

Ahlmasr News


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...