Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

120.000 Toύρκοι στρατιώτες και συνεργοί τους ”μαχητές” έτοιμοι να εισβάλουν στη Β Συρία. Πρώτοι στόχοι Kobanî, Ayn Issa.


Μετά την αναγγελία από Ερντογάν επιχείρησης στη Β Συρία αντιφατικές πληροφορίες αναφέρονται σχετικά με συμφωνία Τουρκίας- ΗΠΑ για να χτυπηθούν κάποιες θέσεις κουρδικές στ΄Ανατολικά του Ευφράτη ειδικότερα παραμεθόριες ζώνες και κυρίως αρχικά οι περιοχές Ayn al-Arab / Kobanî και Ayn Issa ,Ghassania....

Έδωσαν το πράσινο φως για την εισβολή ΗΠΑ-Ρωσία;

Kαι ποιά θα είναι η θέση της Δαμασκού θα εγκρίνει την κίνηση κατά Manbij και Tal Rifat θ΄αφήσει την Τουρκία να χτυπήσει την κουρδική οντότητα με αντάλλαγμα την προέλαση στο Idlib, αλλά καραδοκεί η άρνηση της Al Nusra που δια του αρχηγού της al Golani διαμήνυσε πως δεν υποχωρεί δεν συμμορφώνεται με το πλαίσιο Astana.

Bρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη κι επικίνδυνη φάση που θα μπορούσε να καταστρέψει όλες τις συμφωνίες και διακυβεύεται η ρώσικη ρητορική.

Η Τουρκία δεν αστειεύεται από την αρχή ήθελε να κερδίσει χρόνο. Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν πως 120.000 μαχητές της Ασπίδας του Ευφράτη ( Σύριοι τρομοκράτες υποστηριζόμενοι από Τουρκία) και Τούρκικος στρατός αναμένουν την ώρα 0 για εισβολή.

Oι USΑ πρότειναν στην Τουρκία μια safe zone 9 miles βάθους σε συριακό έδαφος.Οι YPG ανακοίνωσαν πως θα μπορούσαν ν΄αποσυρθούν μόνο 3 miles από τουρκικά σύνορα. 


Η Τουρκία έχει ζητήσει μια τουρκική ελεγχόμενη safe zone 20 miles βάθους στη ΒΑ Συρία…

Ξένες δυνάμεις κόβουν και ράβουν πάνω από το συριακό χάρτη…..είναι μια ακόμη απόλυτη πρόκληση για το διεθνές δίκαιο που έχει ισοπεδωθεί.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...