Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

«Άστραψε και βρόντηξε» η Σβίγκου κατά του Κυρανάκη για τις ρατσιστικές του δηλώσεις (video)




«Η ΝΔ θα κόψει όλα τα επιδόματα και για αλλοδαπούς και για Έλληνες»Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών, Ράνια Σβίγκου, ανάγκασε τον υποψήφιο της ΝΔ, Κωνασταντίνο Κυρανάκη, σε…
άτακτη υποχώρηση, σχετικά με τις ρατσιστικές του δηλώσεις, που αφορούν στα επιδόματα για το παιδί.
«Ο κ. Κυρανάκης προσπαθεί μέσω Κρήτης να πάει Θεσσαλονίκη. Εξηγεί εδώ και 5 λεπτά ένα tweet του που ήταν δύο γραμμές», είπε αρχικά η Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Το πρωί ο κ. Ζούλας άδειασε τον κ. Κυρανάκη και το βράδυ ο κ. Κυρανάκης αδειάζει τον κ. Ζούλα. Βλέπω τρεις ΝΔ, τη μη μετριοπαθή του κ. Κυρανάκη, τη μετριοπαθή του κ. Ζούλα και μία ΝΔ με ολίγη μετριοπάθεια που την εξέφρασε πριν ο κ. Χατζηδάκης. Τελικά κανένας δεν καταλαβαίνει ποια είναι η θέση της ΝΔ», τόνισε η κ. Σβίγκου.
«Τι καταλαβαίνουν όμως οι Έλληνες πολίτες αρκεί να δουν τα στοιχεία για τα επιδόματα που αφορούν το παιδί;», συνέχισε.
ΣΥΡΙΖΑ 336×250
«Πανηγύριζε η ΝΔ για τον κ. Αντεντοκούμπο. Αν γεννιόταν όμως επί κυβέρνησης Μητσοτάκη-Κυρανάκη δεν θα ελάμβαναν κανένα επίδομα οι γονείς του», τόνισε η ίδια.
«Κάνατε δύο ρατσιστικές δηλώσεις σε μία, τη μία φορά είπατε μόνο για Ελληνόπουλα και την άλλη ότι οι Ρομά δεν είναι Έλληνες», συμπλήρωσε εν συνεχεία.
Στην ερώτηση του κ. Κυρανάκη για το ποιος πρέπει να παίρνει το επίδομα, η Ράνια Σβίγκου απάντησε ότι «το επίδομα θα πρέπει να δίνεται σε όσους διαμένουν στη χώρα, έχουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Στο εξωτερικό υπάρχουν επιδόματα που δίνονται σε αλλοδαπούς πολίτες που φορολογούνται στην χώρα».
«Δεν μπορείτε και εσείς να αρνηθείτε (για παράδειγμα) σε έναν Γάλλο πολίτη που διαμένει μόνιμα στη χώρα μας, δεν μπορείτε να αρνηθείτε τίποτα σε κάποιον που φορολογείται στη χώρα. Θα έπαιρναν οι γονείς του κ. Αντεντοκούμπο επίδομα ναι, ή όχι; Επίσης να απαντήσετε γιατί ήταν τόσο χαμηλή η επιδοματική πολιτική επί ΝΔ;», συνέχισε η κ. Σβίγκου.
«Η ΝΔ δεν θα δώσει κανένα επίδομα, αν ποτέ γίνει κυβέρνηση. Η ΝΔ θα κόψει όλα τα επιδόματα και για αλλοδαπούς και για Έλληνες», πρόσθεσε η Ράνια Σβίγκου.
«Εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας και εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου ο κ. Κυρανάκης», είπε στη συνέχεια. «Ο ρατσιστικός λόγος είναι απλά πρόσχημα για την κατάργηση συνολικά της επιδοματικής πολιτικής και του κοινωνικού κράτους», υπογράμμισε η κ. Σβίγκου.


πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...