Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Τους πηρε στο κυνηγι ο Συριακος Στρατος! Τρεχουν να σωθουν οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές και οι Τούρκοι συμβούλοι τους...



Ο συριακός στρατός λοιπον, σημείωσε μεγάλη πρόοδο στο νότιο Idlib σήμερα Τρίτη, καταλαμβάνοντας αρκετά χωριά από τους φιλότουρκους τζιχαντιστές και τους Τούρκους συμβούλους που τους πατρονάρουν....
Υποστηριζόμενοι από σημαντική αεροπορική δύναμη, οι Σύροι μαχητές της επίλεκτης ταξιαρχίας «Τίγρεις», ξεκίνησαν την επίθεσή τους με την κατάληψη  της μικρής πόλης Hamirat.

Μετά την κατάληψη  της Hamirat, ο συριακός στρατός άλλαξε κατεύθυνση και κατέλαβε τις πόλεις Qaratah και Hardane.

Οι δυνάμεις των Τίγρεων μπόρεσαν να επιβάλουν τον πλήρη έλεγχο αυτών των πόλεων μετά την κατάρρευση της άμυνας των τζιχαντιστών.

Ο συριακός στρατός έκτοτε διέκοψε την πρόοδό του υπέρ της υλοποίησης μπαράζ πυροβολικού  επί των αμυντικών θέσεων των τζιχαντιστών στη νοτιοδυτική ύπαιθρο της πόλης Idlib.

Χθες Δευτέρα, οι Σύροι επανέλαβαν την επίθεσή τους στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας , αφού οι τζιχαντιστές αρνήθηκαν να τηρήσουν  κατάπαυση του πυρός διάρκειας 48 ωρών, η οποία συμφωνήθηκε από τις ρωσικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή.

Οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας λόγω της Idlib είναι τεταμένες και βαίνουν σε πιθανή ρήξη. Σε μια προσπάθεια επιβράδυνσης της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία συριακής επίθεσης στο Idlib , η Τουρκία βοηθά παντοιοτρόπως τους αντάρτες να αντιτάξουν σημαντική αντίσταση, θέτοντας «ακραίες πιέσεις» στις σχέσεις της Άγκυρας-Μόσχας, ανέφερε η Daily Sabah....

Ενώ η Τουρκία και η Ρωσία φέρονται να έχουν ενισχύσει τις σχέσεις τους από το 2016, όπως αναδεικνύεται από την επικείμενη αγορά των πυραύλων S-400, οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού έχουν παγώσει από την έναρξη του πολέμου το 2011, όταν η κυβέρνηση του ΑΚΡ υποστήριξε τους τζιχαντιστές  που ήθελαν  να ανατρέψουν τον πρόεδρο Άσαντ.

Επαφές χαμηλού επιπέδου εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά πρόκειται περισσότερο για ανταλλαγή  πληροφοριών παρά για πραγματική διπλωματία.

Η συνεχιζόμενη επίθεση του Άσαντ  στο τελευταίο φρούριο της Συρίας, απειλεί να στείλει πάνω από ένα εκατομμύριο  Σύρους στα σύνορα της Τουρκίας, κάτι που ήδη άρχισε να υποσκάπτει τις σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας, γράφει σήμερα  Τρίτη στην εφημερίδα Daily Sabah, ο Obaida Hitto, παραγωγός της κρατικής εταιρείας TRT World.

«Η πρόσφατη κλιμάκωση του Idlib έχει διακυβεύσει σημαντικά τη ρωσική προσπάθεια αποκατάστασης της θέσης του Άσαντ στα μάτια της Άγκυρας  όσο και αν το ΑΚΡ κάνει τα στραβά μάτια »,  δήλωσε ο ίδιος .

Η συριακή επίθεση έχει αναγκάσει την Τουρκία η οποία φιλοξενεί ήδη περίπου 3,6 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, να προβληματιστεί  ακόμα πιο πολύ για μια πιθανή νέα επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι βρίσκονται  στο Idlib.

Οι φιλότουρκοι αντάρτες έχουν αναρτήσει βίντεο που δείχνει συριακά άρματα μάχης,  θωρακισμένους μεταφορείς προσωπικού και συστήματα πυραύλων,  που στοχεύουν την πόλη.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία χρησιμοποιεί τον τουρκικό εναέριο χώρο για την επαναφορά των αεροσκαφών της στην  αεροπορική βάση Hmeimim, από την οποία ξεκινά επιθέσεις για την υποστήριξη του Άσαντ.

Την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα ανακοίνωσε ότι είναι καθήκον της Τουρκίας να εκδιώξει τους αντάρτες που πολεμούν στο Idlib, για να μειώσει την  επιρροή της οργάνωσης  Hayat Tahrir al Shaam (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι μπορεί να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του για την κατάσταση στο Idlib.

Ωστόσο, ο Hitto βλέπει την πιθανότητα να μην σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των φιλότουρκων ομάδων που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, γεγονός που θα έθετε την Τουρκία σε δεινή  διαπραγματευτική θέση.


Αναμενομενο ηταν...
Ο Εμπειροπολεμος Συριακος Στρατος να τους παρει στο κυνηγι....
Αλλωστε οι Τουρκοι δεν φημιζονται για επιτυχιες εναντιον στρατου παρα μονο οταν εχουν απεναντι τους αμαχους και γυναικοπαιδα..


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...