Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Α.Τσίπρας: Όποιος παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου θα έχει συνέπειες


Το μήνυμα ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της ΕΕ, θα...
έχει συνέπειες έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Αλέξης Τσίπας γνωστοποίησε την απόφαση Ελλάδας και Κύπρου να ζητήσουν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την ερχόμενη Πέμπτη, την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία αν επιβεβαιωθεί γεώτρηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ,  μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη.
«Αποφασίσαμε από κοινού να συνδιαμορφώσουμε τα βήματα της Ελλάδας και Κύπρου σε διπλωματικό επίπεδο, στο πλαίσιο της ΕΕ. Συμφωνήσαμε να κινηθούμε ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος την επόμενη εβδομάδα η σύνοδος κορυφής να λάβει τις σωστές αποφάσεις», είπε.
Παράλληλα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία πως όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας της Κυπριακής Δημοκρατίας και το διεθνές δίκαιο θα έχει συνέπειες.
Κατέληξε ότι όλοι οι Έλληνες είναι και πρέπει να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς καθώς η χώρα μας έχει διαμορφώσει ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα στο διεθνές πλαίσιο όσο ποτέ άλλοτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στρατηγός Ταμουρίδης : Ο στραγγαλισμός της Αλήθειας!

  Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία φαινομενικά έχουμε ειρήνη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ενώ ένας θερμός πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ρωσί...