Σε παύση της λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής του γνωστού γάλακτος εβαπορέ «Γάλα Βλάχας» στο Πλατύ Ημαθίας μετά από 45 χρόνια λειτουργίας προχωρά η ΔΕΛΤΑ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΛΤΑ,...
η εταιρεία μελετά τη συνεχώς μεταβολλόμενη και εξελισσόμενη αγορά γάλακτος και στη χώρα μας και διεθνώς και συνεχίζει με προσεκτικά βήματα για την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα.
Στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθία απασχολούνται 76 εργαζόμενοι για τους οποίους η εταιρεία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει την καταβολή του 100% της αποζημίωσης και επιπλέον ποσού 70%. Μάλιστα, θα διερευνηθεί κατά πόσο κάποιοι εργαζόμενοι μπορούν να μεταφερθούν σε άλλες δραστηριότητες της εταιρείας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:
Τα τελευταία χρόνια η αγορά στο γάλα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και εξελισσόμενη και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς (νέα προϊόντα, φυτικά ροφήματα, νέες γεύσεις, νέα αντίληψη στη διάρκεια ζωής κλπ).
Η ΔΕΛΤΑ η μεγαλύτερη εταιρία γαλακτοκομικών της χώρας, μελετά τη διεθνή αγορά και συνεχίζει με προσεκτικά βήματα για την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα.
Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η αναδιάρθρωση της δομής της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας που παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ.
Το εργοστάσιο μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα.
Στο μεταξύ για να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η εταιρία βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.
Όσον αφορά στα στελέχη και στους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, που σήμερα παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, η Διοίκηση της ΔΕΛΤΑ θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα πρόνοια όπως πάντα. Η εταιρία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου